Ако може помогнете с това ОБЕЗЪЗДУшАВАНЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Ако може помогнете с това ОБЕЗЪЗДУшАВАНЕ
Проблема ми е следния - при няколко стотин на4ина за обез. ми прескочи пробката и от там земаше въздух сложих му 4ервен силикон на винт4ето и я завих но го направих на горещ двигател нестига 4е ваздух излезе ме и изполя с гореща вода след което сложих пробката се пак но взе ваздух пак системата как да я обезвъздуша пробвах какво ли не , карах на претворена капа4ка на радиатора,оставях я отворена цяла ве4ер да излезе ваздуха стисках тия маркучи и няма даже ми се стори 4е маи и прецаках и капа4ката на радиатора от толкова отваряне и затваряне ? остана ми един два варианта сутрента да излезна и да изкарам този големия маркуч от радиатора без да отварям капа4ката (понеже се пални с антифриз догоре) да го напалня с антифриз и да го сложа пак ? но няма ли да стане пове4ко понеже нивото ми се струва добре ,другия вариант е които видях да напалня радиатора догоре до капа4ката паля двигателя и 4акам да загрее до 12ч. без да подавам газ на мотора ??? ( знам 4е прекаляваме с тази тема но незнам как да го оправя а провах какво ли не ) и и възможно ли е и от капа4ката на радиатора да поема ваздух понеже се завива добре стабилно а като я отварям ми се струва 4е не излиза ваздух ???? дане от силикона да е проблема на пробката но там пак не се мокри нито силикона понеже сам слойил по резбата на болт4ето и отгоре по самото болт4е преди се мокре6е а сега го няма проблема ?
благодаря предварително (и не сам майстор ако може да не се базикате с отговорите си ) БЛАГОДАРЯ !
благодаря предварително (и не сам майстор ако може да не се базикате с отговорите си ) БЛАГОДАРЯ !
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Re: Ако може помогнете с това ОБЕЗЪЗДУшАВАНЕ
за тая пробка на мене като се счупи не ми се даваха 4 лв. за нова и взех един прост болт 10мм и го завих и е ток, направи го това и си го направи по начина който е известен на всички, без силикони и глупости, като ти е запушена пробката няма как да излезе въздуха от системата
the project is ready....

да но с болт нали може да раждяса ... и става бела а такава пробка от каде да си взема тука няма питах целия град
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Колега, болта не е прост- 10х1 е размера и голямо търсене падна в града. Няма и няма. Първо сложих една гресьорка, но тя излетя по едно време и ми направиха един метален болт. Но от много завиване и развиване се прецака резбата на радиатора. Някъде по същото време ми се спука и горната гърловина на радиатора. Взех един втора ръка радиатор и вече втора година нямам никакви грижи.
Добре де, а защо просто не си вземате една нова пробка...не е толкова скъпа , все пак е около 4,80 по спомен, ама ще ви спести страшно много главоболия
Въпреки, че аз си взех две докато стане, защото първата се оказа някакво менте 
Слагаш новата пробка , обезвъздушаваш както е писано 1000 пъти в темите тук и си караш с кеф и без притеснение

Слагаш новата пробка , обезвъздушаваш както е писано 1000 пъти в темите тук и си караш с кеф и без притеснение

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Защото до момента съм си взел 3-4 нови пробки и ми писна на оная работа да давам пари за един шибан пластмасов болт, ръжда ръжда, колко ръжда ще излезе от това?
the project is ready....

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Ако е месингов болта- никаква ръжда 

тука в града кадето сам вървят с целия марку4 пробките ако имаше брз щях да си взема ... аз дадох 4лв за 4ервен силикон пак за пробка ли
абе пичове недейте да дращите у форума че се излагате бре.... за една скапана пробка дет оригинална струва 4кинта - кви силикони, кви железни болтове, кви месингови болтове
...... три пъти досега съм сменял антифриз и трите пъти си вземам нова пробка, тез 4кинта и за една кутия тютюн не стигат 

Нека модераторите изтаркат темата - понеже ми стана ясно 4е всеки се намиса да пише без да 4ете внимателно и отделно писах изл. коментари.................. Преди да я закрият ясно 4етете - ТУКА В МОЯ ГРАД НЕ ПРОДАВАТ ПРОБКИ И НЕ ПОРА4ВАТ КАК ДА Я КУПЯ КАТО НЕ ПРОДАВАТ ????????????? Нямам вазможност да отида до другия град понеже нямам пробка те4е антифриз от там и 6те прегрея НЕЗНАМ КОИ СЕ ИЗЛАГА В ТАЗИ СИТУАЦИЯ ТИЯ КАДЕТО НЕ 4ЕТАТ ПРАВИЛНО КАКВО ПИшЕ ИЛИ ТИЯ КАДЕТО ТАРСЯТ ВАРИАНТ ЗА ДАДЕН ПРОБЛЕМ ........ и отделно попитах от каде да си купя тази пробка... абе няма значение ..
МОЛЯ ЗАКРИИТЕ ТЕМАТА чЕ МИ ПИСНА - и БЛАГОДАРЯ НА ТЕЗИ КОИТО СЕ ОТЗОВАХА СЕРИОЗНО НА ВАПРОСА !
МОЛЯ ЗАКРИИТЕ ТЕМАТА чЕ МИ ПИСНА - и БЛАГОДАРЯ НА ТЕЗИ КОИТО СЕ ОТЗОВАХА СЕРИОЗНО НА ВАПРОСА !
10 мнения
• Страница 1 от 1