Странен проблем с чистачки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Странен проблем с чистачки

Мнение от Jordana » 07 Яну 2012, 18:40

Колега положението на оста на рамената се определя от крайни изключватели при моторчето кога точно да спре. Имаш нещо превъртяло или разхлабено по механизма просто трябва да се разглоби и да си го наместиш в първоначалното положение.Ако изплюе шарнирно съединение обикновено рамото увисва и се мандахерца.Другия по вероятен вариант е да са превъртели и двете рамена в шлиците при старта със снега.В такъв случай просто разхлабваш и фиксираш рамената във нулево положение и тва е .Шлиците ако превъртат лесно могат да се възстановят но само ако са повредени тези на рамената на чистачките.Материала е много мек някакъв вид цан най вероятно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 11 Яну 2012, 16:04

Още дава ли ти not parked, на диагностиката или се оправи и това?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 11 Яну 2012, 17:14

MonsteR написа:Още дава ли ти not parked, на диагностиката или се оправи и това?

Това на твоята го даваше, на моята не съм го гледал.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 12 Яну 2012, 12:54

да да, ама мисля, че и ти каза че така ти се появява та за това питах, да разбера къде е проблема. А между другото някой да има
идея защо на диагностиката излиза на чистачките , not parked, след като те са в долна спряна позиция, а като тръгнат на горе да чистят пише parked... :driving:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dobroslav85 » 12 Сеп 2017, 14:02

Някои може ли да ми обясни как точно става това презацепване

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Touring и E21 316
Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател

Мнение от E.Alexandrov » 17 Сеп 2017, 20:00

Бях пуснал преди 2-3 години тема за същия проблем. Трябва да се свалят чистачки, кора, филтър на купе, легена на филтъра на купето и още една кора която седи зад легена на филтъра на купето. Така ще имаш достъп до механизма. Моторчето на чистачките прави цял оборот от 360 градуса. За да се паркират правилно трябва късото рамо което е захванато на остта на моторчето да сочи 3 часа ако гледаш колата челно. То реално движи другите рамена отдолу които предават движение към чистачките. Пусни го на първа степен със свалени чистачки и гледай къде се паркира късото рамо. Най вероятно сочи нещо от сорта на 12 или 13 часа. Развий гайката между моторчето и това късо рамо, намести го на 3часа и я затегни добре. Няма да е лесно защото когато е в правилното положение гайката е трудно достъпна с ключ. Затова аз използвах хитрост и я затегнах колкото мога на пръст, пуснах чистачките и ги спрях по средата на своя ход завъртайки ключа на 0. В това положение гайката е видима и достъпна с ключ. Затягаш я и когато дадеш контакт трябва автоматично да си дойде на паркираното положението (късото рамо да сочи 3). Надявам се си разбрал нещо от хаотичното ми обяснение. Досадно е. Приготви си нови щипки за кората под чистачките, защото старите има голям шанс да се натрошат при нейното сваляне. Успех.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Предишна

Назад към E46