Проблем с климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с климатроника

Мнение от pif79 » 15 Май 2006, 22:44

Здравейте,
Наскоро се присъединих към клуба, много съм доволен, да ми е жива и здрава и майстор да не видя, дето се вика :D
Имам обаче проблем с климатроника, спира си се и пуска кажи-речи когато си иска. Водих я на сервиз, смениха разни работи по него (освен филтъра му, другите някакви части дето щели да изгорят, така и не разбрах какви точно), напълниха го, уж я бяха оправили, ама седмица след това пак почна. Имам чувството, че става като загрее двигателя, има ли нещо общо? Или може би е проблем в ел. инсталацията, щото отново взе да става след като сложиха и аудиото?
А да ми кажете някой специализиран и читав сервиз точно за такива работи?

Нов съм, простете ми невежеството :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 15 Май 2006, 22:55

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20980
Прочети тази тема и мисля,че ще решиш проблема ;)Май е доста често срещано явление :roll:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pif79 » 16 Май 2006, 14:11

Мерси
Ама при мен проблема е, че НЕ продължава да духа или квото там е правило преди това, просто гасне екранчето, бутоните остават да светят както са си били . И след това климатроника вече не отговаря на никави команди от моя страна ...
Но ще погледна де, въпреки че ме е страх сам да пипам, щото съм много бос в тия неща :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo gazcom » 16 Май 2006, 19:41

няма какво да гледаш това ни е най честия пролем и най хубавите коли имат слаби места :( знам каде ги правят ама след две седмици пак се разваля това ако решиш да я продаваш :mhihi: а иначе се сменя целия панел нов е към 650лв най добре да си намериш втора употреба(200-300лв)ама не го плащай докато не го покараш да не са му подложили шайбичката и после да си лошо изненадан:mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pif79 » 16 Май 2006, 22:59

Да, това че е "нормален" проблем ме успокоява един вид :mhihi:
Но все пак ще се пробвам още веднъж в сервиза, така и така вече ми взеха пари, а явно никаква не са я свършили ...
А няма ли опасност да изгори цялата конзола?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo gazcom » 18 Май 2006, 17:33

незнам какво ти причиняват в тоя сервиз ама щом смятат че ще го отремонтират неса в час

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 18 Май 2006, 20:09

намери човек разбиращ от електроника, сменяй кондензаторчето и проблема ти е решен. При мен след ремонта работи безгрешно втори месец.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 19 Май 2006, 1:08

pif79 написа:Да, това че е "нормален" проблем ме успокоява един вид :mhihi:
Но все пак ще се пробвам още веднъж в сервиза, така и така вече ми взеха пари, а явно никаква не са я свършили ...
А няма ли опасност да изгори цялата конзола?

и мене така ми зеха парите и после аз го отворих на майстора като му показах какво да смени и сега не е трепнало ;)
покажи му снимката от другата тема че те и толко знаят :lol: и да сменява няма как да не се оправи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pif79 » 20 Май 2006, 13:25

Добре, така ще направя
А случайно да можете да ми препоръчате такъв майстор по електрониката или сервиз, че вече на трети ходя и все не искат. То по принцип изглежда малко се навиват да пипат климатици, или е много тънка работата там, или ги е страх, или се притесняват, че малко пари ще вземат :D

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 20 Май 2006, 13:36

хаха ебати майсторите къде имате ... само не знам от къде си де .. тфа кондензаторча секи би требвало да може да го смени .. ако не могат по добре и не ги караи ... намери си по добре некои гаражен самоук майстор разбирач от колко голема фирма че тея големците ги знаем .. само се газират без да вършат работа ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pif79 » 21 Май 2006, 22:45

същност съм от София, ама вярно ходя само при тия големите, "баш майсторите" :mhihi:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 22 Май 2006, 23:17

ми кфо да ти кажа .. ако ти се прави екскурзия до макето може да намерим некои гаражен майстор да смени въпросния кондензатор :lol:
само да ти кажа случка от днес .. 1 познат с нисан на газ .. отива в кюстендил некаф голем сервиз "маркоф" закачат я на стенд за реглаж че арчи мноо .. резултата колата се прибира и повече не запалва на газ :mhihi: ... днес отиваме при 1 гаражен майстор познат след 5 мин колата въртеше гуми и то на газ .. пича вика мене компутер ми не требе сичко е в главата :mhihi: ... тай че аман от големи сервизи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pif79 » 23 Май 2006, 18:11

:D
То и ти си прав, ама аз да ти кажа пък на какви гаражни "майсторчета" съм попадал, ще ти се отще кола да имаш :)
Всичко си е до късмет, или по-скоро до познаства, щото средния майстор му е през оная работа, гледа да ти я закърпи и да ходи да си пие бирата :D

Потребител
Аватар

Мнение от IVAN BAVARETZA » 23 Май 2006, 23:24

На бемветата в климата им е проблема :!:
Искаш ли бърза кола вземи си БМВ!

Потребител
Аватар

подобен проблем

Мнение от Synthesis » 24 Май 2006, 19:47

Гаса си одеве колата при вкл. климатроник. След малко паля, но климата не тръгва, нищо не свети и не работи. След няколко минути каране сам си включи. После пак изгасих и запалих и пак не тръгна. Много съм изприщен.
LACK OF CHARISMA CAN BE FATAL

Следваща

Назад към E36