Проблем при форсиране на м42б18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ис
- Мечтае да кара: М3-ка
Re: Проблем при форсиране на м42б18
как да го измеря това налягане? на някой е36ци има на самата бензинова рейка за мерене на налягането на моята няма,по какъв друг начин може да се измери това налягане някой има ли представа и естествено да сподели ако знай някой нещо.
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
Колеги хайде помагайте МОЛЯ ВИ,няма ли кой да ми обясни как да си измеря налягането на бензина!!!
- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
Ми по принцип с манометър с тройник, връзва се на входа на рейката.
Само трябва да накараш помпата да върти на неработещ двигател, защото за да стигнеш до маркучите трябва да махнеш колектора, да ги освободиш от отдолу от скобата. тук последните две са за помпата как да я пуснеш http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?2/20/08
Ако може да се сложи клапана и рейката за по-лесно, без много разглабяне някой да каже....
Само трябва да накараш помпата да върти на неработещ двигател, защото за да стигнеш до маркучите трябва да махнеш колектора, да ги освободиш от отдолу от скобата. тук последните две са за помпата как да я пуснеш http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?2/20/08
Ако може да се сложи клапана и рейката за по-лесно, без много разглабяне някой да каже....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
Някакъв друг начин няма ли за измерване на това налягане,ако сложа уреда на маркуча от бензиновата помпа който подава бензин ще се получили нещо!!!
- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
единственото нещо, което ще разбереш е дали помпата дава необходимото налягане, ако го вържеш след филтъра ще разбереш и дали той е запушен
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
е нали това искам да видя налягането на бензина или то става за друго на въпрос за налягането в рейката,а колкото до филтъра той си е добре не е запушен!!!
- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
ами не изпуска бензин през дупчицата сменил съм му и 2те гумички вътре мисля ,че клапана си е добре.
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
тъкмо мислех да пиша,колегата vladi_a_i ми подари един температурен датчик(за което съм му много благодарен) понеже забелязах няколко сутрини като паля колата(температурата е около 0/-2/-3 градуса) че угасва(паля колата не подавам никаква газ и след 5 до 10-тина секунди колата губи обороти и угасва)помислих си, че е от него все още не съм го пробвал как ще е сутринта,но пробвах с нещо друго откачих буксата и сложих другият датчик на нея запалих колата и първоначално бяха височки оборотите след това се нормализираха и при подаването на газ вече нямаше проблем с форсирането почна да се изфорсирва доста добре,покарах колата така нямаше никакъв проблем даже бих могъл да кажа, че все едно няма никакъв проблем така,но дали е нормално да се кара така,предполагам не понеже стойностите които отиват към компа са грешни,утре сутрината ще пробвам на студено как е и ще пиша.това е за сега,пробвах също с друг дебитомер промяна никаква,но все още си мисля че му има нещо понеже,при подаването на газ по рязко и при помпенето на педала се чува нещо като детонация около него,според мене не работи правилно,но трябва да пробвам с дебитомер от кола която се кара и се знае,че няма никакъв проблем,а такава не мога да намеря. 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Монтирай го за да може като загрее антифриза датчика да започне да отчита правилни стойности и колата да заработи добре.За датчика радвам се,че помохнах колега,дано проблема да е от него 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
аз съм го монтирал колега този който ти ми даде е на главата,аз пробвах също при загрял антифриз сложих му буксата и беше същото,утре сутринта ще видя как с твоя датчик 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
То и сега може да пробваш на тоя студ стига да ти е студена колата..
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
преди малко като ходих да я паля да пробвам беше в края на синята зона но вече пак е топла сега съм закачил всичко както трябва да е и утре вече ще я видим как ще е сутринта
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
jujko88 написа:преди малко като ходих да я паля да пробвам беше в края на синята зона но вече пак е топла сега съм закачил всичко както трябва да е и утре вече ще я видим как ще е сутринта
Колега колата оправи ли се от датчика за температурата..,че вече три дни се минаха,би трябвало да усетиш разлика вече..
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5