автоматична скоростна кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 330d

Re: автоматична скоростна кутия

Мнение от kalmuchito » 02 Май 2011, 19:53

моята също е GM-ска имам 330d...имах проблем с 5-та скорост колата си варвеше нормално и си сменяше нормално но като доиде време да включи на 5-та и влизаше в авариен режим...на на ръчните също така беше...носих я във Варна - смениха дисковете на едната касета бяха свършили тотално и някакви бутала сменили - общо 1300 лв. с новото масло 1450 лв. :banghead: :banghead: засега е добре!
:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 03 Май 2011, 18:26

Аз искам само да конкретизирам,че GM автоматиците на Е39 330d i E46 330d до 2003г.са взаимно заменяеми. Дори и стартерите са същите. В момента моята Е46ца е с автоматик от Е39ка.
Тук е мястото да благодаря и на ivailo.zaxariev . Може да се разчита на колегата!
И за последно - за да няма изненади с автоматика , сменяйте си маслото с филтъра на всеки 100000 км.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 04 Май 2011, 2:03

и аз така мисля браво колега :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46

Мнение от stefsax » 09 Май 2011, 17:14

минала та година смених масло и филтър на авт.ск.кутия в дару .излесе ми 324 лв имаше акция 20%на долу за труд и части.казаха ми след 150 000км пак да сменям

а мен в дару ми препоръчаха да сменя масло за ск.кутия,това бяха техни думи"знаем че е несменяемо твоето масло но ние препоръчваме смяна"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smilen82 » 11 Май 2011, 20:30

навсякаде където има масло се сменя,нали се сещате че от топло студено падат смазочните свойства и маслото става неефективно :bchug:
Последна промяна smilen82 на 24 Дек 2013, 23:39, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefsax » 12 Май 2011, 10:15

може и да може да не се сменя масло и филтър на някои авт. ск.кут.и да са с доживотни масла,но нека не забравяме че за хората на запад живота на колата е до 200 000 км (поне според мен),а моята кола е над 200 000км и за това и аз като колегата искам да съм направил всичко необходимо за да го удалжа до колкото е възможно и посла ако се повреди да си знам че съм направил това което е трябвало и няма да мее яд ,че аз съм причина за повредата :banghead: :banghead: :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от JORDANAS » 13 Май 2011, 18:55

Колеги имам въпрос , колата ми влизаше в авариен режим , направих и ремонт за около 3000лв.,смяна на турбина ск.кутия с рецикл.,беше се запалил 1 пакет с дисковете , всичко което не беше наред в кутията беше сменено.След ремонта пак влиза в авариен режим и грешките са същите както преди да се прави.Възможно ли е с модула нещо да прави проблем.
Transmission monitoring 2 грешка EGS(053)35 B2460_9999
Transmission monitoring 3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefsax » 16 Май 2011, 11:08

моята,даваше грешки и тя (влизаше в авариен режими не излезе веднъж)обаче като я преинсталирахме и сега не дава грешки.сменихме и софтуера с по новия.и аз имах странен проблем и казваха че е механичен но се оправи софтуерно щото и без това не ми се отваряше кутия по разбираеми причини.давала ми е пак грешки но в рамките на нормалното.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smilen82 » 17 Май 2011, 9:11

ами браво че с подмяна на софта се е оправила колата и проблема с аварииният режим го няма а за смяна на маслото на кутията и аз мисля че ако се сменя може да се удължи животът и.дано и за в бъдеще да нямаш проблеми. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefsax » 17 Май 2011, 19:32

абе.... да ви кажа откровенно не и вярвам особенно много на тази кутия.има един майстор в квартала от първите в софия за авт.ск.кутий(НЕДКО СТЕФАНОВ)та той не изрази положително мнение за модела кутия която слагат на е46 320д и твърди че на по старите бмв-та биле по яки кутийте имаше предвид е 36 като че ли и ми каза че ремонта в никакъв случай не е по малко от 3 000лв на такава кутия (е46) .....
направо не знам на кой да вярвам и какво да очаквам,ама квото тва ...здраве да има.аз си подпитвам вече насам натам по колко пари вървят за да се подготвя психически ако каже мяу,ама за сега е ок

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 17 Май 2011, 22:37

stefsax написа:абе.... да ви кажа откровенно не и вярвам особенно много на тази кутия.има един майстор в квартала от първите в софия за авт.ск.кутий(НЕДКО СТЕФАНОВ)та той не изрази положително мнение за модела кутия която слагат на е46 320д и твърди че на по старите бмв-та биле по яки кутийте имаше предвид е 36 като че ли и ми каза че ремонта в никакъв случай не е по малко от 3 000лв на такава кутия (е46) .....
направо не знам на кой да вярвам и какво да очаквам,ама квото тва ...здраве да има.аз си подпитвам вече насам натам по колко пари вървят за да се подготвя психически ако каже мяу,ама за сега е ок

Колега това с 3000 лв е малко несериозно ... но да не влизаме в излишни коментари има доста кутии втора употреба които могат да се намерят на далеч по малко пари...а и доста колеги са правили ремонти и цените са може би от около 1000-1500лв.....дано нестигаш до момента в който ще ти се наложи да разбереш :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 18 Май 2011, 7:38

choio написа:
stefsax написа:абе.... да ви кажа откровенно не и вярвам особенно много на тази кутия.има един майстор в квартала от първите в софия за авт.ск.кутий(НЕДКО СТЕФАНОВ)та той не изрази положително мнение за модела кутия която слагат на е46 320д и твърди че на по старите бмв-та биле по яки кутийте имаше предвид е 36 като че ли и ми каза че ремонта в никакъв случай не е по малко от 3 000лв на такава кутия (е46) .....

Колега това с 3000 лв е малко несериозно ... но да не влизаме в излишни коментари има доста кутии втора употреба които могат да се намерят на далеч по малко пари...а и доста колеги са правили ремонти и цените са може би от около 1000-1500лв.....дано нестигаш до момента в който ще ти се наложи да разбереш :yes:

:yes: :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 19 Яну 2012, 23:39

Ето една много интересна статистика, погледнете процентното съотношение и ще видите, че тези които са сменили маслото с препоръчано от БМВ и са скапали кутии са най-много.. обаче от друга страна тези които просто са сменили маслото с някакво АТМ масло имат най малко дефекти... Статистиката е интересна защото в нея са участвали над 1000 човека.. а ние тук си чешем езиците.. :)

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=494219
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 20 Яну 2012, 18:40

MonsteR написа:Ето една много интересна статистика, погледнете процентното съотношение и ще видите, че тези които са сменили маслото с препоръчано от БМВ и са скапали кутии са най-много.. обаче от друга страна тези които просто са сменили маслото с някакво АТМ масло имат най малко дефекти... Статистиката е интересна защото в нея са участвали над 1000 човека.. а ние тук си чешем езиците.. :)

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=494219

чели сме я тази статистика :D

относно 5 степения автомат на GM за 3 кила дизела на Е46 - и аз исках такъв докато не изчетох нета и се оказа, че е "обречен". това първо, второ доста повече гори от ръчката.

има теории, че въртящия момент му идва множко и затова процента повреди с тази кутия е доста висок. да не говорим за хора с ремап с такава кутия...още повече и колите ни отдавна не са нови...

след това обаче БМВ минават на 6 степенната автоматична кутия на ZF с различните и модификация според двигателя. там вече всичко е перфектно.
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 20 Яну 2012, 19:23

Диагностика по цвета на маслото и интересни статии за автомати:

http://www.atra.com/articles/transmission_service/what_can_you_learn_from_the_color_and_smell_of_automatic_transmission_fluid
http://www.atra.com/articles
:wave:

ПредишнаСледваща

Назад към E46