Питане за Ламбда Сонда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Re: Питане за Ламбда Сонда
D.Devito написа:Здравейте колеги, изкам да се ползвам с една техническа консултация от ваша страна.За да не пълня форума с нови теми за проблем с ламда сонда ще питам тук.Питането ми е за М43В18 мотор 12месец 95г е колата.Проблема е че непали от раз трябва да повъртиш и от време на време се получава като задавяне и неравномерна работа с притреперване на двигателя.А най лошото е че съм с газов инжекцион постаро поколение и взима цялата информация от ламбда сондата.При дианостика на газовата казват че неработи в норма,но без подмяна няма как да са сигурни.Второто питане ми е можели да се сложи сонда от М40 мотор или от друго ако е пак BOSCH каквато е и мойта.Благодаря предварително на всички отзовалисе ще следа темата с интерес.
Аз също имам подобен проблем,със газов инжекцион съм,и на диагностиката ми казаха че сондата ми давала грешка,и това било заради газовия инжекцион(компютъра се бъркал или нещо такова)и не може да се разбере дали работи,може единствено,ако се кара само на бензин 1 седмица и след това се закачи,според вас има ли нещо такова и нормално ли е да дава грешка че не работи заради инжекциона ???

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Сондата си има стоиности.Тях гледаите,не само има ли грешка или не.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- alexanderkirow
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се за тъпия въпрос , но как точно се разбира че сондата е заминала....Задавам този въпрос защото искам да купя един двигател и момчето ми каза че сондата му е прецакана затова така му играят оборотите и колата в движение като изключиш от скорост и тръгва да гасне заглъхва такава и ввсе едно работи на 200-300 оборота и като не подадеш газ до края гасне.
- D.Devito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 E36
- Мечтае да кара: Кабрио с харттоп
моят проблем е същият колега същите симптоми само,че на газ,според газаджйте проблема идва от ламбда сондата.Като я сменя ще пиша имали резолтат.Преждевременно все още очаквам компетентно мнение от някой колега дали сондата от М40 става на М43.Поздрави
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2