гасне в движение, и на празен ход м42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Бобито
- Потребител
-
- Кара: 318ti
- Детайли за колата: 318ti M-technik
гасне в движение, и на празен ход м42
колеги, моля за помощ, от известно време, колата започна да гасне когато си поиска и след това много трудно пали,примерно след 3-4 завъртания и интервал от 5 мин.Гасне в движение на скорост или на празен ход, както си работи нормално изведнъж започват да падат оборотите и изгасва. Иначе като запали върви и работи перфектно.Почистил съм буксите на бензиновата помпа и контактите на двете релета на бензиновата помпа, също и стъпковото моторче. Знам че без диагностика трудно ще открия проблема, но все пак ако някой е имал подобни симптоми може да сподели.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: гасне в движение, и на празен ход м42
Датчик колянов вал примерно.
- Бобито
- Потребител
-
Може ли датчика на коляновия вал ту да работи ту да не работи, а и също така при мен целия е облян в масло, ако това има някакво значение за неговата работа.
- Xao
- Потребител
-
- Кара: е30 325ix
При мен го прави същото и ми дърпаше въздух от гофрираният маркуч.
+1
Или заминаваща бензинова помпа. Може на моменти да блокира, после да се оправя за малко, чистенето на буксата й няма да я оправи. Това, че не й гори бушона, не е 100% гаранция, че помпата не е аут...
И в двата случая диагностиката няма да покаже категорично проблема, но ако е от помпата, може да има евентуално записани грешки относно неправилна гориво-въздушна смес... Все ще е от полза да се види какво си казва компютъра.
Или заминаваща бензинова помпа. Може на моменти да блокира, после да се оправя за малко, чистенето на буксата й няма да я оправи. Това, че не й гори бушона, не е 100% гаранция, че помпата не е аут...
И в двата случая диагностиката няма да покаже категорично проблема, но ако е от помпата, може да има евентуално записани грешки относно неправилна гориво-въздушна смес... Все ще е от полза да се види какво си казва компютъра.
- Бобито
- Потребител
-
Може ли датчика на коляновия вал ту да работи ту да не работи, и още нещо при мен целия датчик е в масло ако има значение.
- Бобито
- Потребител
-
Може ли датчика на коляновия вал ту да работи, ту да не работи, и ако има значение моя е целия в масло. Друго нещо което се сещам, старата ми кола правеше подобни номера с паленето от прецакан комутатор, там той беше отделно от бобините, но симптомите са доста сходни...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Бобито написа:Може ли датчика на коляновия вал ту да работи, ту да не работи, и ако има значение моя е целия в масло.
Е аз точно това имах предвид

- Бобито
- Потребител
-
Xao написа:При мен го прави същото и ми дърпаше въздух от гофрираният маркуч.
Гофрирания маркуч между дроселовата клапа и дебитомера съм го сменял, но мисля да си почистя дроселовата клапа, което няма общо с гасненето, чисто профилактично, така че пак ще го погледна.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Dirty M5 driveR написа:Бобито написа:Може ли датчика на коляновия вал ту да работи, ту да не работи, и ако има значение моя е целия в масло.
Е аз точно това имах предвидЩом е целия в масло първо вземи го почисти хубаво и виж дали ще има промяна. Съответно и виж откъде се омаслява там, да отстраниш и тоя проблем.
Ми най-вероятно от капака на ангренажа му омаслява или от семеринга. Но не виждам по какъв начин омасляването би му повлияло на работата, все пак това е магнитен датчик, а маслото няма магнитни свойства. Може да му пречи на работата ако има полепнали стружки.
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Той датчика индуктивен още му се вика, симптомите сочат към него 

Има ли газ колата.При мен така се получава като я запаля студена и без да я чакам директно я метна на газ.
- Бобито
- Потребител
-
Благодаря ви за отговорите, колата няма газ, тече малко масло от долната част на капака на веригата. Ще погледна датчика на коляновия вал, но чакам да се стопли малко времето. Друго, за което си мисля, както писах по горе е заминаваш комутатор, който е в бобините. Когато открия проблема ще пиша в темата за да е полезна и на други колеги.
- Бобито
- Потребител
-
Колата тотално умря, вече изобщо не пали, свалих датчика на коляновия вал, сега ми трябва датчик за проба. Ако някой колега от София има здрав датчик за проба да пише в темата или на ЛС, ако повредата е в датчика ще го купя, ако не ще черпя по бира. 

- Бобито
- Потребител
-
Повредата се оказа прекъснат плюсов кабел на бензиновата помпа.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2