Малко помощ за регулаж на съединител е36 93г.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Малко помощ за регулаж на съединител е36 93г.
Колеги най-вероятно пускам тема.. пускана милион пъти, но през търсачката ми излизат около 6300 теми в единия случай, а в другия само 4. (Явно не търся както трябва)
Както и да е.. въпроса ми се отнася за регулаж на съединителя на е36 1993г. мотор М40. (ако не се лъжа)
Имам канал в гаража и имам възможност да го направя сам, но въпроса ми е как да стане. Има ли достъп до въпросното място и лесно ли става. Предполагам, че съм за регулаж, защото съвсем скоро се появиха леки вибрации в скоростния лост докато набира скорост на първа. Това едно на рака, но и започна да притриса лекичко при отлепянето на съединителя .. отново от спряло положение разбира се на първа.
Извинявам се, ако пускам стотната такава тема.Няма да се сърдя ако модераторите я изтрият
Както и да е.. въпроса ми се отнася за регулаж на съединителя на е36 1993г. мотор М40. (ако не се лъжа)
Имам канал в гаража и имам възможност да го направя сам, но въпроса ми е как да стане. Има ли достъп до въпросното място и лесно ли става. Предполагам, че съм за регулаж, защото съвсем скоро се появиха леки вибрации в скоростния лост докато набира скорост на първа. Това едно на рака, но и започна да притриса лекичко при отлепянето на съединителя .. отново от спряло положение разбира се на първа.
Извинявам се, ако пускам стотната такава тема.Няма да се сърдя ако модераторите я изтрият

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Re: Малко помощ за регулаж на съединител е36 93г.
rG_ArkaN написа:Както и да е.. въпроса ми се отнася за регулаж на съединителя на е36 1993г. мотор М40. (ако не се лъжа)
Явно не си търсил достатъчно

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Че той съдинителя нали с хидравлика бре, не се регулира. Май проблема ти е другаде - самия съединител, маховик, някой друг тампон.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
На е36 съединителя е саморегулиращ се...съответно не се регулира...въпросното претрисане е или от двумасовия маховик(ако имаш климатроник),я от гумения тампон на кардана,или в краен случай кофти притискател....но 95% е от тампона... 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
Jang1r написа:На е36 съединителя е саморегулиращ се...съответно не се регулира...въпросното претрисане е или от двумасовия маховик(ако имаш климатроник),я от гумения тампон на кардана,или в краен случай кофти притискател....но 95% е от тампона...

Недей да си мислиш за каквото и да е регулиране на съединител

Конструиран е така,че да не се обслужва по какъвто и да е начин а само да се сменят компоненти: Силов цилиндър, маховик ,феродов и притискателен диск и т.н.

Така, че карай докато се търпи и после НОВ

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
PROPELLER написа:Jang1r написа:На е36 съединителя е саморегулиращ се...съответно не се регулира...въпросното претрисане е или от двумасовия маховик(ако имаш климатроник),я от гумения тампон на кардана,или в краен случай кофти притискател....но 95% е от тампона...
![]()
Недей да си мислиш за каквото и да е регулиране на съединител![]()
Конструиран е така,че да не се обслужва по какъвто и да е начин а само да се сменят компоненти: Силов цилиндър, маховик ,феродов и притискателен диск и т.н.![]()
Така, че карай докато се търпи и после НОВ
много точно го е казал колегата

- martin1111
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 i E 36
- Мечтае да кара: BMW 325 i
ако саединителя отделя горе при потегляне явно си за нов

- stanio_89
-
-
- Кара: 325 TDS На Въглища с турбо + hp
- Мечтае да кара: e39 530d
- Детайли за колата: на части за е36 и е34
карате до като спреш да тръгваш сваляш качваш друг съединител и си готов несе регулира на е36 хидравличен е
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Да не ти е скъсано гуменото каре на кардана?
9 мнения
• Страница 1 от 1