Претапициране на скоростен лост е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- tashev_kiril
-
-
Претапициране на скоростен лост е36
Здравейте колеги,
Реших да пусна тази тема за да стимулирам тези които малко кураж не им достигат и имат известно свободно време за да се захванат сами DIY да си претапицират скоростното лостче на колата.
За целта ще са ви нужни парче кожа/аз лично от магазина за дрехи на килограм купих едно много запазено кожено елече и го срязах цена 4 лв./, лепило /ползвах момент, малка тубичка/, пистолет за топъл въздух за лепилото /може и сешоар/, и разбира се игла и конец
.
И се започна. Лоста се вади като се дърпа силно нагоре.
След това се маха капачката с цифрите, която при мен беше залепена с двойно-лепяща лепанка
Под нея има болт който се развива и се маха втора капачка.
Накрая капачката с цифрите я поставих пак с двойно лепяща се лепенка...
Реших да пусна тази тема за да стимулирам тези които малко кураж не им достигат и имат известно свободно време за да се захванат сами DIY да си претапицират скоростното лостче на колата.
За целта ще са ви нужни парче кожа/аз лично от магазина за дрехи на килограм купих едно много запазено кожено елече и го срязах цена 4 лв./, лепило /ползвах момент, малка тубичка/, пистолет за топъл въздух за лепилото /може и сешоар/, и разбира се игла и конец

И се започна. Лоста се вади като се дърпа силно нагоре.
След това се маха капачката с цифрите, която при мен беше залепена с двойно-лепяща лепанка
Под нея има болт който се развива и се маха втора капачка.
Накрая капачката с цифрите я поставих пак с двойно лепяща се лепенка...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна tashev_kiril на 09 Яну 2012, 11:35, променена общо 1 път
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: Претапициране на скоростен лост е36
браво добре е станало а с тва лепило къде си лепил само по края ли горе и долу или цялата топка
- tashev_kiril
-
-
anton mutafchiev написа:браво добре е станало а с тва лепило къде си лепил само по края ли горе и долу или цялата топка
лепило сложих в горната част само на топката, защото калъфа се шие на обратно и след това става като джоб, мушкам в него топката и горния край го лепя. След това в долния край опъвам и лепя и долу.
Внимавай с опъването в горния край, прави го бавно и постепенно, да не се набръчка кожата...успех

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ще го пробвам тея дни като съм по свободен 

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 528xi
- Мечтае да кара: M10
- Детайли за колата: Panda
Много добре се е получило,но аз лично ако ще правя нещо по лоста бих си купил М-кова топка от карбон от колегата ни babuna цената небеше някаква фрапираша цифра.
- tashev_kiril
-
-
Dani_G написа:станало е супер колега 1+

- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
tashev_kiril написа:Dani_G написа:станало е супер колега 1+
![]()
Мерси, поставено е вече и сега е бомба и един съвет, ако лоста е хлабав навивате 2-3 пъти тиксо в горната част на железния лост за да уплътни ...
дали ще свърши работа при топка която се върти на всяка посока ?
- tashev_kiril
-
-
ayaks90 написа:tashev_kiril написа:Dani_G написа:станало е супер колега 1+
![]()
Мерси, поставено е вече и сега е бомба и един съвет, ако лоста е хлабав навивате 2-3 пъти тиксо в горната част на железния лост за да уплътни ...
По принцип това тиксо се слага за да уплътни лоста който претапицирах, който в горната си част има засек и този засек не позволява на оригиналното лостче да се върти около оста си. Ако твоята топка е без засек който да съвпадне с този на железния лост и няма винтчета /виждал съм на някой такива винтове за пристягане от страни/, мисля, че няма да помогне тиксото, но опитай, останах с впечатление, че много добре уплътнява. Аз сложих обикновено безцветно канцеларско тиксо.
- ayaks90
- кандидат ентусиаст
-
tashev_kiril написа:ayaks90 написа:tashev_kiril написа:Dani_G написа:станало е супер колега 1+
![]()
По принцип това тиксо се слага за да уплътни лоста който претапицирах, който в горната си част има засек и този засек не позволява на оригиналното лостче да се върти около оста си. Ако твоята топка е без засек който да съвпадне с този на железния лост и няма винтчета /виждал съм на някой такива винтове за пристягане от страни/, мисля, че няма да помогне тиксото, но опитай, останах с впечатление, че много добре уплътнява. Аз сложих обикновено безцветно канцеларско тиксо.
трябва да пробвам и да видя какво ще излезе
- tashev_kiril
-
-
Успех на всички ентусиазирали се....
Предлагам на модераторите да заключат темата ,защото аз не знам как мога да го сторя.

Предлагам на модераторите да заключат темата ,защото аз не знам как мога да го сторя.

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Лично и аз имам няколко изпълнения дори без лепило ако се направи с направи кожата да е плътна, ще направя снимки на едната дори с двоен декоративен шев към купето...
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Винаги ми е било интересно размерите как се снемат, било то на топка или волан, за да се изреже и зашие след това кожата. В случая топката на колегата е станала муци. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3