Първи сняг - поведение
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Първи сняг - поведение
@ndro написа:bordo_77 написа:И според мен си заслужава XDrive колега, и то не само в снега.
освен в снега, при какви други условия си заслужава?
Дъжд, пясък, киша......, сега очаквам да ми обясните в каква голяма грешка съм. Карал съм Е60-ки и то доста, само със задно и 4x4, в предния си пост писах какви са ми наблюденията. Аз лично предпочетох Xdrive та да ми е по мирна главата, просто поведението е друго, но в никакъв случай не отричам задната предавка. В BMW работят много мозъци и си знаят работата.
@ndro написа:освен в снега, при какви други условия си заслужава?
И на мокро помага - разликата при старт от място е чувствителна в полза на xDrive-a.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Roman 1 написа:@ndro написа:освен в снега, при какви други условия си заслужава?
И на мокро помага - разликата при старт от място е чувствителна в полза на xDrive-a.
Ама пък разваля кефа от карането на задно, увеличава килограмите (при някои модели се усеща доста осезаемо), цената му е по-дебела, а и има повече части, които биха могли да се строшат.
Та има и някои минуси. Но пък всеки с вкуса си.

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
cww написа:Ама пък разваля кефа от карането на задно, увеличава килограмите (при някои модели се усеща доста осезаемо), цената му е по-дебела, а и има повече части, които биха могли да се строшат.
Та има и някои минуси. Но пък всеки с вкуса си.
С това съм абсолютно съгласен!
cww написа:Roman 1 написа:@ndro написа:освен в снега, при какви други условия си заслужава?
Ама пък разваля кефа от карането на задно
Въпрос на 1 бушон и 4х4 се превръща в задно

F07 535d
F07 530d
E60 530d
- chudomir1975
- Потребител
-
- Кара: BMW F10 525d
Да споделя малко информация от вчера. След падналия нов сняг се качихме на Витоша, по конкретно до "Тихия кът", пътя беше почистен само до Бояна, нагоре зимна приказка. Аз съм със задно и автомат, но нямах никакви проблеми , както на горе, така и на долу. Направи ми добро впечатление и поведението в завои. Единствено на самия паркинг при ресторанта малко бутахме, защото просто имаше много дълбок сняг. Като цяло съм доволен, пожелавам безаварийна зима на всички колеги. 

dpetrov написа:Въпрос на 1 бушон и 4х4 се превръща в задно![]()
Хмм за първи път чувам? Я обясни.
Tool - Fear Inoculum
Вади се 1 бушон и се деактивира 4х4-то. Оставаш на задно. Дразнещото е, че iDrive-а постоянно ти реве, че 4x4 system-ата е faulty. Не знам кой точно е бушона, но мога да попитам. Мой приятел кара само така, с изключение на зимния сезон.
F07 535d
F07 530d
E60 530d
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
dpetrov написа:Вади се 1 бушон и се деактивира 4х4-то. Оставаш на задно. Дразнещото е, че iDrive-а постоянно ти реве, че 4x4 system-ата е faulty. Не знам кой точно е бушона, но мога да попитам. Мой приятел кара само така, с изключение на зимния сезон.
И ако е наистина е така с каква цел го вади бушона, може би за по нисък разход на гориво, или?
Не съм чувал за такава манипулация на 4x4. Интересно ми е.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
dpetrov написа:cww написа:Roman 1 написа:@ndro написа:освен в снега, при какви други условия си заслужава?
Въпрос на 1 бушон и 4х4 се превръща в задно![]()
Сигурно, но допълнителните килограми не изчезват.

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
абе стига сте дразнили с тия х-ове 

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Абе остави килограмите, аз не си представям как може да изключиш предните гуми с бушон при положение, че има механична връзка в скоростната кутия.
Tool - Fear Inoculum
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
cww написа:dpetrov написа:cww написа:Roman 1 написа:@ndro написа:освен в снега, при какви други условия си заслужава?
Въпрос на 1 бушон и 4х4 се превръща в задно![]()
Сигурно, но допълнителните килограми не изчезват.
Какви са тези допълнителни килограми....., Че тя разликата в двата модела се равнява на една манекенка на предната седалка

Направи си справка за теглото без товар на двата модела, /седан и комби/.
Да не говорим че само празен-пълен резервоар дава разлика от около 60 кг.
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
Само предницата на ХД тежи 100кг повече от Д,което естествено износва повече окачването и тн...а бе овци(Ауди) във вълча кожа(БМВ) е ХД според мен
, но както и да е въпрос на вкус