28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Re: 28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

Мнение от kiro_320 » 10 Яну 2012, 16:44

Не мога да гарантирам със сигурност за достоверност.. НО, първо земята е земеделска трябва да се смени статуса й(предолагам на промишлен), да се изгради съоражение и т.н. и т.н. това което НЕ става без съгласието на собственика.
Има закони, ако токова нещо се случи не само фирмата изпълнител, ами предполагам и държавата ще може да се осъди за нанесени имуществени вреди. Та то така може утре под къщата ти да кажат че има манганова руда и да дойдат да я бутнат за да ровят... ай стига. :mhihi:
Този закон според мен най-вече се отнася, ако аз лично започна да сондирам и продавам - тоест не мога да продавам държавна собственост, трябва ми разрешително/лиценз или каквото е там - държавата НЕ сондира, правят го фирмите.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 10 Яну 2012, 17:15

Закон за Подземните Богатства чл. 75....отчуждава ти се земята в пределите на сондажната площадката, по-скоро временно, а за самия сондаж може и постоянно....разбирасе ти си обезпечен финансово - договорено ако не принудително по съответния член от закона....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 10 Яну 2012, 20:54

Сондьора написа:Закон за Подземните Богатства чл. 75....отчуждава ти се земята в пределите на сондажната площадката, по-скоро временно, а за самия сондаж може и постоянно....разбирасе ти си обезпечен финансово - договорено ако не принудително по съответния член от закона....

Така е колега ''kiro_320''. За огромно съжаление това е истината. Още един премълчан нюанс от това, което ни готвят в момента. Живееш в собствената ти държава, а реално нямаш почти никакви права. Един ден просто пристига - Американска, Руска, Китайска или някаква друга ''компания'', получила концесия да дупчи и трови земята ти, а ти получаваш някакви мизерни стотинки и шут в задника. Това е.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 11 Яну 2012, 10:34

В цяла европа е така....

Ама и примълчан нюанс е че цялата добруджа и житницата българска е в частни ръце, не на народа.....
И стига с това тровене, понеже не е вярно...няма 800-10 000 химикала, а реалноста е 99.5% вода и пясък, няма 35 000 сонди, не е вярно твърдените, че видиш ли в америка се сондира в безлюдни райони, а има и такива с гъстотва 900-5000 човек/км2....не е вярно, че се пази в тайна състава на добавките към водата за хидроразрив ( фракинга)....Но е много по въздействащо да се каже химикали.....

Излищно всяваш паника и страх, и май не е само поради незнание ;)
Излищно се тиражира филм, който в по голямата си част е лъжа.....

За да не пиша повече по темата, ще прикача два файла, единия е състава на добавките и концентрацията им ( във филма Gasland, се твърди, че се пазят в тайна)...
Така тиражираната информация, че видиш ли УК е забранила добива на шистов газ и хидро разрива....е другия, файл сам говори по себеси, особено това:
However, there is no evidence that the hydraulic fracturing process itself
poses a direct risk to underground water aquifers. Тhat hypothetical and unproven risk
must be balanced against the energy security benefits that shale gas could provide to the
UK.

За Франция вече ви казах, че не е забранила добива на шистов газ, а хидроразрива, и то под натиска на протести и това, че тая година ше има избори...

п.п.Самото заглавия на темата, буди страх и паника....торелирана от модераторите явно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Сондьора на 11 Яну 2012, 11:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Яну 2012, 10:55

integral написа:
Сондьора написа:Закон за Подземните Богатства чл. 75....отчуждава ти се земята в пределите на сондажната площадката, по-скоро временно, а за самия сондаж може и постоянно....разбирасе ти си обезпечен финансово - договорено ако не принудително по съответния член от закона....

Така е колега ''kiro_320''. За огромно съжаление това е истината. Още един премълчан нюанс от това, което ни готвят в момента. Живееш в собствената ти държава, а реално нямаш почти никакви права. Един ден просто пристига - Американска, Руска, Китайска или някаква друга ''компания'', получила концесия да дупчи и трови земята ти, а ти получаваш някакви мизерни стотинки и шут в задника. Това е.

Абе и еколозите (както писах по-рано) са си е@..ли майката,за година са усвоили 150 милиона евро по проекти...дето са изглежда невидими,както казах по-рано-некой еколози дето са на върха са си екстра,други дето са в подножието на пирамидата и вярват в каузите са зле,и когато ония,на високото,вземат своя дял,спират натиска и те така,за мен въпроса седи друго яче,че ще се трови,използва,унищожава и експлоатира държавата е повече от ясно и е въпрос на време,по-важното е поне да е супер изгодно за българите,че ония като дойдат и ще сме точно като изнианците в америка,за шепа мъниста ще ни ограбят от всякъде,че даже и на пазарни цени ще ни го продават...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трактор шестак
Детайли за колата: m57tu2d30 OL

Мнение от vanko242 » 11 Яну 2012, 10:59

:kuku: Петролните и газовите компании използват хидравлични​ изделия съдържащи 29 химикали​, които са известни или възможни човешки канцерогени, регулирани по Закона за безопасност на питейната вода заради техните рискове за човешкото здраве, или изброени като опасни замърсители на въздуха в Закона за чист въздух. Тези 29 химикали са компоненти на 652 различни продукта, използвани в хидравличните смеси.

Химически Компонент- Химическа​ Категория - Продукти

Метанол (метилов алкохол)- HАP- 342
Етилен гликол (1,2-етандиол)- HAP- 119
Diesel19- канцероген, SDWA, HA​P- 51
Нафталин- Канцероген, HAP- 44
Ксилен- SDWA, HAP- 44
Хлороводород (солна киселина)- HAP- 42
Толуен- SDWA, HAP- 29
Етилбензен- SDWA, HAP- 28
Диетаноламин (2,2-iminodiethan​ol)- HAP- 14
Формалдехидът- Канцероген, HAP​- 12
Сярна киселина- Канцероген- 9
Тиокарбамид- Канцероген- 9
Бензилов хлорид- Канцероген, H​AP- 8
Кумол- HAP- 6
Nitrilotriacetic киселина- Кан​цероген- 6
Диметил формамид- HAP- 5
Фенол- HAP- 5
Бензен- канцероген, SDWA, HAP-​ 3
Ди (2-етилхексил) фталат- канц​ероген, SDWA, HAP- 3
Акриламид- канцероген, SDWA, H​AP- 2
Водороден флуорид (флуороводородна киселина)- HA​P- 2
Фталов анхидрид- HAP- 2
Ацеталдехид- Канцероген, HAP- ​1
Ацетофенон- HAP- 1
Copper- SDWA- 1
Канцероген етиленов оксид,- HA​P- 1
Водещ- канцероген, SDWA, HAP- ​1
Пропилен оксид- Канцероген, HAP- 1
р-ксилен -HAP- 1

Брой на продуктите съдържащи опасни компоненти – 652

ето и оригинала:
http://democrats.energycommerce.house.g ... .18.11.pdf
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 11 Яну 2012, 11:00

И за друго се сещам-"житницата на България",те това като го чуя ме избива на смях,не само че произведеното жито е на цени на световните пазари,тоест една група/картел си определят цените,е какво ме боли за "житницата.." ИМ,освен това ,украйна е житницата на европа,а и там е далеч по-евтино,обаче има сумати закони дето защитават корпоративните интереси в българия и не внасяме много от там,като тая година има огромен ръст на производство на пшеница и реколтата е със супер качество...що пак се качиха цените на хляба???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 11 Яну 2012, 11:33

Сондьора написа:В цяла европа е така....

Ама и примълчан нюанс е че цялата добруджа и житницата българска е в частни ръце, не на народа.....
И стига с това тровене, понеже не е вярно...няма 800-10 000 химикала, а реалноста е 99.5% вода и пясък, няма 35 000 сонди, не е вярно твърдените, че видиш ли в америка се сондира в безлюдни райони, а има и такива с гъстотва 900-5000 човек/км2....не е вярно, че се пази в тайна състава на добавките към водата за хидроразрив ( фракинга)....Но е много по въздействащо да се каже химикали.....

Излищно всяваш паника и страх, и май не е само поради незнание ;)
Излищно се тиражира филм, който в по голямата си част е лъжа.....

За да не пиша повече по темата, ще прикача два файла, единия е състава на добавките и концентрацията им...
Така тиражираната информация, че видиш ли УК е забранила добива на шистов газ и хидро разрива....е другия, файл сам говори по себеси, особено това:
However, there is no evidence that the hydraulic fracturing process itself
poses a direct risk to underground water aquifers. Тhat hypothetical and unproven risk
must be balanced against the energy security benefits that shale gas could provide to the
UK.

За Франция вече ви казах, че не е забранила добива на шистов газ, а хидроразрива, и то под натиска на протести и това, че тая година ше има избори...

п.п.Самото заглавия на темата, буди страх и паника....торелирана от модераторите явно.

''Ама и примълчан нюанс е че цялата добруджа и житницата българска е в частни ръце, не на народа.....'' - нормално да е в частни ръце предвид, че се опитваме да развиваме пазарна икономика. По - добре в български ръце, отколкото в Американски, Руски, или др. По - добре тези български ръце да произвеждат храна, отколкото разни други да дупчат и наливат ''добавки'' в земята.
''И стига с това тровене, понеже не е вярно...няма 800-10 000 химикала, а реалноста е 99.5% вода и пясък, няма 35 000 сонди, не е вярно твърдените, че видиш ли в америка се сондира в безлюдни райони, а има и такива с гъстотва 900-5000 човек/км2....не е вярно, че се пази в тайна състава на добавките към водата за хидроразрив ( фракинга)....Но е много по въздействащо да се каже химикали.....'' - относно тровенето, колегата ме е изпреварил с отговора, но все пак ето и един линк от мен: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=Yobt18vlOsdiu41W1085258
''Но е много по въздействащо да се каже химикали.....'' - но е мнного по - ''безобидно'' и ''успокояващо'' да се каже ''добавки''.
Относно Великобритания и Охайо в САЩ - там причината за спиране добива е поради причиняване на земетресения в зоните. България също се намира в земетръсна зона.
''Излищно всяваш паника и страх, и май не е само поради незнание ;) '' - всеки има право да сподели мнението си с другите.
''май не е само поради незнание ;)'' - явно това ти е стила на изразяване, чрез недомлъвки и глупави емотиконки, но нищо доизкажи се не се притеснявай :)
''Излищно се тиражира филм, който в по голямата си част е лъжа.....'' - дай достоверни факти, че е именно така.
''За Франция вече ви казах, че не е забранила добива на шистов газ, а хидроразрива, и то под натиска на протести и това, че тая година ше има избори...'' - това, че ще има избори не означава, че хората отново няма да протестират и да не позволят добива на шистов газ.
''п.п.Самото заглавия на темата, буди страх и паника....торелирана от модераторите явно.'' - вероятно щом тези хора са назначени за модератори, значи, че са компетентни относно това какви теми да допускат или не. Щом си толкова възмутен подай оплакване до главния администратор на форума.
''За да не пиша повече по темата, ще прикача два файла, единия е състава на добавките и концентрацията им...'' - ми да беше и обяснил за ''безопасноста на ''добавките'', човек без образование в областа на химията няма да разбере абсолютно нищо, а отгоре на всичко и на английскки език.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 11 Яну 2012, 11:42

Е.Димитров написа:И за друго се сещам-"житницата на България",те това като го чуя ме избива на смях,не само че произведеното жито е на цени на световните пазари,тоест една група/картел си определят цените,е какво ме боли за "житницата.." ИМ,освен това ,украйна е житницата на европа,а и там е далеч по-евтино,обаче има сумати закони дето защитават корпоративните интереси в българия и не внасяме много от там,като тая година има огромен ръст на производство на пшеница и реколтата е със супер качество...що пак се качиха цените на хляба???

''е какво ме боли за "житницата.." - без коментар...........
Картели има защото масово хората размишляват по аналогичен начин - ''''е какво ме боли за''......................................
''що пак се качиха цените на хляба???'' - ако започнат проучвания и добив за шистов газ, процента на обработваемите земи ще бъде намален = по - малки добиви на жито = четворно, петорно увеличение на цените на хляба.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 11 Яну 2012, 13:04

integral написа:
Е.Димитров написа:И за друго се сещам-"житницата на България",те това като го чуя ме избива на смях,не само че произведеното жито е на цени на световните пазари,тоест една група/картел си определят цените,е какво ме боли за "житницата.." ИМ,освен това ,украйна е житницата на европа,а и там е далеч по-евтино,обаче има сумати закони дето защитават корпоративните интереси в българия и не внасяме много от там,като тая година има огромен ръст на производство на пшеница и реколтата е със супер качество...що пак се качиха цените на хляба???

Картели има защото масово хората размишляват по аналогичен начин - ''''е какво ме боли за''......................................
''що пак се качиха цените на хляба???'' - ако започнат проучвания и добив за шистов газ, процента на обработваемите земи ще бъде намален = по - малки добиви на жито = четворно, петорно увеличение на цените на хляба.

Да бе,стоторно,моля ти се,попреиграваш много и вече личи някакъв фанатизъм,"боли ме" е точно казано,там са корпорации дето хем взимат субсидии ,хем продават на цени на световните борси,моля ти се,и хич да не произвеждаме,пак ще внасяме че и по евтино,но не това е всъщност въпроса де

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 11 Яну 2012, 13:25

integral написа:

Е те тука вече се оля. Четохме ти мненията 1000 страници, ама вземи се освести вече. Факт е житото е на пазарни цени и дали се внася или купува от 2 компании е все едно.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Яну 2012, 13:36

vanko242 написа::kuku: Петролните и газовите компании използват хидравлични​ изделия съдържащи 29 химикали​, които са известни или възможни човешки канцерогени, регулирани по Закона за безопасност на питейната вода заради техните рискове за човешкото здраве, или изброени като опасни замърсители на въздуха в Закона за чист въздух. Тези 29 химикали са компоненти на 652 различни продукта, използвани в хидравличните смеси.

Ксилен- SDWA, HAP- 44
Толуен- SDWA, HAP- 29
Кумол- HAP- 6
Диметил формамид- HAP- 5
Фенол- HAP- 5
Фталов анхидрид- HAP- 2
Ацетофенон- HAP- 1
Copper- SDWA- 1
р-ксилен -HAP- 1

ето и оригинала:

начи тука виждам неща дето си ги държим в гардероба (нафталин), има ги в ефтините течности за чистачки (метанол), има ни го в козметиката и си го сипваме в колите (етилен гликол = антифриз). дали не трябва за тва да се замислите по-добре. иначе е лесно да се слагат някви съединения дето масата хора си няма и представа какво са :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vanko242 » 11 Яну 2012, 15:00

steeN написа:
vanko242 написа::kuku: Петролните и газовите компании използват хидравлични​ изделия съдържащи 29 химикали​, които са известни или възможни човешки канцерогени, регулирани по Закона за безопасност на питейната вода заради техните рискове за човешкото здраве, или изброени като опасни замърсители на въздуха в Закона за чист въздух. Тези 29 химикали са компоненти на 652 различни продукта, използвани в хидравличните смеси.

Ксилен- SDWA, HAP- 44
Толуен- SDWA, HAP- 29
Кумол- HAP- 6
Диметил формамид- HAP- 5
Фенол- HAP- 5
Фталов анхидрид- HAP- 2
Ацетофенон- HAP- 1
Copper- SDWA- 1
р-ксилен -HAP- 1

ето и оригинала:

начи тука виждам неща дето си ги държим в гардероба (нафталин), има ги в ефтините течности за чистачки (метанол), има ни го в козметиката и си го сипваме в колите (етилен гликол = антифриз). дали не трябва за тва да се замислите по-добре. иначе е лесно да се слагат някви съединения дето масата хора си няма и представа какво са :mhihi:

.....значи баба ти е използвала нафталин едно време, днес не се ползва. Антифриза не става за пиене и е отровен. Най-широко използван е метанола, в 342 хидравлични изделия и смеси , ТОЙ опасен замърс​ител на въздуха. Някои от другите най-широко използванит​е химикали са изопропилов алкохол (използва се в 274 продукта), 2-butoxyethanol (използва се в 126 продукта), и етилен гликол (използва се в 119 продукта).

....шистов газ НЕ СЪЩЕСТВУВА, същия се образува след реакцията на химикалите с подземните води, този газ е искуствено създаден, той НЕ Е природен ресурс. Дори само с вода да се направи хидравличния удар (САМО С ВОДА), в шистите има Радий и Уран , както и други радиоактивни елементи,които ще се изкарат на повърхността!…‎…“лекари, изследвали флуиди за хидравлично разбиване при проучване и добив на шистов газ, открили, че 25% от тях могат да причинят рак, 37% могат да доведат до нарушения в ендокринната система и 40% до 50% могат да засегнат нервната, имунната и сърдечносъдовата система“…
Последна промяна vanko242 на 11 Яну 2012, 15:22, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vanko242 » 11 Яну 2012, 15:10

Ето Ви един линк за инциденти с добив на шистов газ само на територията на САЩ: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 437012&z=6 към които има интересни коментари. Всички те са били разглеждани поединично в доклади на Камарата на представителите и Комисия по енергетика и търговия на Съединените Американски Щати.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 11 Яну 2012, 16:57

vanko242 написа:
.....значи баба ти е използвала нафталин едно време, днес не се ползва. Антифриза не става за пиене и е отровен. Най-широко използван е метанола, в 342 хидравлични изделия и смеси , ТОЙ опасен замърс​ител на въздуха. Някои от другите най-широко използванит​е химикали са изопропилов алкохол (използва се в 274 продукта), 2-butoxyethanol (използва се в 126 продукта), и етилен гликол (използва се в 119 продукта).

....шистов газ НЕ СЪЩЕСТВУВА, същия се образува след реакцията на химикалите с подземните води, този газ е искуствено създаден, той НЕ Е природен ресурс. Дори само с вода да се направи хидравличния удар (САМО С ВОДА), в шистите има Радий и Уран , както и други радиоактивни елементи,които ще се изкарат на повърхността!…‎…“лекари, изследвали флуиди за хидравлично разбиване при проучване и добив на шистов газ, открили, че 25% от тях могат да причинят рак, 37% могат да доведат до нарушения в ендокринната система и 40% до 50% могат да засегнат нервната, имунната и сърдечносъдовата система“…

Верно ли метанола е опасен замърсител на въздуха :shock: :
Methanol is readily biodegradable in both aerobic (oxygen present) and anaerobic (oxygen absent) environments. Methanol will not persist in the environment.

Всичките тия дето си ги подчертал полуразпада им е до седмица, и концентрациите във флуида за хидроразрив са прекалено малки спрямо обема вода......

И верно ли се образува шистовия газ след реакция на химикалите с подземните води, по-скоро и всеобщо прието, е че е термогенен...също, как така има добив на шистов газ без хидроразрив и без да има вода в шистите. И все пак шистите са различни видове глинести скали.....и по начало в глинестите скали има радиоактивни елементи....и искаро има глини...и я пиеме тая вода деева. Половината подпочвени води екранират на глини...и се полива и се пие и се къпе с тия води.

Утре ше почнете да търсите радон по мазетата....
Но преди да са ви психясали и за това, който не знае в БГ има така наречените Нареченски Бани...там водата е радиактивна, естествено радиоактивна. ....

И знаете ли колко от тия по горе споменатите добавки са добавки т.е. Ета в храните.....са химикали в храните де.

Просто всичко трябва да се контролира правилно......

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата