Разход 15-16 на 100 Е36 316i ненормална работа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Разход 15-16 на 100 Е36 316i ненормална работа
15,6 загряла, на газ, без яко ръчки, по всяко време на денонощието в София, вкл и нощем, на по-дълги от 10-20 км разтояния (добре загряла). Къде сгреших ? На бензин нямам пари да я засека колко ще ми глътне... ;( 316 май не е такава далавера каквато си мислех, особено за ежко купе седаново
((

Колега има нещо нередно по газовата ти, това е ненормален разход за 1.6 дори и на газ
По-добре отиди при майстора , който ти я мантирал да я донастрои.Всичко зависи и колко ти е тежък крака на газта, но все пак 15/100 не се вързва на 1.6
Успех

Успех
Ами аз я взех с газ и не знам, кой я е правил, но от както е сложена не е работила нормално и оборотите играят от под 400 до 800 студена, и от 600 до 900 като е загряла. Постоянно скачат падат скачат падат и така докато не махна буксата на стъпковото моторче, тогава държи 1100 rpm загряла, а студена държи мн ниски и понякога гасне (доста често)
- jlpetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW X5 M
- Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95
Fozzy написа:Ами аз я взех с газ и не знам, кой я е правил, но от както е сложена не е работила нормално и оборотите играят от под 400 до 800 студена, и от 600 до 900 като е загряла. Постоянно скачат падат скачат падат и така докато не махна буксата на стъпковото моторче, тогава държи 1100 rpm загряла, а студена държи мн ниски и понякога гасне (доста често)
При описаната ненормална работа не виждам как разхода може да е нормален!
колега а на бензин работи ли нормално колата?
ако не - ми оправи я на бензин па после я мисли на газ!
ако на бензин работата е нормална (за това може да бъдеш сигурен ако идеш на една свястна диагностика) почваш да търсиш проблема по газовата част - клапани, скъсани маркучи и подобни ... с обикновенната газова ли е, кво става с ламбдата на газ, центровка и регулиране на газоподаването, свещи и кабели, въздушен филтър ... газовата е по чувствителна към тия неща от бензиновата уредба.

Ами на бензин и без диагностика смея да твърдя, че работи както трябва. Пали лесно, задържа си оборотите, потдържа си температурката и си върви нормално. Това е, че не мога да я засека на бензин как гълта, дали ще е нормално или пак ще ми каже 16.
- motorsport99
-
-
- Кара: e36 M3
Абе има някакъв проблем или в това как я караш , или в нещо по колата сигурно ще е дребно.Моята м40б16 повече от 10-11 не ми е давала градско , е освен ако не започна да я изръчквам безсмислено.Колега също така ако ти е от помощ много е важно да галиш газта примерно гледаш на ИКОНОМАЙЗЕРА повече от 10 да не ти качва освен на 1ва и 2 ра има моменти в които даваш повече газ а колата може да набира по същия начин и с малко по малко особено при 16 ките.Не , че много разбирам но в началото отнема от вниманието да си го следиш тоя икономайзер но после ти става усет.На мен лично усетих , че така разхода ми падна.Но като крайно мнение с тези цени на горивата и с това , че още ще се покачват и 5 л 100 да харчат пак ще е тегаво. 

Жена без цици е като китара без жици !!!
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
повече от 12 бенз в София - никога... при секви условия и каране. м43

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
М43 1.8 с леко каране в София може да се свали до 9.5- 10 дори.А твоето 15-16....не е нормално.Да няма теч на газ някъде 

Не знам за течова дали има или няма, но това за разходомера вече ми е навик - найстина го карам под 10 винаги с мн малки изключения. Аз бих опитал да навия някой от форума да ми предостави стъпков мотор, защото от моргите после няма да ми върнат парите ако не ми е това проблема. Та да пробвам и ако спрат да ми играят оборотите, да си купя стъпк.мотор и предполагам, че ще си дойде и на нормален разход. А ако не е ще пробвам ламбда сонда. Та нека търсенето на стъпково моторче за проба да започне сега ! ;d найстина бих бил благодарен, ако ми помогнете да си реша проблема
- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
Ламбда сонда може да е
Може, ако не е обслужван изпарителя на газовата, да са му позаминали мембраните
Те са 30-40 лева някъде
Ама то възможни проблеми доста
Тоя разход откакто си я купил ли е или след време се появи?
Може, ако не е обслужван изпарителя на газовата, да са му позаминали мембраните
Те са 30-40 лева някъде
Ама то възможни проблеми доста
Тоя разход откакто си я купил ли е или след време се появи?
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
всичко е нормално не се притеснявай и моята е така,на къси разтояния студена така става
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
М43 компакт градско София по 5км сутрин в трафика и 5КМ вечер м/у 17,30 и 18ч разход 12,6/100 за сравнение е46цата 318 м43 в същите условия и маршрут 11/100 зимата.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Fozzy написа: ...Та да пробвам и ако спрат да ми играят оборотите, да си купя стъпк.мотор и предполагам, че ще си дойде и на нормален разход. А ако не е ще пробвам ламбда сонда. Та нека търсенето на стъпково моторче за проба да започне сега ! ;d найстина бих бил благодарен, ако ми помогнете да си реша проблема
Ами колега, ако е ламбда сондата, - тя диагностиката си я хваща, вкл. и стойностите в които работи. За стъпковия мотор, може и да стане само с разглобяване и чистене. Ако - не, смяна с друго което е изправно. ( че нови по памет са доста скъпи.. )
Разхода... бих се съгласил с колегата Piperkov, мисля 15-16л/100 са нормални за къси разтояния...- т.е.

Но ти казваш 15.6л/100км на газ, и то за вече загряла кола по всяко време на денонощието вкл и нощем..

И няма да е зле да си я засечеш на бензин как е.
Колеги разхода си е разход,но има ли и други симптоми работата е ясна.Прости стъпки са леките работи като вадиш маркучлето от регулатора на налягането на горивото при работещ мотор и гледаш внимателно дали пръска бензин от щуцера.Ако пръска регулатора е за смяна,там трябва да е вакуум.Това диагностиката не го хваща.С пръст се запушва маркучлето да се усети има ли засмукване.Ако има и оборотите са наред всичко е шест,ако не,проверка за скъсано или запушено.Другото е свещи,кабели за искрене към корпуса на мотора и най-вече сдухани дюзи.Това е по трудничко,ама за маниаците е и удоволствие.Иначе една диагностика за цялата електроника накуп си е препоръчително.Зима,лете,Е36 М40 164Е1 9.5 л/100км.градско макс.Само бензин.Яко каране и спане на всеки светофар.Обожавам чудесната динамика на малките мотори.Иначе за газовите уредби,смятам,че само разкарвате купето на колата,ама това си мое мнение.
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5