28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Re: 28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

Мнение от Georgieff » 17 Яну 2012, 17:31

За капак – и най-вече за по-сгъстена драматургия – направихме наръчник на агитатора, в който сбито и ясно дадохме новото символ верую, което последователите да изповядват, за да не се загубят в изкушенията на чужди истини. Отгоре като библия беше филмът "Газланд“ – в него човек трябва да вярва като в икона. Въпроси не се задават. През цялото време държиш дебата на равнището на емоцията, страстта, "неминуемостта“ на последствия, никакви детайли, никакви експерти. Като на футболен мач - Левски, ЦСКА, “долу”, “горе”, “осанна”, “разпни го”! Току виж някакъв заблуден друг американски журналист посмял и попитал автора на "Газланд" – защо, след като е знаел, че показаният във филма случай на "горяща вода“ е от въглищен метан – тоест от биогенен произход – (тук разликата е по-голяма от тази между "Младост" и "Люлин" по стария виц), е пропуснал да отбележи този факт и е направил мълчалива алюзия с добива на шистов газ? Фокс каза, че това не го интересува. Това също го има “лайв” във "Вашата тръба“. Но някак си не е cool, дори е скучно да не си “зелен”, “еко” изобщо антиистаблишмент. Да не протестираш колчем видиш политик, министър, геолог, експерти. И да не протестираш, щом съзреш камера, преса, журналисти.

От http://www.mediapool.bg/за-шистите-и-хората-news188481.html
Статията дава доста информация по въпроса, ако някой все още го интересува.
Човекът с наръчника мисля че го видяхме всички.
Touring & windsurf club

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Яну 2012, 17:38

kiro_320 написа:Какво трябва да знаем за Добруджа, нещо специално или ?...

да кажеш, че съм писал уклончиво и не си ме разбрал добре, ама писах достатъчно ясно... почваш и ти като автора на темата да рисуваш всичко в черни тонове БЕЗ да имаш и грам представа от реалното положение...
Не ми трябва да знам нищо за Добруджа (ама знам достатъчно)- това е просто една земя и нищо повече... По случайност се засичат "житницата на БГ" и местата където има шисти...
Не ми пука дали е житница или гола поляна с камъни- еднакво лошо е ако стане фал и се замърси терена...
Въпросът беше ти какво КОНКРЕТНО знаеш за технологията и рисковете :?: щото аз знам едно нищо, макар да се потрудих тея дни да чета и да се образовам, силно вероятно е и ти да знаеш също толкова малко...

В момента повечето хора са против щото говорим за сонди в Добруджа, а други са против на общо основание- аз съм от вторите... Но аз съм против при сегашното положение- неясна технология, неясни химикали, неясни рискове, неизвестно колко сонди ще са нужни, неизвестни количества, неизвестна икономическа полза и още един куп неизвестни дето странно що никой не се хваща да разясни на хората... Половината неизвестни ще изчезнат след проучвания и сметки- това е лесно... Седят обаче основните проблеми- не знаем какво точно рискуваме... Не ми казвайте "Чети в нета и гледай филми" щото полза няма... Гледах филмчета- повечето са съмнителни, четох доста- английски знам, с техн. термини се справям някак, но НЕ съм инженер, геолог, хидролог, метеоролог или какъвто е нужно там -лог за да разбера достатъчно... Чета, ама реално разбирам 10-20%- това не стига...
Просто казано- днес, с тази информация (тоест никаква) съм против... Утре, с друго инфо (ама не от филми и статийки на журналисти) може и да съм с всички крайници ЗА, не се знае нищо...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 17 Яну 2012, 18:03

ms написа:Казваш, че за протеста никой нищо НЕ Е плащал, така ли :?: Изключваме евентуалните такси които се плащат в общината за разрешение за протеста- това не го броим...
Сега ГЛЕДАШ (не ме интересува какво се казва в репортажа, а какво се вижда) това: http://www.btv.bg/videos/novini/video/1 ... a_gaz.html и ми обясняваш КОЙ е платил изработката на плакатите които виждаш събрани накуп... Същите онези плакати за които питах по-горе и ти ми заявяваш, че хората си били направили сами ;) Не бил платен протеста, а :?:

Бих те нарекъл свиня, говедо, тъпа овца, маймуна и други подобни определения, ама ще обидя животните... съвестно ми е да обидя и насекомите и да те нарека гнида... Приемай, че съм те обидил, ама много съм те обидил исъм те нарекъл или напсувал както решиш...
Ама шЪ сЪ пробвам да те засегна де- ти си тъп, платен драскач, но дори и не заслужаваш да ти платят щото лошо се справяш... Ако случайно си повярвал на нечии глупости и всичко го правиш без пари значи си още по-тъп от очакваното...

Няма как да ме обидиш :)
Ако ти отговоря в твой ''стил'' това означава да слезна на твое ниво (което е някъде между Палеостена и Първата ледена епоха), в случай, че тези понятия не ти говорят нищо си купи енциклопедия за 7 годишни.
Понеже темата не е създадена с цел да се насаждат предумишлени дрязги и типично олигофренски изказвания, нямам намерение след този пост да отговарям на твои изцепки. Ти си типичен представител на една интересна прослойка от интернет потребителите наречени - ''клавиатурни нинджи'' характеризиращи се с много ''мъжки и достойни'' качества.
Желая ти всичко хубаво и ти изказвам своите съболезнования 8)
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

Аватар

Мнение от ms » 17 Яну 2012, 18:28

не ми го играй на ощипана булка, ами вземи да коментираш репортажа...

ПС: то аз верно не съм много умен, ама с това "Палеостена" щях да умра от смях :mhihi: като се мъчиш да изглеждаш умен поне проверявай нещата, че стават издънки и се излагаш...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 17 Яну 2012, 18:37

Georgieff написа:
integral написа: Да за съжаление си абсолютно прав относно поредната помия с българските гори, но не си прав за това, че някой плаща на хората излезли на протестите, против шистовия газ. Вероятно нямаш близки познати от хората излезли да протестират на 14, ако познаваше повече такива хора, нямаше да твърдиш това.

А ти познаваш ли хората, които започнаха тази кампания и раздухаха до такава степен проблема?
Сигурно познаваш и журналистите, които са написали статията, която изпозваш за заглавие, както и всички останали хора, писали по знайни и незнайни вестници каквото са дочули оттук-оттам?
Тези хора не са го направили просто защото са "притеснени за житнициата на България"!
Познавам лично част от хората на протеста и знам, че няма как да им се плати.
Това обаче не значи, че заинтересованите страни не плащат на когото трябва!
И както сами виждаме, благодарение на неумението на политиците ни да се справят със ситуацията, проблемът се задълбочава. Интерес от това има само една държава и нейните лакеи в България. Тази държава случайно или не е доставчик на 80% от енергията в страната.

Показателен е фактът, че на протеста срещу Цеко имаше по-малко от 1/10 от хората спрямо този за шистовия газ.

А промените в закона за горите нанасят много по-големи реални и видими щети на природата, отколкото вероятните и неизвестни кога в бъдещето потеницални щети от добива.

Да Аз лично познавам хора участващи пряко в организацията на протестите в Добрич. На тези хора наистина няма как да им се плати. За другите в другите градове незнам.
Журналистите написали статията чието име съм ползвал не ги познавам. Няма нужда да ги познавам. Относно журналистите писали по разни вестници пишат така както им нареждат техните шефове, независимо дали пишат за или против шистовия газ в случая. Отдавна не е нужно да работиш във вестник, радио, телевизия за да бъдеш професионален журналист.
Щом сам казваш, че познаваш хора от протестите на които няма как да им се плати, защо част от тези хора да не са журналисти с такива убеждения по темата и да не я отстояват в материалите си, в знайни и нензайни вестници? Ти познаваш ли такива?
''Тези хора не са го направили просто защото са "притеснени за житнициата на България"!'' - поради изкривеното ни от единствената мисъл за пари съзнание, болшинството дори хипотетично не допуска подобна хипотеза, което изобщо не ме учудва.
Показателен е фактът, че на протеста срещу Цеко имаше по-малко от 1/10 от хората спрямо този за шистовия газ.
- ако започнем да излизаме на протести за всяко едно престъпление което ежедневно се върши в България, трябва всеки ден да има протестиращи по площадите.
Тази държава случайно или не е доставчик на 80% от енергията в страната.
- за това също сме си виновни само ние.
P.S. между другото не съм журналист, платен драскач, еколог или нещо от сорта. Работя в агенция за туризъм и недвижими имоти. Темата съм я пуснал както писах за информация и излагане на лична гледна точка. Това, че някои индивиди като ''ms'' не им издържат нервите и не им достигат разни други жизнено важни компоненти си е техен проблем. Да ме наричат и псуват както искат. Моите съболезнования за тях.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

Аватар

Мнение от ms » 17 Яну 2012, 19:02

integral написа:... Това, че някои индивиди като ''ms'' не им издържат нервите и не им достигат разни други жизнено важни компоненти си е техен проблем. Да ме наричат и псуват както искат. Моите съболезнования за тях.

Ако не ми бяха издържали нервите сега щях да съм на плантацията за поне 3 месеца и мнението ми нямаше да го видиш- познай що ;)

И пак казвам, коментирай репортажа и това което питах за него- много ли е сложно :?:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 17 Яну 2012, 19:21

Georgieff написа:
За капак – и най-вече за по-сгъстена драматургия – направихме наръчник на агитатора, в който сбито и ясно дадохме новото символ верую, което последователите да изповядват, за да не се загубят в изкушенията на чужди истини. Отгоре като библия беше филмът "Газланд“ – в него човек трябва да вярва като в икона. Въпроси не се задават. През цялото време държиш дебата на равнището на емоцията, страстта, "неминуемостта“ на последствия, никакви детайли, никакви експерти. Като на футболен мач - Левски, ЦСКА, “долу”, “горе”, “осанна”, “разпни го”! Току виж някакъв заблуден друг американски журналист посмял и попитал автора на "Газланд" – защо, след като е знаел, че показаният във филма случай на "горяща вода“ е от въглищен метан – тоест от биогенен произход – (тук разликата е по-голяма от тази между "Младост" и "Люлин" по стария виц), е пропуснал да отбележи този факт и е направил мълчалива алюзия с добива на шистов газ? Фокс каза, че това не го интересува. Това също го има “лайв” във "Вашата тръба“. Но някак си не е cool, дори е скучно да не си “зелен”, “еко” изобщо антиистаблишмент. Да не протестираш колчем видиш политик, министър, геолог, експерти. И да не протестираш, щом съзреш камера, преса, журналисти.

От http://www.mediapool.bg/за-шистите-и-хората-news188481.html
Статията дава доста информация по въпроса, ако някой все още го интересува.
Човекът с наръчника мисля че го видяхме всички.

Колега, най-интерсната част са коментарите под "статията".......
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 17 Яну 2012, 19:59

ms написа:
integral написа:... Това, че някои индивиди като ''ms'' не им издържат нервите и не им достигат разни други жизнено важни компоненти си е техен проблем. Да ме наричат и псуват както искат. Моите съболезнования за тях.

Ако не ми бяха издържали нервите сега щях да съм на плантацията за поне 3 месеца и мнението ми нямаше да го видиш- познай що ;)

И пак казвам, коментирай репортажа и това което питах за него- много ли е сложно :?:

Коментар по репортажа:

Изображение

Изображение

Код: Избери целия код
 Въпреки че Рупърт Мърдок (Rupert Murdoch) от Fox  не е евреин, Мел Карамазин, президентът на корпорация е такъв, както и Петер Чернин (Peter Chernin), вторият командващ новинарската корпорация на Мърдок. Санди Гръшоу (Sandy Grushow) е председател на Фокс Ентъртейнмънт, а Гейл Берман (Gail Berman) е президент. Мърдок получава безброй награди от различни еврейски благотворителни организации.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D0%BF%D1%8A%D1%80%D1%82_%D0%9C%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%BA

“Няма значими медии в Съединените щати, които да не се притежават или да не се контролират от евреи.”

Израел Шамир,

руски и израелски журналист и писател

от Яфа, Палестина

“Всеки път, когато направим нещо, ти (Шимон Перес) ми казваш, че Америка щяла да направи това или онова… Искам да ти обърна внимание върху нещо много съществено: да не те тревожи каквато и да било мисъл за евентуален натиск от страна на Америка върху Израел.

Ние, евреите, контролираме Америка и американците го знаят.”

Ариел Шарон,

Министър-председател на Израел, психопат със склонност към убийства

Кнесета (израелския парламент),

Тел Авив, 3-ти октомври 2001 год.

“Every time we do something, you [Shimon Peres] tell me America will do this and will do that... I want to tell you something very clear: Don’t worry about American pressure on Israel. We, the Jewish people, control America, and the Americans know it.”

— Ariel Sharon

Israeli Prime Minister, homicidal psychopath

Knesset, Tel Aviv, October 3, 2001

http://www.israelshamir.net/Bulgarian/bulgarian2.htm

Сега по темата:

http://www.mediafire.com/?6i7sfy8y1akud6s

http://antipropaganda.comxa.com/shistovGaz.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 17 Яну 2012, 20:12

''ms'' Коментирай това: http://www.miamiherald.com/2012/01/17/2593419/bulgaria-says-chevron-cannot-use.html

Ако не ти стига мога да ти посоча и още алтернативи.

Аватар

Мнение от ms » 17 Яну 2012, 22:28

integral написа:...

нещо пак те отвя вятъра на майната си... да питах к'во мислиш за медиите :?: то и аз това мисля, но не е важно... даваш ми линк от щатски вестник, ама що- да си упражнявам английския ли :?: същото го пише и в нашите медии- забраняват да се ползва този метод, НО разрешението остава... може да сондират по конвенционалния метод (той какъв е :dunno: ), но НЕ и хидравличен удар...

говорехме за други неща- ти твърдиш, че в протестите НЯМА намесени пари, аз искам просто и разумно обяснение откъде и как се появиха плакатите които се виждат в репортажа... НЕ ме вълнува какво върви като коментар- интересува ме това което се вижда ясно...

Двата линка дето си дал- ПДФ-а и онова сайтче антинещоси...
Първо сайта- статии БЕЗ ясен автор не ме вълнуват, когато някой застане с името и физиономията си да го напише тогава ще го коментираме...
За ПДФ-а- е, това поне има автор, професор по история, с името и лицето си застава зад написаното :yes: Я да видим коя е тая образована дама (верно е образована)- ето ти извадка:

Образование и професионално развитие
• 25.06.2010 диплома за завършен стратегически курс във ВА " Георги С.Раковски "
• От март 2009 доктор на икономическите науки по шифър 05.02.24 - управление и сигурност .
• от април 2007 г. професор по шифър 05.05.15 - международно право и международни отношения
• от април 2001 професор на Варненски свободен университет
• от 1 септември 2000 доцент във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър"
• от май 1997 старши научен сътрудник в Института по история, Българската академия на науките по шифър 05.03.04 - нова и най-нова обща история
• 1985-1997 научен сътрудник в Института по история, Българска академия на науките
• 1986-1992 хоноруван асистент, Софийски университет "Кл. Охридски", Исторически факултет
• 1981-1985 кандидат на науките в МДУ "М.В.Ломоносов" Исторически факултет. Тема "Политиката на Русия и Австро-Унгария по отношение на България 1896-1903."
• 1980-1981 специалист в Центъра за българистика при БАН
• 1974-1978 висше образование в СУ "Св.Климент Охридски", Исторически факултет

за подробности четеш тук: http://www.nina-dulgerova.org/CVbg.htm

Може да е професор по история, може да е каквато ще, но добива на газ, геология, минно дело или к'вото там е нужно за да си спец по темата която ни вълнува просто НЕ Е в областта и... тоест го слагам като поредното свободно съчинение написано малко по-сложно за да изглежда компетентно...

Нещо ти куцат източниците и методите на убеждаване...

ПС: Да не забравиш да ми отговориш "Кой и по-важното- ЗАЩО е набил пари в плакати за един протест и това манипулиране на хората ли е или не" :?:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Яну 2012, 22:32

Функция,

Не разбрах, нали няма да се ползва фракинг....пак ли си недоволен.

А къде ли се намира най-голямата мина за манган в европа???" Подземното езеро "(няма нищо общо с езеро)- валанжа, не минавали през 2 милярда тона въглища, не минава ли през находище за нефт и газ в добруджа...Но нещо не е замърсен , що ли :dunno:
Не са ли направени над 2000 сондажа в добруджа...къде ви е замърсяването...

Няма ли да се спреш с измислени статии , "журналистче"....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 17 Яну 2012, 22:59

Според мен цялата тема се обърна на да докажем че е вредно сондирането, а според мен трябва да е обратното ВИЕ трябва да докажите че не е вредно/имам предвид всички които са ЗА сондажите/. :mhihi:
Дори да не разбираме НИЩО от сондиране започваме от най-простото - "Еквадор осъди Шевро за нанесени екологични вреди". :shock: Тука мене изобщо не ме интересува какво са правили - нефт ли са търсили, газ ли, маз ли, еквадорците са категорични че проблем има и той не е заради положението на Луната спрямо Слънцето. Тоест започваме от най-простото, фирмата е проблема или най-малкото е създавала проблеми в миналото.. дори само това е причина, аз да съм против каквато и да е тяхна дейност на българска земя.
После отиваме на сондирането, защото ще кажете "значи може с друга фирма" - сега какви химикали ще се ползват не е ясно на 100%, всичко е прикрито и е фирмена тайна.. освен основните елементи, след това стигаме до още една точка в която фирмата изпълнител по принцип носи вина за нанесени екологични вреди ?! Значи държавата не може да я съдим, трябва да съдим някаква фирма която има 1000 адвоката и забележете делото на Еквадор е от миналия век? Значи ние може да го осъдим някъде към 2050-та!
Значи след всичко това, без дори да използвам някаква техническа информация, всеки средностатистически образован българин е в ПРАВОТО си да е против.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Яну 2012, 23:09

Колега, нали си от Добрич, та бабати дядо ти, имат ли село...., ако не все си ходил на село...
Как в единия край на двора е септична яма с лайна, а в другия край е кладенчовата вода :shock: ... :banghead: и тва селата са така от има няма едно 10 000 години
Последна промяна Сондьора на 17 Яну 2012, 23:12, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ms » 17 Яну 2012, 23:11

kiro_320 написа:.....

Аз поне хора които да са силно ЗА добив на газ не видях в тая тема- май 99,99999% сме против, включително и аз... но има хора против поднасянето на инфо и използването на съмнителни източници за "доказателство"... всеки е виждал момента от филма Газланд където се запалва водата от чешмата и масово това е първият пример който се посочва- разбира се веднага народа подскача и се стряска... Ама никой не споменава, че тоя момент и добива на шистов газ НЯМАТ НИЩО ОБЩО, проблема там е друг- мога да го изровя какво беше точно, може и сами да си го откриете, не е секретна информация...

Шеврон ги били осъдили- то едва ли има такава компания дето да не е осъждана, последно ВР отнесоха глобите заради ония фал в залива...
и да, без подробно разяснение за технология, рискове и ползи народа ще е ПРОТИВ... като (по-скоро ако) получим разяснения някой ден като нищо ще се окаже, че народа масово е ЗА добив на тоя газ...

Сондьора написа:Колега, нали си от Добрич, та бабати дядо ти, имат ли село...., ако не все си ходил на село...
Как в единия край е септична яма с лайна, а в другия край е кладенчовата вода :shock: ... :banghead:

трай си там бе :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 18 Яну 2012, 9:16

ms написа:
integral написа:...

нещо пак те отвя вятъра на майната си... да питах к'во мислиш за медиите :?: то и аз това мисля, но не е важно... даваш ми линк от щатски вестник, ама що- да си упражнявам английския ли :?: същото го пише и в нашите медии- забраняват да се ползва този метод, НО разрешението остава... може да сондират по конвенционалния метод (той какъв е :dunno: ), но НЕ и хидравличен удар...

говорехме за други неща- ти твърдиш, че в протестите НЯМА намесени пари, аз искам просто и разумно обяснение откъде и как се появиха плакатите които се виждат в репортажа... НЕ ме вълнува какво върви като коментар- интересува ме това което се вижда ясно...

Двата линка дето си дал- ПДФ-а и онова сайтче антинещоси...
Първо сайта- статии БЕЗ ясен автор не ме вълнуват, когато някой застане с името и физиономията си да го напише тогава ще го коментираме...
За ПДФ-а- е, това поне има автор, професор по история, с името и лицето си застава зад написаното :yes: Я да видим коя е тая образована дама (верно е образована)- ето ти извадка:

Образование и професионално развитие
• 25.06.2010 диплома за завършен стратегически курс във ВА " Георги С.Раковски "
• От март 2009 доктор на икономическите науки по шифър 05.02.24 - управление и сигурност .
• от април 2007 г. професор по шифър 05.05.15 - международно право и международни отношения
• от април 2001 професор на Варненски свободен университет
• от 1 септември 2000 доцент във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър"
• от май 1997 старши научен сътрудник в Института по история, Българската академия на науките по шифър 05.03.04 - нова и най-нова обща история
• 1985-1997 научен сътрудник в Института по история, Българска академия на науките
• 1986-1992 хоноруван асистент, Софийски университет "Кл. Охридски", Исторически факултет
• 1981-1985 кандидат на науките в МДУ "М.В.Ломоносов" Исторически факултет. Тема "Политиката на Русия и Австро-Унгария по отношение на България 1896-1903."
• 1980-1981 специалист в Центъра за българистика при БАН
• 1974-1978 висше образование в СУ "Св.Климент Охридски", Исторически факултет

за подробности четеш тук: http://www.nina-dulgerova.org/CVbg.htm

Може да е професор по история, може да е каквато ще, но добива на газ, геология, минно дело или к'вото там е нужно за да си спец по темата която ни вълнува просто НЕ Е в областта и... тоест го слагам като поредното свободно съчинение написано малко по-сложно за да изглежда компетентно...

Нещо ти куцат източниците и методите на убеждаване...

ПС: Да не забравиш да ми отговориш "Кой и по-важното- ЗАЩО е набил пари в плакати за един протест и това манипулиране на хората ли е или не" :?:

Видните защитници на шистовия газ:
Защитници на добива на шистов газ в България

1.  Илиян Драганов Василев

Посланик в Русия от 2000 до 2006 г. През 1981–1990 г. сътрудник в Международния отдел на БЗНС, по-късно – резидент-мениджър, консултант по международно строителство и развитие във фирма „Дж. Джоунс и Ко“ и представител на фирмата в България, а през 1994–1997 г. – изпълнителен директор на ДОО „Хоум сервиз“. Изпълнителен директор и Българската международна стопанска асоциация, председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции. От 2007 г. до април 2011 – председател на Делойт България. Заместник-председател на българския Реформ Юнион Клуб.

Секретен сътрудник на ДС с псевдоним „Сашо 11”

Из Решение  № 175/ 14.12.2010 г. на Комисията по досиетата, в което се оповястяват данни за принадлежност към ДС на  посланици, генерални консули и заместник-ръководители на дипломатическите мисии на Р. България.

Три имена    Илиян Драганов Василев
Дата на раждане    07.07.1956 г.
Място на раждане    гр. София
Вербувал го служител    ст. лейт. Христов на 09.02.1988 г., регистриран на 09.03.1988 г.
Ръководил го служител    ст. лейт. Христов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството    ДС, ПГУ
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник    секретен сътрудник
Псевдоними    Сашо-11
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1    Документи от ръководилия го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 1 – 2 бр. и обр. 3; дело Ф1, а.е. 7553; доклад на НРС рег. № RB102101-001-04/ 12-2093/ 28.10.2010 г.
Снемане от действащия оперативен отчет    
Публична длъжност или публична дейност    Извънреден и пълномощен посланик в Москва от 04.02.2000 г. до 30.06.2006 г.

Васил Симеонов Балинов,

проф. дгн в Минно-геоложкия университет,

агент и секретен сътрудник на ДС с псевдоним „Балтов”

Из Решение № 230/ 16.06.2011 г. на Комисията по досиетата, отнасящо се до ръководителите на държавни институции, създадени със закон или с постановление на Министерския съвет, и техните заместници; други длъжности, които се заемат с акт на Министерския съвет или министър-председателя – Висша атестационна комисия

Три имена    Васил Симеонов Балинов
Дата на раждане    04.08.1936 г
Място на раждане    гр. Луковит
Вербувал го служител    регистриран на 06.01.1973 г.
Ръководил го служител    ст. лейт. Георги Николов Георгиев; о. р. Орлин Симеонов; лейт. Димитър Г. Азлалиев; лейт. Иван Димов; кап. Бранимир Грозданов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството    ДС, ПГУ-VII
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник    агент; секретен сътрудник
Псевдоними    Балтов
Данни в наличните документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1    Разходен документ, отчетен от ръководил го щатен служител; документи от ръководили го щатни служители; рег. дневник; картони – обр. 1 – 2 бр. и обр. 3; дело Ф1, а.е. 3517.
Снемане от действащия оперативен отчет    1976 г.
Публична длъжност или публична дейност    Член на научна комисия по геологически и географски науки от 2000 г. до 2006 г.

3. Проф. Кристалина Стойкова – научен секретар на Геологичния институт на БАН.

Консултант на нефтените компании Texaco, British Gas, Enterprise Oil, OMW, Melrose Resources при сондиране за нефт и газ в черноморския шелф – според информация, дадена от самата нея в CV. (Американската компания за добив на нефт „Тексако“, погълната в последствие от „Шеврон“, е осъдена за 8,6 милиарда долара от Еквадор за замърсяване на водите и почвите.)

Из CV-то на проф. Стойкова:
По важни научни и научно-приложни разработки• Монографии  • Научни статии• Цитирания• Научни и приложни разработки• Участие в международни проекти• Внедрявания• Изобретения              90Над 150 цитата, от тях – 56 в чуждестранни монографии и международни списания, 24 в монографии в България, над 70 в български списания.съвместни проекти по МГКП, с Австрия, Пери-Тетиски консорциум, Францияконсултант на редица нефтени компании (Texaco, British Gas, Enterprise Oil, OMW, Melrose Resources) при сондиране за нефт и газ в черноморския шелф

4.  Алекс Алексиев,

Институт за иследване на Балканите и Черноморския регион

/и екперт по радикален ислям  (?!)  в института „Хъдзън“/

Днес по пограма „Хоризонт“ на БНР, г-н Алексиев, който, доколкото разбирам, живее в САЩ, заяви, че никъде нямало доказан случай на замърсяване на водата при добив да шистов газ, както и че аргументите на онези, които говорят за рисковете от този добив у нас, са, цитирам, „комунистическа пропаганда“.

Който има време и желание да търси и обработва видима публично или не толкова (но достатъчно доказуема) информация, свързана с активно шестващи по ТВ дебати, пресконферении,  интервюта в медиите и пр. “безкористни“ защитници на добива на шистов газ в България, може ако иска да продължи и допълни този списък.  Той въобще не обхваща всички.

http://www.eurochicago.com/2011/12/zashtitnitsi-na-dobiva-na-shistov-gaz-v-balgariya/ 8) :mhihi:

Виж щом някой - в случая ти си си набил в главата тая простотия, че някой бил платил всичките плакати по протестите и манипулирал хората, аз няма как да ти докажа, че това не е така, а и честно казано не смятам да го правя. Казах ти излез на следващия протест поговори си с малко хора особенно тия с плакатите, попитай като човек ще ти отговорят със сигурност без никой да те псува и т.нт. С чиста съвест за себе си мога да кажа, че никой нищо не ми е плащал, както и на хората които познавам от протестите. Специално тези хора които организираха подписката в Добрич и раздаваха черно-бели флаери ги преснимаха за по 6 ст./бр от СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ. Щом си такъв ербап и радетел за истината докажи, че им е платено и кой и защо го е направил. Ти повдигна въпроса и стартира с глупави изказвания и разни зоологични термини, редно е ти първи да беше представил доказателства, че някой е плащал на някого.

''Сондьора'' -да ходил съм на село, нямахме кладенец в двора, в селото имаше водопроводна мрежа, незнам как е по другите села. Това да сравняваш септична яма (чисто органични отпадъци) с всичките химикали използвани за хидравличният удар си е пълен абсурд.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата