проверка термостат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- lyubenpetkov
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2002 г.
Re: проверка термостат
Абе не знам, ама днес я подкарах с изключено парно и за 3 км загря от 22 градуса до 80 градуса. На място пуснах парното и падна на 60 градуса.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Нормално.При всички е така.С пуснато парно загрява бавно.
- BOBO BAVARIA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 325d
- Детайли за колата: BMW FOREVER
- vladobosh
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2001г.
koleto_78 написа:Нормално.При всички е така.С пуснато парно загрява бавно.
Защо, нали има термостати?

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Защото ако изчакаш да отвори термостата и пуснеш парното да духа няма да усетиш разлика но дотогава допълнително охлажда и загрява по-бавно.При дизелите е така. 

- lyubenpetkov
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2002 г.
В кой термостат? Големия го смених преди месец, малкия- преди седмица!
- plamen_
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320d
- Мечтае да кара: 760i
Смених големия термостат, но колата все още не загрява, след това прочетох темата, ходих до майстора да го питам за малкия, той ми каза че малкия е за климатроника и няма никаква връзка с големия
Някой може ли да ми обясни за какво е малкия термостат и връзката между двато?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Най-напред смени майстора си...после смени и малкия термостат, колега.
- plamen_
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320d
- Мечтае да кара: 760i
Dimitroff написа:Най-напред смени майстора си...после смени и малкия термостат, колега.
Затова питам вас, защото не му повярвах много

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Здравейте колеги.Вчера смених големия термостат,източихме сичко слагаме го наливаме антифриз и всичко 6.Обаче защо радиатора горе е топъл а доло студен?Обезвъздошихме от двете пропки капачката отваряхме и пак така.Иначе си загрява сега супер до 92 максимум ч видях и варира между 89-90 термостата е оригинален.И ми се струва само че пак си загрява бавно между 15-20 минути.Само със един термостат съм.Ще чакам отзиви и савети.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
SaRsEmA написа:Здравейте колеги.Вчера смених големия термостат,източихме сичко слагаме го наливаме антифриз и всичко 6.Обаче защо радиатора горе е топъл а доло студен?Обезвъздошихме от двете пропки капачката отваряхме и пак така.Иначе си загрява сега супер до 92 максимум ч видях и варира между 89-90 термостата е оригинален.И ми се струва само че пак си загрява бавно между 15-20 минути.Само със един термостат съм.Ще чакам отзиви и савети.
Колега съвсем нормално си е. Не се притеснявай - сигурен признак, че термостата работи

- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
adovet написа:SaRsEmA написа:Здравейте колеги.Вчера смених големия термостат,източихме сичко слагаме го наливаме антифриз и всичко 6.Обаче защо радиатора горе е топъл а доло студен?Обезвъздошихме от двете пропки капачката отваряхме и пак така.Иначе си загрява сега супер до 92 максимум ч видях и варира между 89-90 термостата е оригинален.И ми се струва само че пак си загрява бавно между 15-20 минути.Само със един термостат съм.Ще чакам отзиви и савети.
Колега съвсем нормално си е. Не се притеснявай - сигурен признак, че термостата работи
Благодаря ти много за информацията колега.Имам още едно последно питане.След смяна на термостата жалузите нш аш отварят а колата си загрява.В момента в който изгася колата се отварят.Нещо за този проблем?Всичко това след смяната на термостата.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
SaRsEmA написа:adovet написа:SaRsEmA написа:Здравейте колеги.Вчера смених големия термостат,източихме сичко слагаме го наливаме антифриз и всичко 6.Обаче защо радиатора горе е топъл а доло студен?Обезвъздошихме от двете пропки капачката отваряхме и пак така.Иначе си загрява сега супер до 92 максимум ч видях и варира между 89-90 термостата е оригинален.И ми се струва само че пак си загрява бавно между 15-20 минути.Само със един термостат съм.Ще чакам отзиви и савети.
Благодаря ти много за информацията колега.Имам още едно последно питане.След смяна на термостата жалузите нш аш отварят а колата си загрява.В момента в който изгася колата се отварят.Нещо за този проблем?Всичко това след смяната на термостата.
Нормално, е когато мотора работи те да са затворени и съответно, когато се изгаси е нормално те да се отворят. Абе с две думи всичко при теб е наред!
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
Благодаря много за информацията на всички :-) според вас има ли нещо друго което да прави колата да загрява бавно?Някой нещо да знае по въпроса?Освен ЕГР-а 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
SaRsEmA написа:Благодаря много за информацията на всички :-) според вас има ли нещо друго което да прави колата да загрява бавно?Някой нещо да знае по въпроса?Освен ЕГР-а
Освен термостати и ЕГР - не...но е много важно марката и качеството на термостата

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5