Скоростен лост вибрации
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Re: Скоростен лост вибрации
И аз съм със същата печка и си го има това трептене на скоростния лост, дори когато набира пак си трепти, не само на неутрална.
Иначе жена ми кара 120Д 2007ма година автоматик, но при нея лоста си е бетон.
Иначе жена ми кара 120Д 2007ма година автоматик, но при нея лоста си е бетон.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
В една от важните теми май имаше описание на проблема - от едни пружинки в корпуса на скоростите е. Като се почистят се оправя.
Si non confectus, non reficiat.
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Недейте така мислете че всички дизели имат вибрации......примерно на 3 литровия дизел аз вибрация не съм усетил никога...1 към 1 е с бензина
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
quickshare написа:Недейте така мислете че всички дизели имат вибрации......примерно на 3 литровия дизел аз вибрация не съм усетил никога...1 към 1 е с бензина

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
днес проверих тампоните на скоростната кутия тези които са на една греда, бяха наред. вече взех да се чудя дали смяната на тампоните на двигателя не е направена както трябва или пък са сложили няква ментаци вместо оригинални каквото поисках, имах едно тупкане в съединителя като обера празния ход, които почти изчезна след смяната на тампоните, но сега пак се появи седмица след това...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
bioz написа:днес проверих тампоните на скоростната кутия тези които са на една греда, бяха наред. вече взех да се чудя дали смяната на тампоните на двигателя не е направена както трябва или пък са сложили няква ментаци вместо оригинални каквото поисках, имах едно тупкане в съединителя като обера празния ход, които почти изчезна след смяната на тампоните, но сега пак се появи седмица след това...
Гледай сега има някоко варианта:
1-во тампоните са сложени правилно - нормално е първата седмица,да е супер ,но следва ,че самита вибрации следва да са от:
*генерацията има скъсани тампони или нестегнати планки на катализатора и меката връзка - погледни ги
2-ро - демпфера е тръгнал - той тресе също
3-то маховик
Просто винаги почваме с диагнозите от тампоните - които елиминират дооста шумове и вибрации
Вариант 2- което ми напомня при мен бе така - или кофти тампони (моите бпха от Дару) но сложени наобратно - това без да се свалят знам ,само един който на поглед ги познава - незнам как но познава по начина,по който седи мотора,погледнат от долу
Други варианти нямаш или правилно и вече отиващ си маховик и демпфер или неправилно сложени - или ментаци - и не можеш да определиш ,останалите допринасящи за вибрации при нашите дизелаци ,че и при повечето други

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
малко да вдигна темата. Като гледам вибрациите за които говорят колеги са основно за дизел и ако разбирам правилно е напълно нормално да ги има. Карам 3.0 бензин и имам ситна вибрация в скоростния лост и едвам доловима на на волана при свободна. При бензина това нормално ли е?

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
И моята вибрираше леко, но днес след смяна на свещи се пооправи и моята е М54.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2