Питане за термостат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Re: Питане за термостат
koleto_78 написа:MuTaJlaKo написа:От коя страна се надува малкият термостат ... от тази която влиза маркуча в нея или от тази която се завиват 2-та болта
От към маркуча
Мерси, значи малкият термостат е за смяна и утре се заемам
а обезвъздушаването пак ли е от тези две пластмасови болчета в десният край на маркучите или трябва да се развърти и този който е на малкият термостат ?
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Принципно местата за обезвъздушаване са 4:
1. Има "болт" за обезвъдушаване на маркуча, който влиза в ел. нагревател ако имаш такъв;
2. Има "болт" за обезвъдушаване и на маркуча, който минава около масления филтър;
3. "Болтът"до капачката на разширителния съд;
4. "Болтът" на малкия термостат отгоре;
Парното на макс, вентилаторът на първа степен и обезвъздушаваш, докато не спре да излиза въздух от т.нар. "болтове за обезвъздушаване"
1. Има "болт" за обезвъдушаване на маркуча, който влиза в ел. нагревател ако имаш такъв;
2. Има "болт" за обезвъдушаване и на маркуча, който минава около масления филтър;
3. "Болтът"до капачката на разширителния съд;
4. "Болтът" на малкия термостат отгоре;
Парното на макс, вентилаторът на първа степен и обезвъздушаваш, докато не спре да излиза въздух от т.нар. "болтове за обезвъздушаване"
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Колега, симптомите при повреда на всеки от двата термостата са почти идентични - бавно загрява и ако стрелката успее да стигне средата после пак се връща на ляво, с пипане на маркучите не винаги може да се определи кой точно е повреденият. Смени първо горния, защото е по-евтин и се сменя по елементарен начин, покарай малко и тогава ако няма промяна смени и долния, той има едни пластмасови щипки които се чупят и тогава дава фира, малко по-скъп е и смяната му отнема повече време.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
MuTaJlaKo написа:Мерси, значи малкият термостат е за смяна и утре се заемама обезвъздушаването пак ли е от тези две пластмасови болчета в десният край на маркучите или трябва да се развърти и този който е на малкият термостат ?
101% и големия ти е за смяна, помни ми думите.
Защо и големият да е за смяна ? днеска смених малкият и засега всичко е нормално загрява си, духа топло и като пусна парното стрелката не пада до синьото. Само че като достигне примерно вътрешна температура 24 почва ли да духа по-хладно парното че това ми прави впечатление от много време ? 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
MuTaJlaKo написа:Защо и големият да е за смяна ? днеска смених малкият и засега всичко е нормално загрява си, духа топло и като пусна парното стрелката не пада до синьото. Само че като достигне примерно вътрешна температура 24 почва ли да духа по-хладно парното че това ми прави впечатление от много време ?
E на колко градуса ти седи климатроника,ако е на 24..за да седят 24 трябва и малко студено да вкара...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Да на 24 седи и след време почва да духа малко хладно и после се оправя и преди ми го е правило и затова се чудя дали е нормално 
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
MuTaJlaKo написа:Да на 24 седи и след време почва да духа малко хладно и после се оправя и преди ми го е правило и затова се чудя дали е нормално
oci е специалиста,но за мен това е нормално нали идеята на климатроника е да зададеш стойност която да се поддържа..от веме на време трябва или да пропусне студен въздух или да спре да грее,за да задържи 24 - аз на 24 ще се потя незнам за теб
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sub_eleven
- ентусиаст
-
MuTaJlaKo написа:Защо и големият да е за смяна ? днеска смених малкият и засега всичко е нормално загрява си, духа топло и като пусна парното стрелката не пада до синьото. Само че като достигне примерно вътрешна температура 24 почва ли да духа по-хладно парното че това ми прави впечатление от много време ?
Както го описа - колата ти е стигала 90 градуса и след това пада до синьо. Това няма как да стане при читав голям термостат.
Между другото тия 90 градуса през скритото меню ли ги гледаше?
Еми добре ама защо днеска след като смених малкият не е правила проблеми със загряването. Още като излезе от синьото започна да се усеща че духа топло и си загря на 90 градуса без проблеми 
- sub_eleven
- ентусиаст
-
MuTaJlaKo написа:Еми добре ама защо днеска след като смених малкият не е правила проблеми със загряването. Още като излезе от синьото започна да се усеща че духа топло и си загря на 90 градуса без проблеми
питам те пак - през скритите функции ли ги гледаш градусите, през лаптоп или така просто по положението на стрелката?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
MuTaJlaKo написа:Положението на стрелката
стрелката се изправя на 75 градуса... и след това до 90(и известен диапазон нагоре) не мърда.
виж в темата за скритите екстри как да изведеш температурата на охладителната течност на таблото и тогава ще констатираш на колко градуса точно загрява(ще можеш да я наблюдаваш в движение във всеки момент).
Ще видиш, че никога няма да достигне 88-90 градуса, колкото е работната температура. Единия си тъшак залагам.
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Седи изправена от 74 до 105 градуса, така че да я сравняваш е несериозно.
Виж как да влезеш в скритото меню
ако не знаеш пиши ми ЛС
Виж как да влезеш в скритото меню
ако не знаеш пиши ми ЛС
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3