28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: 28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

Мнение от Сондьора » 12 Яну 2012, 21:30

Понеже няма смисъл вече, пак пишеш глупости, но все пак:

28 000 сондажа Х 20 000 000 евра = :mrgreen: :angel: ти добре ли си :mhihi:
п.п.Цените са за България....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 12 Яну 2012, 22:11

Сондьора написа:Понеже няма смисъл вече, пак пишеш глупости, но все пак:

28 000 сондажа Х 20 000 000 евра = :mrgreen: :angel: ти добре ли си :mhihi:
п.п.Цените са за България....

Код: Избери целия код
След новината, че американци ще проучват находище на шистов газ около Нови пазар, с предполагаеми колосални залежи за 300 години.........
http://www.blitz.bg/news/article/109661
Я чакай да пробвам и аз като тебе :mhihi: :help: :kuku: :smoke: :mrgreen: :mhihi:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 13 Яну 2012, 3:11

Това със залежите за 300 години напред, без да разбирам изобщо, ми звучи абсурдно!

Окей, казвате, че реално химикалите във фракинга нямли да навредят толкова, защото не били с висока концентрация, но никой като че ли не спомена нещо и не опита да обори твърдението за отделянето на уран и радон(по спомен) при добива.
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 13 Яну 2012, 10:05

justboy написа:Това със залежите за 300 години напред, без да разбирам изобщо, ми звучи абсурдно!

Окей, казвате, че реално химикалите във фракинга нямли да навредят толкова, защото не били с висока концентрация, но никой като че ли не спомена нещо и не опита да обори твърдението за отделянето на уран и радон(по спомен) при добива.

5 632 000 000л. вода от която ''теоритично'' 1% са химикали или 563 20000л.
- Концетрацията на химикалите със сигурност ще е повече от 1%, но въпреки това дори и 563 20000л. на мен лично не ми се виждат изобщо малко.

Твърдението за радиоактивните елементи, някои от които си споменал са факт и няма как да бъде оборен. Няколко поста назад писаха, че минералните води в еди кой си балнеологичен курорт били радиоактивни, което е беше някакъв смешен опит да се докаже, че всичко е ОК. Има огромна разлика относно това какви радиоактивни елементи се съдържат във водата в някой балнеологичен курорт и тези които се освобождават от шистите, поради другия факт, че основна характеристика на всички радиоактивни елементи е техният ''период на полуразпад''. Този фактор в най - голяма степен определя тяхното време което те са опасни за хората и живите организми като цяло.
Само информативно ''периода на полуразпад'' на Урана е -
Код: Избери целия код
адионуклеид   Период на полуразпад в години
1 Уран-238   4 470 000 000
2 Уран-235   704 000 000
3 Уран-233   158 000

Период на полуразпад е времето, което е необходимо, за да могат половината атоми на съответния радионуклеид да претърпят радиоактивно преобразуване. Данните в таблицата показват, че продължителността на “живота” (периода на полуразпад) на някои радионуклеиди се измерва в огромни за мащабите на човешкия живот срокове, поради което и ги наричат “вечни”.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Яну 2012, 11:16

...........бях писал, обаче няма смисъл....само безмислени спорове....

Ще видим утре колко хора ще се съберат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 13 Яну 2012, 15:27

Сондьор, лично мое мнение е без да искам да обидя когото и да е било, че имаш познания но просто са твърде тесногледи.

Ето нещо ново :
http://www.guardian.co.uk/commentisfree ... tamination

"Beyond the US, Europe, South Africa, China and Australia are right now contemplating embarking on the "shale gas revolution"; they should take note of the EPA's findings. As the story unfolds, the real answer bubbles inexorably to the surface: fracking is deeply flawed; it is inherently contaminating in its present form and must be halted immediately. The empty excuses of the gas industry and the pro-fracking politicians who defend them just don't hold water."

Абсолютно е сигурно че ще има увреждане на природата до степен далеч над въображението ни !!!
И тук колкото и да се опитваш да ни казваш че няма проблем, проблем ще има !
Кой ще гарантира пътищата ? Ще минат безброй тежкотоварни камиони...
Кой ще гарантира културното наследство което ще унищожат и се намира там някъде ?...
Кой ще гарантира безопасноста на флората и фауната ?...
Има ли ресурс и задължения ако стане нещо да се възстанови - отговора е НЕ !!!
Справка - British Petrolium и още 1 000 000 бедствия който ностят трайна загуба на природата !
Дори в първата... втората година да не е катастрофално, то 1 грешка само която е почти неизбежна ще съсипе всичко наоколо.
Аз лично предпочитам да плащам скъпо газ и да дишам чист въздух и да имам плодородна земя...
Децата ми да могат да играят свободно
Аз лично предпочитам дори да нямам газ и да търся други енергоизточници отколкото да рискувам !
Мислиш ли че на компаниите (включвам дори и повечето БГ) им пука за нещо повече от печалбата ?!!!
Ще минат през теб, ще те сринат и изобщо няма да те погледнат !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 13 Яну 2012, 16:00

mili4uk написа:Абсолютно е сигурно че ще има увреждане на природата до степен далеч над въображението ни !!!
И тук колкото и да се опитваш да ни казваш че няма проблем, проблем ще има !
Кой ще гарантира пътищата ? Ще минат безброй тежкотоварни камиони...
Кой ще гарантира културното наследство което ще унищожат и се намира там някъде ?...
Кой ще гарантира безопасноста на флората и фауната ?...
Има ли ресурс и задължения ако стане нещо да се възстанови - отговора е НЕ !!!
Справка - British Petrolium и още 1 000 000 бедствия който ностят трайна загуба на природата !
Дори в първата... втората година да не е катастрофално, то 1 грешка само която е почти неизбежна ще съсипе всичко наоколо.
Аз лично предпочитам да плащам скъпо газ и да дишам чист въздух и да имам плодородна земя...
Децата ми да могат да играят свободно
Аз лично предпочитам дори да нямам газ и да търся други енергоизточници отколкото да рискувам !
Мислиш ли че на компаниите (включвам дори и повечето БГ) им пука за нещо повече от печалбата ?!!!
Ще минат през теб, ще те сринат и изобщо няма да те погледнат !!!

Е според Сондьора тези неща нямат смисъл и така нататък................ така, че няма смисъл да му се обяснява.
Утре колкото и да излязат все ще са добре дошли. Най - важното е, че тези хора имат различно мислене от типа - ''Боли ме за.................'', ''няма смисъл'' и др., както и това, че проумяват, че има неща над ''обетованите гигантски залежи на шистов газ'', парите, ''енергийната независимост'' ...................

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 13 Яну 2012, 17:09

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 13 Яну 2012, 17:15

Изображение
8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пичеловка

Мнение от ^_^ » 13 Яну 2012, 17:29

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 14 Яну 2012, 16:23

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 16 Яну 2012, 9:51

Днес ще гледат предложение за мораториум на проучванията и добива, спокойно, ББ се стресна май да не му истине местенцето че с тия гафове в последно време...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 16 Яну 2012, 11:32

На мен пък ми е много интересно как така същите тези приодозащитници не излязоха да протестират срещу промените в Закона за Горите.
Имаше някакъв протест на 1/10 от хората, излезли по улиците днес.
Цеко Минев и Ко съсипват Българската природа вече 10 години и с промените в закона са на път да го правят не само легално, а и много по-евтино - реакция от "народа" почти нула.

После ми разправяйте, че Русия не финансира протестите срещу шистовия газ.

Айде покажете ми в коя от тези държави, дето са били забранили добива, не се иска разрешение за строеж на ски писта или лифт?
Touring & windsurf club

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 16 Яну 2012, 17:40

Georgieff написа:На мен пък ми е много интересно как така същите тези приодозащитници не излязоха да протестират срещу промените в Закона за Горите.
Имаше някакъв протест на 1/10 от хората, излезли по улиците днес.
Цеко Минев и Ко съсипват Българската природа вече 10 години и с промените в закона са на път да го правят не само легално, а и много по-евтино - реакция от "народа" почти нула.

После ми разправяйте, че Русия не финансира протестите срещу шистовия газ.

Айде покажете ми в коя от тези държави, дето са били забранили добива, не се иска разрешение за строеж на ски писта или лифт?

Да за съжаление си абсолютно прав относно поредната помия с българските гори, но не си прав за това, че някой плаща на хората излезли на протестите, против шистовия газ. Вероятно нямаш близки познати от хората излезли да протестират на 14, ако познаваше повече такива хора, нямаше да твърдиш това.
Както и при шистовия газ така и при мръсните и долни далаверки с горите стават в абсолютна мъгла, замазано с тонове тъпо измислени лъжи, някъде под масата, далеч от знанието на обществото, което не е нещо ново.
Аз лично съм сигурен, че ако наистина в държавата ни широко използваните от всички наши политици понятия - ''прозрачност'' и ''обществена информираност'', се прилагаха реално, то ситуацията в която оцеляваме щеше да бъде много по - различна.
В България има страшно много хора обичащи природата и чистият начин на живот, световна практика обаче е тяхното смазване и запушване на устата, често дори и на сила.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата