Относно амнезия на таблото
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Относно амнезия на таблото
Значи кондензаторите са запоени правилно.
Къде може да е проблема на таблото тогава
Къде може да е проблема на таблото тогава

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
ако не бяха запоени правилно, досега да си разбрал, още след първото подаване на контакт, пукат яко и миришат мноо особенно, па по-големките може и главата да ти счупят, последния свали мазилката на тавана, трябва да си много внимателен с тез поляритети. Иначе защо не бачка таблото още не е установено, но напролет мойто ще претърпи доста промени вътре. Поздрави.
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Тъй като няма схема, единственото, което можеш да направиш от тук нататък е да разгледаш хубаво всички писти за напуквания и прекъсвания, от там да разгледаш елементите - резисторите нагарят, диодите се мерят дали пропускат само в едната посока. За кондензаторите трябва да имаш специален уред, транзисторите се мерят само свалени и сигурно няма да можеш да ги измериш. Други идеи нямам, тъй като нямаме схема.
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Колега аз съм с нормалното табло както в старата тема ! Там по принцип е описано да се семнят някои кондензатори. Аз ги смених преди време, но не се оправи. После подпуках всички кондензатори, но резултата беше нулев. Мисля, че в края на темата имаше един колега, който каза да се смени кварца на платката. Намерих подобен в млад техник, който дори имаше минимална ралика в херцовете, струваше ми 50 ст. и таблото ми вече 4 години е префектно. Според мен от там идва като цяло проблема. Като ти гледам снимката имаш два кварца- виж и им запиши цифрите, намери по възможност същите и мисля, че всичко ще се оправи 

Може ли на снимките да ми очертаеш кои са въпросните кварцове, че съм скаран с тези понятия?
Благодаря предварително
Благодаря предварително

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Разбира се крачетата им минават до пътеките които са отдругата страна. И правете хубави спойки !
Благодаря, и аз за тях си мислих, но не бях сигурен. Ще пробвам да ги сменя и ще пиша какво е станало 

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
За да работи коректно, трябва да със същата честота.
Успех с ремонта, дано проблема да е там.
Успех с ремонта, дано проблема да е там.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Значи успях да намеря по-малкия, който е на честота 7.3728. Но другия явно се оказа по-труден за намиране, тъй като най-близкото му съвпадение е 10, докато той е 9.850.
Дали ако взема на 10 ще ми свърши работа, или да продължа да търся 9.850?
Дали ако взема на 10 ще ми свърши работа, или да продължа да търся 9.850?
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
При мен е само един и го сложих с накаква разлика и работи. Но, тъй като сме перфекционисти, бих те посъветвал да потърсиш и на други места, ако искаш качи снимка на надписите на кварца и който иска да потърси в града си и може да ди свършим работа 

dagger написа:При мен е само един и го сложих с накаква разлика и работи. Но, тъй като сме перфекционисти, бих те посъветвал да потърсиш и на други места, ако искаш качи снимка на надписите на кварца и който иска да потърси в града си и може да ди свършим работа
Трябва ми само втория, 9.850

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, доколкото знам големите фирми-призводители, нарочно слагат компоненти със стойности различни от стандарта, за да може после пак да се върнеш при тях. Наскоро попаднах на подобен случай. Купих си портативен телевизор и ми трябваше предпазител 1.5А, а се оказа, че стандарта е 1.6A. Така че, ако не намериш такъв, слагай 10 MHz. Най-добре е да се сложи елемент със стойността определена от призводителя, както казах в предния ми пост, но ако е нестандартна и тази ще свърши работа.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2