проблеми с волана след поднасяне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблеми с волана след поднасяне

Мнение от robbiewww » 21 Яну 2012, 12:29

здравейте

бях влязъл в един завой на мокра настилка с голяма скорост, и колата мощно тръгна да се върти, но успях да овладея положението

обаче след това се получава яко скърцане на волана, особено ако го завъртя повече и най-вече на студен старт

иначе си върви нормално, но понякога е такъв режещ звук, че имам усещане че волана ще изскочи

какво може да е - някакви лагери, предавателен механизъм?

10х

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Re: проблеми с волана след поднасяне

Мнение от Диан » 21 Яну 2012, 13:11

Може да е лентовият кабел. Но не виждам връзка със завъртането, освен ако е нещо друго
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 21 Яну 2012, 15:26

Къде се чува скърцането вътре или вънка защото както казваш при студен старт на ме така ми виеше рейката :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d , E39 Touring

Мнение от Я.Велинов » 21 Яну 2012, 16:24

Доста странно, не би трябвало да има връзка между поднасянето и последвалото скърцане във волана, най-вероятно е чисто съвпадение и рейката е тръгнала да си заминава точно след поднасянето....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 21 Яну 2012, 17:34

Рейката е по звуците :lol: виж си маслото.

Потребител
Аватар

Мнение от robbiewww » 21 Яну 2012, 22:39

ами, не знам за отвън, но вътре си го чувам мощно - чак косите ми настръхват :shock:

а...какво общо има маслото?

благодаря, ще отида тези дни до някой сервиз и ще им кажа да погледнат рейката дали е за смяна

edit: прочетох малко от тази тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... =8&t=20166 и разбрах за маслото - мерси!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Яну 2012, 23:49

От помпата вие кой ще квото да казва нека някой влезе в колата ти и да върти в крайно ляво или дясно и ти гледай под капака как спира направо шайбата й да се върти , така лесно можеш да си обясниш необяснимия звук. А вече кое кара помпата да блокира ( явно нужда от свръхнялягане което тя не може произведе) обяче кое го иска това , някво запушване ли или какво , и мойта е същата пък съм правил кво ли не , луфт грам няма , ново Декстрон3 ( даже ), ново казанче с филтър . Та кво да й заминава на тая рейка приусловие че не тече , няма луфт или тракания някви само на крайни или блиаки до крайни положения ( понякога и при въртене на място ) тая помпа сдава багажа като че ли ( сменял съм и нея ама не ще ).

Назад към E36