Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от fancooler » 10 Яну 2012, 21:41

Приятели, утре отивам да погледна тази колица:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Нещото, което ме притеснява е ниската цена!
Моля за съвети и мнения!
Предварително благодаря!!!
:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 10 Яну 2012, 21:56

turbobg93 написа: И ми е интересно(по точно на баща ми) така ни се струва или 320d 150 кончета работят доста шумно (едно тракане се чува.Според баща ми 1.9 TDi na VW i Audi работел с пъти по-добре и тихо).Палихме доста 3-ки и всичките работиха по почти идентичен начин, дори на някой турбините им свиреха като съдия на футболен мач :lol: . Благодаря предварително! :help:

Дизела на БМВ си е една идея по шумен от другите дизелови автомобили :idea:
чува се едно по силно тракане и при двете ми е46 -ци, аз лично сравнявам с Мерцедеса на баща ми който цъка доста по-безшумно ;)
... но това със свирещите турбини не е добре :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 10 Яну 2012, 22:15

Турбината свири при махнати катализатори - чува се по шумно, това не е проблем :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 10 Яну 2012, 23:08

BMW_1914 написа:
turbobg93 написа: И ми е интересно(по точно на баща ми) така ни се струва или 320d 150 кончета работят доста шумно (едно тракане се чува.Според баща ми 1.9 TDi na VW i Audi работел с пъти по-добре и тихо).Палихме доста 3-ки и всичките работиха по почти идентичен начин, дори на някой турбините им свиреха като съдия на футболен мач :lol: . Благодаря предварително! :help:

чува се едно по силно тракане и при двете ми е46 -ци, аз лично сравнявам с Мерцедеса на баща ми който цъка доста по-безшумно ;)

Не съм съгласен с това,че е по шумен от другите дизелови автомобили,мерцедеса коя година и кой мотор?Отделно коя година и в какво състояние са ти и 2-те 46ци..малко е относително това твърдение,от личен опит 2 еднакви 46-ци на звук дизелови са рядкост...и на последно само с мерцедес ли сравняваш?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 10 Яну 2012, 23:59

Gqbriel написа:
BMW_1914 написа:

Не съм съгласен с това,че е по шумен от другите дизелови автомобили,мерцедеса коя година и кой мотор?Отделно коя година и в какво състояние са ти и 2-те 46ци..малко е относително това твърдение,от личен опит 2 еднакви 46-ци на звук дизелови са рядкост...и на последно само с мерцедес ли сравняваш?

=============================
:OT: Излишен спор :oops:
щом смятате, че дизела на БМВ е най-безшумния :ok: в сравнение с АЛуди и Фолксваген - така да е :mhihi:
колите ми са 320-ки D - 136 к.с. 2000 г. и 150 к.с. 2003 г. .... ръчни скорости, :roll: с масло 5 W 40 BMW Long Life.
Мерцедеса е CDI - 2003 г. и е определено по-безшумен :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 11 Яну 2012, 0:28

BMW_1914 написа:
Gqbriel написа:
BMW_1914 написа:

=============================
:OT: Излишен спор :oops:
щом смятате, че дизела на БМВ е най-безшумния :ok: в сравнение с АЛуди и Фолксваген - така да е :mhihi:
колите ми са 320-ки D - 136 к.с. 2000 г. и 150 к.с. 2003 г. .... ръчни скорости, :roll: с масло 5 W 40 BMW Long Life.
Мерцедеса е CDI - 2003 г. и е определено по-безшумен :!:

Къде този спор ?!Ти твърдиш некви неща на база на твоите 2 коли :mhihi: ,Дизела на БМВ си е една идея по шумен от другите дизелови автомобили - това го твърдиш Ти,аз не съм казал нищо с което да породя споря колега :dunno: CDI 4,6 цилиндъра...както и да е..нека не влизаме в излишни теми...само че тук никой освен теб не споменава,че еди кой си двигател е най-безшумен :dunno: ..всеки има различен поглед над нещата,аз просто казах,че 2 еднакви коли няма :dunno:
5w40LL ..пробвай с 5w30 :yes: LL
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 11 Яну 2012, 0:36

Здравейте колеги. Има ли смисъл човек да се занимава за да си вкара кола като тази -> 320d mobile.de
или може да се попадне на нещо читаво, тези години, тези пари и от България? -> 320d cars.bg
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 11 Яну 2012, 6:29

Втората е на колега от форума, който ги внася. Потърси madpetio и той ще ти даде повече инфо. Мен не ме грабва, но ако е добра технически защо не :yes:
А за първата според мен не си заслужава, защото с докарване и регистрации и еко такси си над 10000лв, което е множко за тази година 3ка :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520xd lci 2016

Мнение от Stan85 » 11 Яну 2012, 10:04

Колеги, дали някой от Пловдив може да помогне с оглед на този екземпляр, ако има път от там и му е удобно.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Предварително благодаря на отзовалите се.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 11 Яну 2012, 10:19

outworld написа:Втората е на колега от форума, който ги внася. Потърси madpetio и той ще ти даде повече инфо. Мен не ме грабва, но ако е добра технически защо не :yes:
А за първата според мен не си заслужава, защото с докарване и регистрации и еко такси си над 10000лв, което е множко за тази година 3ка :confused:

Наблюдателен си колега, madpetio ми каза, че има Е46 в момента и е това колата, просто исках да чуя мнения. Друг е въпроса, че пак не ми е много ясно как се вкарват коли за по 6к с печалбата, като подобни виждаш колко стъпват в Германия, а и в Италиански сайтове няма толкова евтини. За сега ми затвърждаваш мнението, че е по-добре да се вземе колата от България, защото май към момента са най-евтини тук :)
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Мнение от cherrypopper » 11 Яну 2012, 10:45

Колега печалбата идва от там, че търговците вкарват повече коли наведнъж и в чуждите автокъщи им правят пакетни цени с отстъпки за няколко автомобила и по този начин те избиват повече пари като ги продадат тук на цените, на които се продават и в Германия примерно... ;)
Изображение Elegance is the key to success ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f11 m550d
Мечтае да кара: 911 turbo s

Мнение от xexoral » 11 Яну 2012, 10:50

Вижте какво става:

http://www.cars.bg/u557281

Тази кола до преди 2-3 седмици се продаваше от автокъща Авекс (София) за 14к. Понеже си я бях харесал ме хвана яд, че са я купили преди аз да успея, но пък то не се знае по принцип. Сега обаче като я видях тая обява ме хвана още повече яд, защото излиза, че я е купил някой тЕрикат с цел да я препродава :clap: . Така поне излиза де. Другия вариант е да се е оказало, че нещо не е наред и човека се опитва да се отърве пише, че я е обслужил, което донякъде ме накара да се усъмня дали от самото начало е искал да я препродава, защото иначе за какво би се напъвал да я обслужва? Като в началото може и да се пробва да му излезе късмета и да спечели, ако не стане после би смъкнал цената евентуално. На страница 9 от тази тема първи за тази обява писа jivko2828, ако някой го интересува :)
Какъв мислите, че е случая - планирана препродажба или опит за бягство след несполучлива покупка?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 11 Яну 2012, 11:53

xexoral написа:Вижте какво става:

Тази кола до преди 2-3 седмици се продаваше от автокъща Авекс (София) за 14к. Понеже си я бях харесал ме хвана яд, че са я купили преди аз да успея, но пък то не се знае по принцип. Сега обаче като я видях тая обява ме хвана още повече яд, защото излиза, че я е купил някой тЕрикат с цел да я препродава :clap: . Така поне излиза де. Другия вариант е да се е оказало, че нещо не е наред и човека се опитва да се отърве пише, че я е обслужил, което донякъде ме накара да се усъмня дали от самото начало е искал да я препродава, защото иначе за какво би се напъвал да я обслужва? Като в началото може и да се пробва да му излезе късмета и да спечели, ако не стане после би смъкнал цената евентуално. На страница 9 от тази тема първи за тази обява писа jivko2828, ако някой го интересува :)
Какъв мислите, че е случая - планирана препродажба или опит за бягство след несполучлива покупка?

Аз залагам на "планирана препродажба"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Яну 2012, 11:54

xexoral написа:Вижте какво става:

Повечето такива пробват пазара и ако клъвне - клъвне, като не - си ги карат.... За още малко отгоре, къде-къде повече кола имаме във форума...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Мнение от cherrypopper » 11 Яну 2012, 12:15

Колеги какво мислите за тази ? - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11302172378192218&f1=details
Изображение Elegance is the key to success ...

ПредишнаСледваща

Назад към E46