Питане за Ламбда Сонда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Xao
- Потребител
-
- Кара: е30 325ix
Питане за Ламбда Сонда
Здравейте колеги
Значи питането ми е следното: Тъй като при мен е сцепен гофрираният маркуч и колата си смучеше доста въздух, съответно и не изгаряше добре бензина.Та въпросът ми е следния закарах я на диагностика и ми даде грешка и на ламбда сондата.Възможно ли е от въздухът, който е дърпала колата да даде някаква грешка във сондата и след като сменя маркуча и изчистя грешката да се оправи или направо трябва и нова сонда. Благодаря предварително.
Значи питането ми е следното: Тъй като при мен е сцепен гофрираният маркуч и колата си смучеше доста въздух, съответно и не изгаряше добре бензина.Та въпросът ми е следния закарах я на диагностика и ми даде грешка и на ламбда сондата.Възможно ли е от въздухът, който е дърпала колата да даде някаква грешка във сондата и след като сменя маркуча и изчистя грешката да се оправи или направо трябва и нова сонда. Благодаря предварително.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Питане за Ламбда Сонда
Възможно е от кофти горене да е зацапана и да не работи коректно. След като оправиш маркуча я покарай известно време с яко газ да обгори добре и може да се оправи.
- Xao
- Потребител
-
еми мисля като сменя маркуча да и изчистя грешките които е насабрала, докато е смучела въздух и да я карам 1 седмица яко
и да я видя пак, ако даде грешка - смяна

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И да не я чистиш няма да е проблем. Тя ако спре да я записва ще си остане като неактивна и може да си караш така, докато се опитваш да изчистиш сондата.
- Xao
- Потребител
-
Ама по принцип, нали ако е заминала ламбдата разхода ще е огромен и мисля, че и по това ще я засека дали е за смяна.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
6 мнения
• Страница 1 от 1