Прегряване и проблем с парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Прегряване и проблем с парното
iliew написа:iliew написа:Почти сьм сигурен че момчето не е обезвьдушило системата правилно... Не си мислете, че толкова лесно заминава гарнитура или глава.... Имам една е36 м40 която си я ползвам за работни нужди... и двигателя е сьс заминал вал... на няколко пьти е влизала в червеното(поради спукан радиатор и загуба на антифриз) обезвьздушавам и продьлжавам, но няма проблеми с гарнитура или по сериозно нещо. А все си тьрся повод да сменя двигателя, но той така и не ме предава...
Извинявам се зано получих някакво лс от колега...някакьв пастора... загрижил се че нямам пари да си сменя радиатора та ми предлага някакьв за 30лв....само да вметна...радиатора ми е сменен от доста време....и щом успявам да поддьржам е38 740 вьв отлично здраве, а и да си я карам без да ме притеснява разхода...все си мисля че ще се справя да заменям по някой част и на е36....

Споко колега, всеобщо мнение е , че всички с Е36 са цървули и не дават пари за нищо, което трудно може да се промени.
Факт е че доста циганьосани Е36 има, но за съжаление трябва да търпим и това...

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Колеги за да не пускам нова тема и аз ще пиша тук ,Имам проблем със парното-когато пусна да духа примерно на 2-3-4-та степен си дуга топло на 22 градуса да речем,и затворя клапите на средната конзола(да не дуга от там) веднага от другите почва да духа студено,другия проблем е че на краката дори на 4-та степен изобщо не духа от там,а и ми прави впечетление че и от дясната срана духа слабо,дали проблема е във въздуховодите,или филтъра или нещо друго нз.... 

- dleivoo
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: e30 m3
- Детайли за колата: m43 b16
Тия дни я забелязах че бара антифриза ... и сигурно и гарнитурата си е заминала, или някаде има пукнато ли и аз незнам. Ама го бара
Може ли от неправилно обезвъздушаване да се получи нещо такова ( самнявам се но да питам все пак ) колата работи перфектно , незагрява и като я запаля отзад неизлиза бял дим ( когато е на свободна, но като и подам гас почва да излиза бяло )

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
dleivoo написа:Тия дни я забелязах че бара антифриза ... и сигурно и гарнитурата си е заминала, или някаде има пукнато ли и аз незнам. Ама го бараМоже ли от неправилно обезвъздушаване да се получи нещо такова ( самнявам се но да питам все пак ) колата работи перфектно , незагрява и като я запаля отзад неизлиза бял дим ( когато е на свободна, но като и подам гас почва да излиза бяло )
Пробвай с гарнитура, може да си издухал и главата. Ако си я кривнал доста, направо разкоствай мотора и го продавай на части... Няма да изкара още дълго така. Не ме питай от къде знам

Вднигни щеката на маслото и виж на какво мирише. Следи дали ще се промени миризмата

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
u`F`o написа:dleivoo написа:Тия дни я забелязах че бара антифриза ... и сигурно и гарнитурата си е заминала, или някаде има пукнато ли и аз незнам. Ама го бараМоже ли от неправилно обезвъздушаване да се получи нещо такова ( самнявам се но да питам все пак ) колата работи перфектно , незагрява и като я запаля отзад неизлиза бял дим ( когато е на свободна, но като и подам гас почва да излиза бяло )
Пробвай с гарнитура, може да си издухал и главата. Ако си я кривнал доста, направо разкоствай мотора и го продавай на части... Няма да изкара още дълго така. Не ме питай от къде знам![]()
Вднигни щеката на маслото и виж на какво мирише. Следи дали ще се промени миризматаСлабо вероятно е от неправилно обезвъздушаване да ти слегне антифриза
Т.е. случва се, но еднократно
Аз пьк залагам на теч от някое сьединение....

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
виж си тройника в задната част на главата, с времето пласмасата остарява и се напуква и протича, само с пипане може да го усетиш, ако прокапва от там 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
iliew написа:u`F`o написа:dleivoo написа:Тия дни я забелязах че бара антифриза ... и сигурно и гарнитурата си е заминала, или някаде има пукнато ли и аз незнам. Ама го бараМоже ли от неправилно обезвъздушаване да се получи нещо такова ( самнявам се но да питам все пак ) колата работи перфектно , незагрява и като я запаля отзад неизлиза бял дим ( когато е на свободна, но като и подам гас почва да излиза бяло )
Пробвай с гарнитура, може да си издухал и главата. Ако си я кривнал доста, направо разкоствай мотора и го продавай на части... Няма да изкара още дълго така. Не ме питай от къде знам![]()
Вднигни щеката на маслото и виж на какво мирише. Следи дали ще се промени миризматаСлабо вероятно е от неправилно обезвъздушаване да ти слегне антифриза
Оптимист

- iliew
- ентусиаст
-
u`F`o написа:iliew написа:u`F`o написа:dleivoo написа:Тия дни я забелязах че бара антифриза ... и сигурно и гарнитурата си е заминала, или някаде има пукнато ли и аз незнам. Ама го бараМоже ли от неправилно обезвъздушаване да се получи нещо такова ( самнявам се но да питам все пак ) колата работи перфектно , незагрява и като я запаля отзад неизлиза бял дим ( когато е на свободна, но като и подам гас почва да излиза бяло )
Оптимист
Пич,кое му е смешното?
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525D
- Мечтае да кара: BMW M5 Competition
Ами колега щом е изхвърлило антифриз е нормално да прегрябва бързо да отива към червеното и да няма парно дано да не е нещо по сериозно.Оправи ли се с проблема?
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Проблема със загряването може и да е от неизправност в темп. датчиците, т.е. може да не охлажда добре, да не подава вярна информация.
- iliew
- ентусиаст
-
00700 написа:Проблема със загряването може и да е от неизправност в темп. датчиците, т.е. може да не охлажда добре, да не подава вярна информация.

- 00700
- младши ентусиаст
-
iliew написа:00700 написа:Проблема със загряването може и да е от неизправност в темп. датчиците, т.е. може да не охлажда добре, да не подава вярна информация.

- iliew
- ентусиаст
-
00700 написа:iliew написа:00700 написа:Проблема със загряването може и да е от неизправност в темп. датчиците, т.е. може да не охлажда добре, да не подава вярна информация.
Не се заяждам, но ти си в грешка. Предпоставка за прегряване и избиване на главата на двигателя и т.н. Те са 3 дагчика - на радиатора, двигателя и таблото. Ако не показват правилно ... .
И един мьрмот завиваше шоколади....

- 00700
- младши ентусиаст
-
iliew написа:00700 написа:iliew написа:00700 написа:Проблема със загряването може и да е от неизправност в темп. датчиците, т.е. може да не охлажда добре, да не подава вярна информация.
Не се заяждам, но ти си в грешка. Предпоставка за прегряване и избиване на главата на двигателя и т.н. Те са 3 дагчика - на радиатора, двигателя и таблото. Ако не показват правилно ... .
И един мьрмот завиваше шоколади....

- dleivoo
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: e30 m3
- Детайли за колата: m43 b16
Извинявам се за застоя на темата но просто колата остана на 2ро място.. и аз малко се скапах
, но още несъм я закарал. Нямам късмет, точно да я закарам на майстор аз се скапах, и като са ни застъпили тука тия снегове поледици и валежи немога да ида никаде просто мойта улица незнае какво е снегорин и няма излизане. Ако почна пак да излизам най-много още един пък да прегрей
сега колата е затрупана до прозорците да се оправи малко това време ще я закарам и ще пиша задължително. Благодаря за отговорите и напътствията но просто .. тва време 1во ни удави сега ще ни и зарий 

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3