не работи вентилатора на парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

не работи вентилатора на парното

Мнение от ники0071 » 04 Яну 2012, 6:21

Здравейте колеги! От няколко дни вентилатора на парното спря да работи. Явно бодливото животинче сдаде багажа. Има ли възможност да се постави мост на кабелите в буксата, която се захваща към таралежа и ако има кои са точно те за да проработи вентилатора дори и само на високи обороти? Колата е Е -36 320 1995 г. ноември с дигитален климатроник. Филтъра е сменен преди месец.

Аватар

Re: не работи вентилатора на парното

Мнение от jokopa » 04 Яну 2012, 18:15

колега виж да не изгорял некой бушон,че на мен стана по същия начин смених бушона и тръгна

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M1

Мнение от peshobmw » 07 Яну 2012, 19:49

замириса ли на изгоряло когато спря да работи ако е замирисало гаранция моторче.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 10 Яну 2012, 12:46

Колеги за да не пускам нова тема и аз ще пиша тук ,Имам проблем със парното-когато пусна да духа примерно на 2-3-4-та степен си дуга топло на 22 градуса да речем,и затворя клапите на средната конзола(да не дуга от там) веднага от другите почва да духа студено,другия проблем е че на краката дори на 4-та степен изобщо не духа от там,а и ми прави впечетление че и от дясната срана духа слабо,дали проблема е във въздуховодите,или филтъра или нещо друго нз.... :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от ники0071 » 10 Яну 2012, 16:03

peshobmw написа:замириса ли на изгоряло когато спря да работи ако е замирисало гаранция моторче.

Не е имало никакъв мирис......вентилатора обичайно си духаше около средните обороти. По някога вдигаше и максимални, но това беше около ден, два......и пак на средни обороти. Нека уточня, че оборотите можеха да се намаляват......и така, докато един ,,щастлив,, ден отказа напълно.....

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 10 Яну 2012, 17:56

И при мен има същия проблем ,като цяло малко са се поизложили със парното хората от БМВ !
Зимата грам не духа,а лятото понякога без клима ми пали краката :mhihi:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 10 Яну 2012, 21:48

delas_328 написа:И при мен има същия проблем ,като цяло малко са се поизложили със парното хората от БМВ !

Сменяйте си ежковците :mhihi: или ги рециклирайте и няма да имате проблеми :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 11 Яну 2012, 12:52

oci написа:
delas_328 написа:И при мен има същия проблем ,като цяло малко са се поизложили със парното хората от БМВ !

Сменяйте си ежковците :mhihi: или ги рециклирайте и няма да имате проблеми :yes:

Тези таралежи къде се намират точно,какво правят,колко струват,как се сменят???

Потребител
Аватар

Мнение от ники0071 » 12 Яну 2012, 1:57

patkana1 написа:
oci написа:

Сваляш кората над педалите под таблото, като за целта развиваш три болтчета...от ляво на таблото към вратата в горната част на кората има две щипки...внимавай да не ги счупиш :D ..... след това залягаш към педала за подаване на ,,газ,, заемаш стойка ,,ъ,, и сваляш един от ръкавите на парното, като тук също внимаваш с щипките....две са! Като махнеш и него ще видиш едно чаркче засмолено с две болтчета ,,еврейска,, звезда....развиваш ги и вадиш бодливата гадинка.....на нея има една букса с пет извода......моят е чистичък и изглежда като нов, ноооооо......не ще д си върши работата :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ники0071 » 12 Яну 2012, 2:00

patkana1 написа:
oci написа:

А, забравих......в един магазин ми казаха цена от 290 лв. ...... :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Яну 2012, 18:34

Таралежа оригинален е към 177 лв. ценана на представител на бмв, на Хела е 134 лв, на Сваг 126 лв и има по евтини варианти, но аз не ти ги препоръчвам на мейле 100 лв и варианта е за рециклиране което излиза в пъти по евтино зависи кой го прави и реално успеваемостта е доста голяма да тръгне таралежа то проблема е в транзисторите най-често до сега от толкова много таралежи само два не тръгнаха, но и двата бяха пробвани да се ремонтират като липсваха части от платката при опит да се махне заливката на платката.

П.П цена над 177 лв е нереална защото това е цена на оригинален таралеж аз всяка седмица сменям по един тия за 290 лв трябва и моторчето да ти продадът. :kuku:

По оригинален номер на бмв в дару кар наистина излиза 297 лв за е36
Номенклатурен номер : 64116929540
Описание : КРАЙНО СТЪПАЛО ВЕНТИЛАТОР
Ед.цена (с ДДС) : 297.44 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Но таралежите на е36, е46 и е39 са еднакви
ето това е цената на оригинален на е46, 2003 г. 180 лв

Номенклатурен номер : 64116920365
Описание : КРАЙНО СТЪПАЛО ВЕНТИЛАТОР ПАРНО
Ед.цена (с ДДС) : 180.52 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Аз не виждам логиката тук на кола 95 г. таралежа да е със 110 лв по скъп от този на кола 2003 година, но малко хора знаят, че те са еднакви просто са с различни каталожни номера, а да забравих и цената е различна :mhihi:

Просто си поръчвайте ако ще взимате нов таралеж с този каталожен номер
64116920365 и така ще спестите едни 100 лв за една и съща част.

Назад към E36