Въпрос за кормилната котия

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34

Въпрос за кормилната котия

Мнение от metalium » 17 Яну 2012, 0:59

Здавейте колеги искам да попитам дали тази кормилна котия подлежи на ремонт или не ? Защото имам един много дразнещ луфт и вече ми скъсва нервичките..... Или просто трябва да си намеря друга.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: Въпрос за кормилната котия

Мнение от dobromir » 17 Яну 2012, 1:16

По добре си вземи втора употрева няма да е повече от 40-50 лева от някой колега .. Мисля че ги рециклират но нз къде . Успех :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525ix touring
Мечтае да кара: м5

Мнение от martyn » 17 Яну 2012, 18:43

за рециклаж ще ти вземат много пари,по добре втора
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 17 Яну 2012, 20:05

Мисля, че на кутията има болт за обиране на хлабините, но не знам дали ще помогне. Иначе между рециклиране и втора ръка, аз лично съм за първото, но направено както трябва. Ако не ти се дават толкова пари, заложи на втората употреба, тук във форума колегите предлагат доста читави части на добри цени.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 17 Яну 2012, 22:23

А убеден ли си, че е кутията? Защото хидравликата доста "напъва" и обира тия луфотве из кутията. Аз също навремето си мислех, че ми се е бастисала кутията. Обаче като смених централната щанга с ябълковидните болтове(No9на горната диаграма), кормилните накрайници(No3 на горната диаграма) и правите накрайници с големите тампони(No2 и 3 на долната диаграма) и се оказа, че кутията си е съвсем наред. :mrgreen:

Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 18 Яну 2012, 23:27

TheBoss написа:А убеден ли си, че е кутията? Защото хидравликата доста "напъва" и обира тия луфотве из кутията. Аз също навремето си мислех, че ми се е бастисала кутията. Обаче като смених централната щанга с ябълковидните болтове(No9на горната диаграма), кормилните накрайници(No3 на горната диаграма) и правите накрайници с големите тампони(No2 и 3 на долната диаграма) и се оказа, че кутията си е съвсем наред. :mrgreen:

Изображение
Изображение

Ами има едно страно прехлопване от време на време и така немога да разбера от каде идва защото уж всичко на прав поглед е здраво....... Вазможно е и да е това :) И колко пари ти излязоха частите който си сменил ? Да имам напредвит колко пари ще ми се наложи да преготвя :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 18 Яну 2012, 23:33

Колега, иди на някой канал и огледай добре нещата.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metalium » 19 Яну 2012, 1:55

Ами колега като и слагах зимните гуми и двете бяха свалени отпред и я гледах сритвах я кво ли не я правих уж няма нищо разбито и няма нищо да прелопва а като карам има едно страно предрънкване и по едно време си мислех че е от гарнетата понеже няки гениии и е свалял катализатора и така беше направена че..... но оправих и гарнета всичко но продалжи да си прелопва даже вече зе да се обажда повече...

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 19 Яну 2012, 9:26

metalium написа:... като и слагах зимните гуми и двете бяха свалени отпред и я гледах сритвах я кво ли не я правих уж няма нищо разбито и няма нищо да прелопва ...

При тези нашите коли луфтовете се виждат само на канал.
Като я вдигнеш и всичко се обира и колкото и да ръчкаш няма да намериш луфта. Четирите гуми трябва да са стъпили.
Намери канал и ще намериш луфта. Дори да е в кутията наистина, пак ще си проличи на канал.

Поздрави и успех,
Д
Изображение

Назад към E34