Спортни Валове?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Спортни Валове?
Някой, който разбира от спортни валове може ли да сподели горе долу до колко градуса могат да поемат фабричните клапани и пружини и как ще се повлияе разхода на гориво от валовете.
Става въпрос за М44.
Благодаря.
Става въпрос за М44.
Благодаря.
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
Re: Спортни Валове?
требва як чип за тези валове ина4е и на мен ми е интересно какво се сменя,на м42-то и м44 и заслужава ли си? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Стоковите ти валове са 255 / 207 с 9,70 лифт на двата ако не се лъжа което си е жив тунинг сравнено с тия на шестаците- 230/195
С какви най-остри валове можеш да караш със стокови пружини зависи и от самия вал (марката). ИС- а за да е с такива стандартни валове вероятно има и доста прилични пружини и достатъчно леки клапани.
Можеш да си караш с 279/243 с 10.50/10.59 лифт със стандартните пружини. Чипа обаче е задължителен да се направи по колата за да има пълен ефект от валовете.
Също така предполагам имаш представа и за цената на валовете.

С какви най-остри валове можеш да караш със стокови пружини зависи и от самия вал (марката). ИС- а за да е с такива стандартни валове вероятно има и доста прилични пружини и достатъчно леки клапани.
Можеш да си караш с 279/243 с 10.50/10.59 лифт със стандартните пружини. Чипа обаче е задължителен да се направи по колата за да има пълен ефект от валовете.
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
bum_bum написа:2-3000 някъде предполагам.
Пичове нека ви светна леко

Всякаш разликите са минимални, от тоя който е дясно (стоковия): no coment 226/9.6
Без въпроси колко е другия, моля ви

- beco109
- младши ентусиаст
-
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
beco109 написа:bum_bum написа:2-3000 някъде предполагам.
Пичове нека ви светна леко![]()
Всякаш разликите са минимални, от тоя който е дясно (стоковия): no coment 226/9.6
Без въпроси колко е другия, моля ви![]()
УАААААААААААААААААУА колко са де,кажи

Най - ТочниЯ
bum_bum написа:Стоковите ти валове са 255 / 207 с 9,70 лифт на двата ако не се лъжа което си е жив тунинг сравнено с тия на шестаците- 230/195![]()
Валовете са около 800 евро....
Губи ли ряз на ниските обороти за сметка на високите?
И имаш ли идея разхода на гориво как се влияе?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Баси, те за 4 цилиндровите доста по-тънко, отколкото за 6-таците..
Със сигурност с колкото повече градуси си, толкова повече ще страдат ниските обороти. Разхода също ще се качи.
Ако си я караш ежедневно не е добре да слагаш прекалено остри валове (не знам що им викат остри, като всъщност са по-тъпи с колкото по-голям градус са
) Така си вдигаш пика на мощността нагоре в оборотите в които по принцип при нормално ползване колата не стои много.
Ако нямат голям градус обаче се губи чувството "WOW" след 4-4500 оборота. Това не съм го изпитвал, надявам се скоро да го почувствам и аз.
Както винаги въпрос на компромиси.
beco109 колко да са, 280-тина може би. Като пускаш тия работи не е лошо да споделяш, иначе е безпредметно.
Със сигурност с колкото повече градуси си, толкова повече ще страдат ниските обороти. Разхода също ще се качи.
Ако си я караш ежедневно не е добре да слагаш прекалено остри валове (не знам що им викат остри, като всъщност са по-тъпи с колкото по-голям градус са

Ако нямат голям градус обаче се губи чувството "WOW" след 4-4500 оборота. Това не съм го изпитвал, надявам се скоро да го почувствам и аз.

Както винаги въпрос на компромиси.
beco109 колко да са, 280-тина може би. Като пускаш тия работи не е лошо да споделяш, иначе е безпредметно.

- beco109
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:beco109 колко да са, 280-тина може би. Като пускаш тия работи не е лошо да споделяш, иначе е безпредметно.
Не знам, не съм ги мерил

Ако знаех с удоволствие

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
http://www.yatego.com/naumann-motorspor ... ft-bmw-m44
700евро си е много добра цена за тези валчета, само не съм решил кои градуси да са!
700евро си е много добра цена за тези валчета, само не съм решил кои градуси да са!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!