Първи сняг - поведение
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Първи сняг - поведение
Днеска жената закъса с нейния форд с предно предаване и трябваше да я спасявам със задното предаване
Бях много наплашен от това задно но като видях при тези екстремни условия как минавам през всичко направо нямам думи. Ходих и на един паркинг днеска с непочистен сняг и нагазих в около 25см пресен неотъпкан сняг и се въртях малко - никакви проблеми. Единствено притеснително е че колата е ниска и загрегбвам сняг като снегорин

Бях много наплашен от това задно но като видях при тези екстремни условия как минавам през всичко направо нямам думи. Ходих и на един паркинг днеска с непочистен сняг и нагазих в около 25см пресен неотъпкан сняг и се въртях малко - никакви проблеми. Единствено притеснително е че колата е ниска и загрегбвам сняг като снегорин

Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Само искам да ви кажа да внимавате на пътя защото в събота вечерта попаднах в много кофти ситуация.
Карам по околовръстното от ИКЕА към Симеоновско, и там преди моста цялата колона минава в дясната половина на пътя. Към 10 вечерта беше навалял малко пресен сняг който не беше изчистен. Малко преди това пресичане тествах настилката със спиране и въпреки че скоро се включи АБС-а, прецених че намалявайки още малко ще съм ок за преминаването от другата страна. С една дума – сбърках! Идва пресичането, тръгвам да намалявам – няма никой. Направо има заграждения, не е вариант - тръгвам да завивам вдясно без спирачка, съвсем леко. Задницата поднася моментално, и цялата кола почва да се пързаля и леко да се извърта. Извъртам волана наляво за да получа сцепление – нищо. Продължавам да се пързалям към острата част на мантинелата. Единственото което остава е яко газ като при дрифт. Това сработи – буксувайки с гумите поне минах от другата страна на мантинелата. В този момент се благодаря че ми бях включил ДТЦ-то, иначе не знам дали ДСЦ-то щеше да позволи на гумите изобщо да буксуват. Тогава нов проблем (очакван) – колата почна да се пързаля на другата страна, по идентичен начин. Същата процедура – обратен волан и газ, и след още едно леко пързаляне в ляво накрая се стабилизира. Към бояна и нататък вече околовръстното беше перфектно изчистено, в центъра - също.
Та с една дума внимавайте каква е настилката отдолу във всеки един момент, независимо каква е била по-рано на друго място. Никой не е по-голям от пътните условия!
Карам по околовръстното от ИКЕА към Симеоновско, и там преди моста цялата колона минава в дясната половина на пътя. Към 10 вечерта беше навалял малко пресен сняг който не беше изчистен. Малко преди това пресичане тествах настилката със спиране и въпреки че скоро се включи АБС-а, прецених че намалявайки още малко ще съм ок за преминаването от другата страна. С една дума – сбърках! Идва пресичането, тръгвам да намалявам – няма никой. Направо има заграждения, не е вариант - тръгвам да завивам вдясно без спирачка, съвсем леко. Задницата поднася моментално, и цялата кола почва да се пързаля и леко да се извърта. Извъртам волана наляво за да получа сцепление – нищо. Продължавам да се пързалям към острата част на мантинелата. Единственото което остава е яко газ като при дрифт. Това сработи – буксувайки с гумите поне минах от другата страна на мантинелата. В този момент се благодаря че ми бях включил ДТЦ-то, иначе не знам дали ДСЦ-то щеше да позволи на гумите изобщо да буксуват. Тогава нов проблем (очакван) – колата почна да се пързаля на другата страна, по идентичен начин. Същата процедура – обратен волан и газ, и след още едно леко пързаляне в ляво накрая се стабилизира. Към бояна и нататък вече околовръстното беше перфектно изчистено, в центъра - също.
Та с една дума внимавайте каква е настилката отдолу във всеки един момент, независимо каква е била по-рано на друго място. Никой не е по-голям от пътните условия!
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
Аз вчера се качвах до Алеко..имаше много сняг ,но снегорина нямаше никакъф проблем...предишни години с е46-цата беше много по-зле полужението ... даже като се качихме горе ме попита едно момче дали колата не е ХД

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
врътнах опашката няколко пъти и спирането понякога е малко трудно, но с подходящата реакция и съобразително каране колата е като танк на пътя 
особено като я сравня с една E38 на познат, която избутвахме в събота вечерта

особено като я сравня с една E38 на познат, която избутвахме в събота вечерта

Да споделя в големия сняг вчера в ботеврадска област теглих един Форд Фокус (със зимни гуми)и трябва да кажа, че съм изключително доволен от поведенито. ВПЕЧАТЛЕН!
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Вчера ме качи от Юндола нагоре към Белмекен до пистите.Сняг ама сняг да видите.Минал снегорин един път,избутал многото маса,но отдолу супер много сняг останал и един рохкав и дълбок към 10-15 см.Бяхме три коли,двете с предно,никаква разлика в преодоляването на наклона,дори единия спря и не можа да тръгне от място.БМВ-то си отлепи без грижа от място,дори няколко пъти спирах нарочно да я тествам и си поемаше.Не беше и опесъчено.През цялото бреме бях с вкл. DTC.Много голям кеф даде изкачването.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Да вземем да се съберем 10-ина Софийски Е60-ки и когато навали отново сняг да отидем заедно някъде и при едни и същи условия да видим какво е положението? Най-малкото ще имаме впечатления от гумите
А Най-много .... да се бутаме взаимно

...............................
- gunman-BMW
- Потребител
-
- Кара: BMW-Е60 525D
- Мечтае да кара: BMW-Е60 525D
- Детайли за колата: БМВ не е автомобил а начин на живот!
Аз също съм супер доволен,живея в Княжево в стръмната и част,катеря се без проблеми и понеже съм още пресен с баварката,преди 4 дни открих що е то ДТЦ
.

Съдбата обича смелите.
Добре, гледам всички само суперлативи
това с празни багажници и нови зимни гуми ли е?
Аз немога да кажа, че съм с перфектните гуми, само 6 мм грайфер, но и при най-нормалната киша и малко наклон и въртя гуми и... Забелязвам, че на чист сняг е в пъти по-добре, но уви условията в София са по често кишави. Нещо избягвам да излизам с беемера в сняг, особено ако ще има и баири за кътерене:(

Аз немога да кажа, че съм с перфектните гуми, само 6 мм грайфер, но и при най-нормалната киша и малко наклон и въртя гуми и... Забелязвам, че на чист сняг е в пъти по-добре, но уви условията в София са по често кишави. Нещо избягвам да излизам с беемера в сняг, особено ако ще има и баири за кътерене:(
Първи сняг - поведение
Другари,
отново реших да се включа по темата, но този път съм значително по-подготвен
През последните няколко седмици имах възможността да изпробвам (меко казано
) възможностите и поведението на автомобила в зимни условия, дори на места, където никога не е минавала почистваща техника (без пясък, сол, луга, снегорини и прочие - само прясно навалял 35-40см. сняг). Наистина съм очарован и винаги си спомням за темата, в която колегата Денис (fefe) обясняваше за усмивката, която грейва на лицето му в подобни ситуации. Същото се случи и на мен 
Никога не съм изпитвал подобно усещане с друг автомобил! Просто ЕВАЛА ...
Ето един кратък списък с маршрутите, по които минавах и тествах
1. Шипка - Бузлуджа (беше точно на Коледа, пътувах от Плевен към Стара Загора. Горе на Шипка реших да тръгна по този път - това беше първата ми среща със снега
Колегите от Габрово и региона знаят за какво става въпрос ... Не минах целия път, разбира се, там не беше минавала кола - само аз си "копах" смело нагоре
)
2. Село "Жеравна" (Стара Планина, Сливенският балкан) - точно по нова година. Всички мои приятели имаха проблеми с изкачването - кой с предно, кой със задно - всичките ги бутахме - само аз си минавах, спирах и тръгвах където и когато си поискам
3. София - Боровец (преди 2 седмици). По пътя към Ястребец някакъв идиот изкочи от някакъв хотел, при което цялата колона от около 13-15 коли спря внезапно. Около 2-3мин. почти всички, които бяха спрели в този момент, се опитваха да тръгнат (по нагорнището) но за съжаление започнаха да буксуват и окопават. При опитът им да натиснат спирачка - тръгваха назад. Всички започнаха да отбиват, някои извадиха дори чорапите (Autosocks), докато аз просто натиснах левия мигач ... Усмивката отново грейна, а баварския снегорин шпореше смело и стаблино нагоре.. удоволствието и кефа, които изпитах в този момент наистина бяха неописуеми
Уверявам ви, че ако имам въжмоност - никога повече не бих си взел кола без xDrive (или Quattro, като компромисен вариант
)
отново реших да се включа по темата, но този път съм значително по-подготвен

През последните няколко седмици имах възможността да изпробвам (меко казано

Никога не съм изпитвал подобно усещане с друг автомобил! Просто ЕВАЛА ...
Ето един кратък списък с маршрутите, по които минавах и тествах

1. Шипка - Бузлуджа (беше точно на Коледа, пътувах от Плевен към Стара Загора. Горе на Шипка реших да тръгна по този път - това беше първата ми среща със снега

2. Село "Жеравна" (Стара Планина, Сливенският балкан) - точно по нова година. Всички мои приятели имаха проблеми с изкачването - кой с предно, кой със задно - всичките ги бутахме - само аз си минавах, спирах и тръгвах където и когато си поискам

3. София - Боровец (преди 2 седмици). По пътя към Ястребец някакъв идиот изкочи от някакъв хотел, при което цялата колона от около 13-15 коли спря внезапно. Около 2-3мин. почти всички, които бяха спрели в този момент, се опитваха да тръгнат (по нагорнището) но за съжаление започнаха да буксуват и окопават. При опитът им да натиснат спирачка - тръгваха назад. Всички започнаха да отбиват, някои извадиха дори чорапите (Autosocks), докато аз просто натиснах левия мигач ... Усмивката отново грейна, а баварския снегорин шпореше смело и стаблино нагоре.. удоволствието и кефа, които изпитах в този момент наистина бяха неописуеми

Уверявам ви, че ако имам въжмоност - никога повече не бих си взел кола без xDrive (или Quattro, като компромисен вариант

F07 535d
F07 530d
E60 530d
Аеее аз чак накрая видях че си 4х4 и някак си загубих интерес. Това 4х4 е толкова скучно, че чак ми е скучно да чета за него 

Tool - Fear Inoculum
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
И според мен си заслужава XDrive колега, и то не само в снега. Въпреки че през годините от 95 до сега, какви ли не коли с различни предавки са ми минавали през ръцете и смея да твърдя че много по важно е с какви гуми е колата и кой стои зад волана. Преди 4-5 години ходих на Боровец с една 5-ца, E60, М-пакет фабричен, само задна, четири нови гуми Michelin, а сняг имаше колкото искаш, е вярвай ми абсолютно никакви грижи нямах.
danasha написа:Добре, гледам всички само суперлативитова с празни багажници и нови зимни гуми ли е?
Споко колега не си сам, сутринта снегът пак ни беше изненадал

Сутринта направо съжалих един колега с 525d ... Караше бавно и се опита да направи ляв завой на КАТ (идваше от кулата) - като се хлъзна настрани тази кола, добре, че отсреща го видяха и успяха да спрат, а не се правеше на шофьор или умишлено да я "усуква". Личеше си, че караше бавно, но може би гумите му са били много зле...
F07 535d
F07 530d
E60 530d
bordo_77 написа:И според мен си заслужава XDrive колега, и то не само в снега.
освен в снега, при какви други условия си заслужава?