катализатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- balduin
- Потребител
-
- Кара: Рено Клио
- Мечтае да кара: Рено Клио
- Детайли за колата: 1.4/98hp
катализатор
Знае ли някой къде в Бургас да махнат катализатора? Питах на едно място ми искат към 120 лв. за да сложат гърне. А трябва ли да го махам изобщо?
Re: катализатор
balduin написа:А трябва ли да го махам изобщо?
Бах ли го... Защо искаш да го махаш? Мирише ли на развалени яйчица?
- balduin
- Потребител
-
- Кара: Рено Клио
- Мечтае да кара: Рено Клио
- Детайли за колата: 1.4/98hp
Не , не мирише, ама нали уж за вдигане на мощност тъй като евентуално е задръстен. Така и не го махнах 

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
В София за махане на катализатор в Суходол ми искаха 70лв,ако си взема катализатора,ако го оставя нищо и ми слагат резонансно гърне.Вече 3 година карам с това резонансно гърне,здраво е и звука не е променен.
То зависи и от резонатор-а, от резонатор до резонатор има разлика. 
Не случайно някои са по 40лв, а др по 80
В почето случай със замяна на катализатора с резонатор, колата става малко по шумна.
Но всичко зависи от това какво и как ти слагат.

Не случайно някои са по 40лв, а др по 80
В почето случай със замяна на катализатора с резонатор, колата става малко по шумна.
Но всичко зависи от това какво и как ти слагат.
Последна промяна No0k на 20 Яну 2012, 13:43, променена общо 1 път
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
Залагам за рекорд за събуждане на стара тема 

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Не смърди ли на развалени яйца и подобни лайна изотзад не го барай! 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Jang1r написа:Не смърди ли на развалени яйца и подобни лайна изотзад не го барай!

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
- stanio_89
-
-
- Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
- Мечтае да кара: e39 530d
- Детайли за колата: на части за е36 и е34
колега аз на моята печка го махнах има лека разлика ама провери и виж дали имаш да не стои само външното на катализатора някои да те е изпреварил иначе ги изкупуват зависимост дали е цял натрошен и т.н цени от 40 до зависимост от колата
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Dpy написа:Jang1r написа:Не смърди ли на развалени яйца и подобни лайна изотзад не го барай!
Аз вече съжалявам, че се прецаках така. Тва, че ти вдига мощността само от махането са митове и легенди
Позволи ми да не се съглася с теб

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- BManoWar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Ci
- Мечтае да кара: MiG 29
И аз съм без катализатор и нещата за мене са така...
Предимства без : 1. Малко по добро ускорение
2. Няма вероятност някога... катализатора да се натроши и да се нацепи в крайното гърне,което не излиза евтино.
Предимсва със : 1.Колата си работи в реални параметри и разхода на гориво е както трябва(без катализатор се вига)
2. Изгорелите газове са в нормални параметри (при здрав и функциониращ катализатор) което е важно,защото без катализатор когато попаднат в купето по една или друга при4ина не се седи,около колата също,вредните емисий са в пъти пове4е....
3. Ако имаш газова (махнеш ли катализатора бавареца става като гаубица,такива гърмежи от евентуалния резонар не си 4увал!)
4. Евентуални проблеми без катализатор за в бъдеще при техни4еския преглед,заради пове4ето вредни емисий... а нов катализатор е доста скъп!
Ако имаш тора ламбда сонда....мн кофти ще и се отразят пове4ето гадости без катализатор
За мен извод: Замери изгорелите газове в сервиз и там ще разбереш ако е заминал катализатора ,ако не не го махай,мощността,която ка4ва това е минимална
Предимства без : 1. Малко по добро ускорение
2. Няма вероятност някога... катализатора да се натроши и да се нацепи в крайното гърне,което не излиза евтино.
Предимсва със : 1.Колата си работи в реални параметри и разхода на гориво е както трябва(без катализатор се вига)
2. Изгорелите газове са в нормални параметри (при здрав и функциониращ катализатор) което е важно,защото без катализатор когато попаднат в купето по една или друга при4ина не се седи,около колата също,вредните емисий са в пъти пове4е....
3. Ако имаш газова (махнеш ли катализатора бавареца става като гаубица,такива гърмежи от евентуалния резонар не си 4увал!)
4. Евентуални проблеми без катализатор за в бъдеще при техни4еския преглед,заради пове4ето вредни емисий... а нов катализатор е доста скъп!
Ако имаш тора ламбда сонда....мн кофти ще и се отразят пове4ето гадости без катализатор
За мен извод: Замери изгорелите газове в сервиз и там ще разбереш ако е заминал катализатора ,ако не не го махай,мощността,която ка4ва това е минимална

- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
На моята печка махнах катализатора и колата тръгна... само 10тина минути след като запалих колата (след като ми махнаха катализатора) чистеше кюнците. Без пари го махнаха, като ми взеха катализатора 
п.с. катализатора ми беше доста запушен

п.с. катализатора ми беше доста запушен

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
начи на предното е36 го махнах още като я купих 3 години редовно каране никви проблеми,даже нямах резонатор сложиха ми само права тръба и гас,на настоящото го покарах доста време с катализатора докато не почна да ми прай едни парчета на 3000 и на 4500 оборота леко придърпваше
чистих дюзи там някви клапани диса клапи и кво ли не и викам няма да е ще го махам дерта не ми се опраи от него ама колата тръгна 1 идея повече,сложиха ми резонатор и лапнах 100 кинта в джоба от каталиста
оправих си предницата и остана и за...
та тва е от мен ,дали да се маха си е въпрос на лична преценка

- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
balduin написа:Знае ли някой къде в Бургас да махнат катализатора? Питах на едно място ми искат към 120 лв. за да сложат гърне. А трябва ли да го махам изобщо?
Тръгваш по Москва,посока гара Владимир Павлов.Ще видиш под моста има гърнета.Другото място е до мола.Отиваш казваш им че искаш да тисложат резонаторно гърне на мястото на катализатора и ако те устройва цената си тръгваш без катализатор

15 мнения
• Страница 1 от 1