България<=> Чужбина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

България<=> Чужбина

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 8:55

Здравейте колеги,аз и един мой приятел обмисляме вариянта да ходим в Англия да работим.Пределно ми е ясно,че на 1во време ще берем зеленчуци.Въпроса ми е има ли някой запознат,към кой фирми да се обърна,колко би ми струвало заминаването,може ли като отида там да си остана за постоянно?Какви са рисковете +овете и -ите ги знам.Просто ми омръзна да работя като вол за смешни пари...Моля само колеги запознати по въпроса да пишат.Понеже професори дето ще кажат,че тук е така както си го направя има достатъчно много. :wave:
П.С:Искат ли ни свидетелство за съдимост,понеже моя приятел имаше едно дело на което се размина само с глоба :dunno:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: България<=> Чужбина

Мнение от ms » 16 Яну 2012, 9:29

почвай да четеш тук: http://brigadiri.com/forum/index.php
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 16 Яну 2012, 9:31

Чанев написа:Просто ми омръзна да работя като вол за смешни пари...

не ми се пише на дълго и на широко, може би малко по-късно, но там на полето ще работиш два пъти повече за два пъти по-смешни пари! Казвам ти го от опит...

поинтересувайте се нещо за САЩ,Канада,Дания, където и да е, но не и в Англия да берете ягоди!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 16 Яну 2012, 11:24

Съвет и от мен, ако ще ходиш да НЕ е на ягоди. Въпреки че имам познат които точно на ягоди за 6 месеца направи 11000 паунда заработка. Ако ти се отдава и имаш късмет да е добра годината се изкарват пари. Но в 90% от случаите е обратното. А за бригада тая година вече е късно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 11:44

значи и 2мата не сме студенти и това прави нещата по-сложни.Къде бихте ни препоръчали вие???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 16 Яну 2012, 12:31

Погледни
www.bghelp.co.uk
Не обръщай внимание на повечето малоумници които пишат там. Има много полезна информация.
С две думи - право да работиш имаш само като самонает. Регистрираш си фирма, вземаш си социален номер и си работиш (разбира се първо трябва да знаеш какво). Всички тези процедури са напълно безплатни, и ако занеш английски и ти се чете си ги правиш сам. Иначе някой "българин" сериозно ще ти вземе парите за нищо работа
Иначе ако си специалист по нещо, имаш образование, можеш да погледнеш английски сайтове за работа, ако някой много те иска, не е проблем да се извади разрешително.
Има и врътка за студент - записваш някакъв колеж да учиш и имаш право да работиш по 20 часа на седмица
Пазара за българи в УК се отваря напълно на 01/01/2014.
Трябва да знаеш английски на приемливо ниво за да се оправиш. Иначе ще се озовеш работейки за някой "българин" който ще те експлоатира максимално и ще забрави да ти плати
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 12:41

Английски си знам достатъчно добре,в смисал оправям се.Каква е процедурата за регистриране на фирма и какво би струвало?Понеже казваш че е безплатно всичко ли е безплатно?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 520i » 16 Яну 2012, 13:42

безплатно е, но ако не си запознат някой българин ще те излъже и ще ти вземе парите. Има 10000000 такива случай, да не кажа всички.
Щом не си студент е малко по-сложно. Ето какво трябва да направиш:

1. Да не ти минава и през главата да береш ягоди!
2. Отиваш във Фондация Кирил и Методии. (намери в гугъл адреса или телефон, че сега не ми се рови).
3. Отиваш и казваш искам да уча фаундейшън иър в Лорчестър (Луустър) или само един предмет там, понеже не ми достигат кредити).
4.Да не ти минава и през главата да береш ягоди!
5. Даваш му 20лв мисля че беше и той ти попълва и праща документите. (това може и ти сам да го направиш през сайта, но е доста по-бавно и за 20 кинта не си струва.
6. Те те приемат 100%
7.Да не ти минава и през главата да береш ягоди!
8. Купуваш си самолетен билет и тръгваш към Луустър (Worcester)
9. Записваш се като студент, те ти дават иншурънс. Отиваш в техния Job office в кампуса или в който и друг офис искаш (може и в друг град да е, няма значение, ти повече работа в университета нямаш, може и в Лондон да отидеш) или почваш да обикаляш града и да питаш за работа.
10.Да не ти минава и през главата да береш ягоди!
11. След 1 седмица макс си намираш 1000 пъти по-добра работа от брането на ягоди или каквото и да е на полето.
12.Да не ти минава и през главата да береш ягоди!
13. ягодите са 5.60 на час, който я ти платят, я не. Да събираш листа в кампуса е 10-11 паунда на час. В макдоналдс (бъргър кинг) ще те вземат веднага и е към 12 паунда, но можеш да работиш нон стоп. Абе черна работа ще си намериш без проблем, само внимавай с тия агенции и "българия приятели", които ще срешнеш там. Лъжат много! Поне повечето.

Успех, но пак те съветвам виж САЩ, Канада или Дания!

п.с. това че някой е изкарал 11 000, 100 000 паунда за 6 месеца много съм слушал. То е като Йети, много хора знаят за него, но никой не го е виждал. Аз имам страшно много приятели,които са били на полето и никой,нищо не е изкарал.мани тфа за плодородната година.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 15:23

Ти реално ми предлагаш да стана "студент" там така ли? И после да тръгна да търся работа?Как стой въпроса с тази Дания?Дайте да се видим с някой по-запознат да изпиеме едно кафе и да ни ги разясни нещата.Пишете по едно лс.Понеже съм твърдо решил да ходя в чужбина за постоянно.520и много добра информация ми даваш още днес след работа ще погледна въпросната агенция. :yes: :yes: :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 16 Яну 2012, 15:36

Да се възползвам и аз от пуснатата тема на колегата да попитам конкретно за САЩ.
Впечатление на хора, които са отишли да работят там (не студенти).
Интересува ме изисква ли се свидетелство за съдимост при евентуално спечелване на зелена карта?
Единственият легален начин само със Зелена карта ли е ?
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 520i » 16 Яну 2012, 16:24

Чанев написа:Ти реално ми предлагаш да стана "студент" там така ли? И после да тръгна да търся работа?Как стой въпроса с тази Дания?Дайте да се видим с някой по-запознат да изпиеме едно кафе и да ни ги разясни нещата.Пишете по едно лс.Понеже съм твърдо решил да ходя в чужбина за постоянно.520и много добра информация ми даваш още днес след работа ще погледна въпросната агенция. :yes: :yes: :yes: :yes:

То не е баш студент. Предлагам да запишеш някакъв курс там. По този начин ще си със статут на студент,но ще платиш само около 200 паунда (за това предлагам и Worcester понеже е най-евтиния).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 16 Яну 2012, 17:00

Totogada написа:Интересува ме изисква ли се свидетелство за съдимост при евентуално спечелване на зелена карта?
Единственият легален начин само със Зелена карта ли е ?

1. Да.
2. Не е единствения, но е най-лесен и безпроблемен.

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 16 Яну 2012, 17:28

Здравей колега,имам няколко приятелчеа които заминаха благодарение на тази компания http://www.hopsgb.org.uk/InfoBulgaria
в софия ходихме до офиса им пред попа и се записаха,всичко стана мн бързо ,но може и доста да се чака за място в бригада най добре отиди на място в офиса и ще ти обяснят ,нищо не се плаща първоначално само когато вече ти е уговорено да заминаваш в рамките на 3-4 дни стават нещата,комисионна +документи при заминаването им излезе около 350лв отделно билетите
100% сигурна агенция :yes:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 16 Яну 2012, 18:49

Чанев написа:Ти реално ми предлагаш да стана "студент" там така ли? И после да тръгна да търся работа?Как стой въпроса с тази Дания?Дайте да се видим с някой по-запознат да изпиеме едно кафе и да ни ги разясни нещата.Пишете по едно лс.Понеже съм твърдо решил да ходя в чужбина за постоянно.520и много добра информация ми даваш още днес след работа ще погледна въпросната агенция. :yes: :yes: :yes: :yes:

Aз съм живял повече от година в Дания и знам доста, и съм писал доста по форума,дано не прозвучи тъпо, но не ми се пише пак..
С две думи- ако искаш временно да изкараш пари от работа- супер
Ако искаш да оставаш там си зависи от човека,но аз бих казал по-скоро НЕ-всичко е супер, но никога няма да бъдеш приет в обществото им..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Яну 2012, 19:11

Bogat-Beden написа:...но никога няма да бъдеш приет в обществото им..

има три държави където можеш да бъдеш (почти) наравно с местните- америка, австралия и нова зеландия.

дори на моето положение като отида в европата и почна да ги действам британци, немци, холандци и тн и да им соча с пръст кво да правят като стане въпрос какъв съм и им кажа "българин" (щото не знаят достатъчно американски за да усетят че говоря с много лек акцент) и... моментално виждам как им се променя (към по-лошо) отношението им за мене. мене ми е все тая, но не е като да не го отчитам.

за ягодитев ук- нямам представа. ама цялата им държава е мизерна и скучна та ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата