Висок разход на тдс-м41
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Висок разход на тдс-м41
Колеги лятото правих основен ремонт на тоя мотор....михах вече 5к мотора работи безупречно.Нямам проблеми с греене с палене и тем подобни проблеми....обаче имам проблем с 10 нафта грацко разход.....Центровка сичко е направено от човек който разбира от форума е ! чипната е колата пак от колега от форума.Лятото дава 7.5 незнам какво се случва,нчма течове никаде от нафта. пали студена топла без грешка върви доста добре.....1-вения вариант който се съмнявам че може да харчи толко е че карам с шарнадийска нафта обаче знам нейния произход ! Много други колеги от работата карат с нея и те нямат тоя проблем а само мойта кола......нямам идея на какво се дължи.....

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Re: Висок разход на тдс-м41
Колега,ако караш предимно на къси разтояния и градско при това студено време е нормално според мен. На моята кола също и все вдигна много разхода зимата друг мотор е но то си важи за всички двигатели това,карам предимно на къси разтояния и мисля,че е нормално да похапва повечко като се карам в "синия сектор" не загряла добре. 

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
MPOWERfan написа:Колега,ако караш предимно на къси разтояния и градско при това студено време е нормално според мен. На моята кола също и все вдигна много разхода зимата друг мотор е но то си важи за всички двигатели това,карам предимно на къси разтояния и мисля,че е нормално да похапва повечко като се карам в "синия сектор" не загряла добре.
И аз съм на това мнение . Обаче я кажи какво значи това шарнадийска нафта щото и тука има подобни дет с 10-15ст надолу продават ама я видях скоро "онлайн"

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Са да направя една проста сметка. Откакто имам компакта го карам Шел В Пауър дизел. Мисля, че е 2,82 последно. Разхода градско в София е 6,7 към момента замерен за около 400км. Та кво се получава. 18,89 за 100км с най-добрата нафта, която може да се намери в България. Няма нужда от добавки и колата можеш да си представиш как изглежда двигател каран с подобна нафта и добро масло.
Ти слагаш 10лт шанаджийска нафта на 100км, която я взимаш да речем на 2лв за литър. Т.е. даваш 20лв за 100км, което е с 1,11 ПОВЕЧЕ от мен.
Няма да споменаваме, че съм с чип и зимни 16-ки.
Та да ме светне някой къде е далаверата с шанаджийската нафта?
Ти слагаш 10лт шанаджийска нафта на 100км, която я взимаш да речем на 2лв за литър. Т.е. даваш 20лв за 100км, което е с 1,11 ПОВЕЧЕ от мен.
Няма да споменаваме, че съм с чип и зимни 16-ки.
Та да ме светне някой къде е далаверата с шанаджийската нафта?
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
как е въздушния филтър ?
замери я няколко пъти и сметни средния разход ,моята гореше толкова миналата зима на заледеното като правех метли на всеки завой
замери я няколко пъти и сметни средния разход ,моята гореше толкова миналата зима на заледеното като правех метли на всеки завой

6>4
- iv4ooo89
-
-
Начи нафтата е от лукойла в бургас проверена на 100%. начи колата се кара само грацко на 15км разтояние.Седи в гараж топла е.Пала я сутрин отлепи от синиото и тогава тръгвам......Има задръстване ама чак пак толко ли да е зле.....сега ще сипа на екото да видим какво ще се получи.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- iv4ooo89
-
-
Не като запали даже не изпушва черно.....заработва идеално не мени обороти закротва ги на 1100-1200 спада до 850 и ги кове непрекъснато.Докато върне смукача си излиза конденза и после спира да пуши. Но ми прави впечатление секи пър върви в различни обороти,някой път от 1600 почва да дърпа др път пък от 1800-1900. Но като че ли като я изрежа се едно нафтата минава през буклуци имам чувството понеже не се набира толко бързо на моменти е.....но не прекъсва пък.....обаче като и сипа В-паур дизел на шел си скъсва гумите
Филтрите са сменени преди 5к...но след ремонта не е сменяно нищо и сега си мисла края на месеца да смена сичко да видиме......маслото е 15-40 от там може да мудна малко знам ли.....

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
харча едва ли е от маслото ,но е хубаво да не караш този мотор с 15в40
6>4
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
С 15W трябва да празнуваш, че при -10 пали ..
За кола обслужвана по подобен начин не знам каква помощ търсиш. Радвай се, че изобщо пали и върви.
За кола обслужвана по подобен начин не знам каква помощ търсиш. Радвай се, че изобщо пали и върви.
- iv4ooo89
-
-
Начи това масло съм го зел без пари и след ремонта няма да купа от 100лв и след 5к да го фърла и пак ново....сега минах 5к махам го това масло и си слагам 10-40. Понеже тва масло беше катран черно на 2к още. Открих обаче къде най вероятно е проблема с горивото.Теч от сондата на резервоара 2-те скоби бяха изпуснали и сичко беше във нафта адски много.....сложих нови и карах малко и сега няма течове вече.Дано да е бил това проблема.Ще пиша след 5-6 дена като я покарам малко 

- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Брех ще ме излъжете да пробвам след толкова години пак V-powera
иначе е карам предимно с ромперолска и ми гори към 7,5 градско .
Разхода ти е по-голям и заради това че работи доста време на място докато я загрееш !

Разхода ти е по-голям и заради това че работи доста време на място докато я загрееш !

iv4ooo89 написа:Начи това масло съм го зел без пари и след ремонта няма да купа от 100лв и след 5к да го фърла и пак ново....сега минах 5к махам го това масло и си слагам 10-40. Понеже тва масло беше катран черно на 2к още. Открих обаче къде най вероятно е проблема с горивото.Теч от сондата на резервоара 2-те скоби бяха изпуснали и сичко беше във нафта адски много.....сложих нови и карах малко и сега няма течове вече.Дано да е бил това проблема.Ще пиша след 5-6 дена като я покарам малко
Колега слоагай хубаво масло щот тия турбини са кекави и трябва тъничко да е и убаво не се скъпи на парите че тва малкото животинче бързо свършва .
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
За нафтата зависи кой от къде зарежда тази шанаджииската,аз съм зареждал уж шанаджииска, но директно от колонка,така,че това ни прави всички шанаджии,но където някой зареждат за 2.50лв други го правят пак от същото място за 1,50-2,00лв.Карал съм нафта от туби няколко пъти,единият път нафтата беше замръзнала.Пробвах го 2 дена подред зимата,сутрин не пали,към обяд като постопли пали.Малко объркване става с цената на нафтата зимата късите разтояния и тн.Като събереш всичките фактори е нормално да харчи така,аз лятото с 30лв си отидох от софия до боровец и се върнах, сега е 10-15лв от горе.Чак свалях седалки гледах помпи, да не тече,понеже 10-15лв отгоре си е доста.Ако нафтата е кофти,разхода се вдига още повече.На път към софия заредих във ВТ на омв-то срещу макдоналдс нафта,от разход 6 вдигна на 7.5л та не се знае....експериментирайте,аз го правя вече над 4г
Разхода няма как да е по-голям,ако оставиш колата да поработи на празен ход,преди да потеглиш.
За v-power нафтата,мога да кажа,че от 50 пъти примерно 1 път бях недоволен,като цяло е добра,но разхода ми се вижда висок с нея.За тдс-а 10в40.......В момента въртя 5в40 ,колата е супер тиха още с паленето,няма чукане и тн.С 10в40 има почукване докато качи маслото на горе.
Като казахте,изчакване,всеки ли пали и тръгва или си изчаквате да качи до края или малко преди края на синята зона-става въпрос за температурата?

Разхода няма как да е по-голям,ако оставиш колата да поработи на празен ход,преди да потеглиш.
За v-power нафтата,мога да кажа,че от 50 пъти примерно 1 път бях недоволен,като цяло е добра,но разхода ми се вижда висок с нея.За тдс-а 10в40.......В момента въртя 5в40 ,колата е супер тиха още с паленето,няма чукане и тн.С 10в40 има почукване докато качи маслото на горе.
Като казахте,изчакване,всеки ли пали и тръгва или си изчаквате да качи до края или малко преди края на синята зона-става въпрос за температурата?
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- iv4ooo89
-
-
Винаги я чакам да отлепи от синьото и тогава тръгвам ! Обаче имам 1 др въпрос аз относно помпата в резервоара,днеска карам си лампата не свети но беше накрая стрелката паркирах си на работата колата после я пала да си хода....уви неиска да запали.....оказа се че няма нафта,а лампата не ми е светнала? Сипах 10 кила и запали отраз после......А вчера като оправях тия маркучи по сондата лявата част на резервоара беше до горе пълна......Нещо тия номера ми ги прави редовно? Помпата ли е високо незнам какво става че не свети лампата а нафтата свършва.....

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2