Е36 М44 Проблем при Студен старт и сега още нещо!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 Coupe 318is
Мечтае да кара: BMW e36 Coupe
Детайли за колата: за момента всичко си е Заводско :) без playera :)

Е36 М44 Проблем при Студен старт и сега още нещо!

Мнение от Valdio » 09 Яну 2012, 20:28

Проблемчето е следното : http://www.youtube.com/watch?v=NcNPoev_ ... e=youtu.be
и все пак като запали и се тръгне при рязко подаване на газ , заглъхва и изведнъж поема пак ...
Последна промяна Valdio на 09 Фев 2012, 18:00, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Re: Е36 М44 Проблем при Студен старт

Мнение от Jim Beam » 09 Яну 2012, 21:47

Като за начало пробвай да сипеш 100 октанов бензин, обаче на празен резервоар. Като е топла как върви? Акумулаторът замервал ли си го, защото ми се струва, че върти мудно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Valdio » 09 Яну 2012, 22:04

При загрял двигател проблем няма :) , колата е на газ инжекцион. Акумулатора е нов . Много ме самнява тоя датчик на разпределителен вал ... все пак колата си е на ХИЛЯДИ :) А забравих да кажа ,че и доста тресе - работи неравномерно .Тук се чува неравномерната работа на двигателя и също така някакво почукване , което не можах да разбера от къде точно идва . -- http://www.youtube.com/watch?v=q_P4Xdp- ... e=youtu.be в случея колата работи на бензин тъй като не е достигнала температура за да премине на Газ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 09 Яну 2012, 22:05

искам да ползвам темата на колегата да не пълня форума само с още теми..
сложих газ на ИС а.. М42 .
пали прекрасно ..бързо после минавам на газ и колата след 4 - 5 мин забива и гасне.. сякаш спира газта..
после пали много трудно и на бензин и на газ..
ако я оставя да позагрее по плавно това не се получава?
дайте някаква идея?
иначе работи без никакви забележки.. има идеални ниски и тн..
кара я повече жена ми и е голяма паника като стане това.. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от kolov » 09 Яну 2012, 22:13

Моята когато е студена като завъртя и първият път гасне, и като завъртя втория път си пали без проблем ама, ми направи впечатление че и моя инспекшън свети. мотора е М44
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 09 Яну 2012, 22:20

Ако на диагностика нищо не записва от сензорите, то провери дали смуче въздух някъде след дебитомера. Виж и как са клемите на акумулатора и масовите кабели, че много мудно върти като за нов акумулатор. Иначе на края мисля вече съвсем се задави колата. Като изгасне така изчакай 15-30сек и пробвай пак, а не веднага.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 09 Яну 2012, 22:31

Valdio написа:При загрял двигател проблем няма :) , колата е на газ инжекцион. Акумулатора е нов . Много ме самнява тоя датчик на разпределителен вал ... все пак колата си е на ХИЛЯДИ :) А забравих да кажа ,че и доста тресе - работи неравномерно .Тук се чува неравномерната работа на двигателя и също така някакво почукване , което не можах да разбера от къде точно идва . -- http://www.youtube.com/watch?v=q_P4Xdp- ... e=youtu.be в случея колата работи на бензин тъй като не е достигнала температура за да премине на Газ.

колега тва чукане ти е от моторчето на екото дето смуче излишните газове от резовоара,и моето зе да чука почесто тея дни да попитам и аз по компетентните дали е нормално?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Valdio » 09 Яну 2012, 22:36

Един проблем е разкрит :) сега само да се надяваме да не е кой знае какъв проблем да чука тая машинария !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Яну 2012, 22:48

я го покажи това животно в realoem-a, че това описание нищо не ми говори!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 09 Яну 2012, 22:54

kolov написа:Моята когато е студена като завъртя и първият път гасне, и като завъртя втория път си пали без проблем ама, ми направи впечатление че и моя инспекшън свети. мотора е М44

Това вече със сигурност е от кофти бензин. Имах идентичен проблем.

Valdio написа:При загрял двигател проблем няма :) , колата е на газ инжекцион. Акумулатора е нов . Много ме самнява тоя датчик на разпределителен вал ... все пак колата си е на ХИЛЯДИ :) А забравих да кажа ,че и доста тресе - работи неравномерно .Тук се чува неравномерната работа на двигателя и също така някакво почукване , което не можах да разбера от къде точно идва . -- http://www.youtube.com/watch?v=q_P4Xdp- ... e=youtu.be в случея колата работи на бензин тъй като не е достигнала температура за да премине на Газ.

Ми при мен замина отведнъж и нямаше много общо с твоя проблем. Колата палеше, но след това се даваше и от 5000 оборота веднага падаше на 1000 500 после пак се изфорсираше (това при постоянно натисната газ). Ако я държаш под 3000 направо си гаснеше имаше също и много детонации и гърмежи по време на ход. Той и този датчик излиза на диагностика. Другият вариант, за който се сещам е да ти меши газ и бензин и да се дави колата. Я пробвай аварийно да я запалиш на газ - мисля, че ставаше със задържане на някакъв бутон при повечето инжекционни.
Изображение

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 09 Яну 2012, 23:01

Jim Beam написа:
kolov написа:Моята когато е студена като завъртя и първият път гасне, и като завъртя втория път си пали без проблем ама, ми направи впечатление че и моя инспекшън свети. мотора е М44

Това вече със сигурност е от кофти бензин. Имах идентичен проблем.

Ми при мен замина отведнъж и нямаше много общо с твоя проблем. Колата палеше, но след това се даваше и от 5000 оборота веднага падаше на 1000 500 после пак се изфорсираше (това при постоянно натисната газ). Ако я държаш под 3000 направо си гаснеше имаше също и много детонации и гърмежи по време на ход. Той и този датчик излиза на диагностика. Другият вариант, за който се сещам е да ти меши газ и бензин и да се дави колата. Я пробвай аварийно да я запалиш на газ - мисля, че ставаше със задържане на някакъв бутон при повечето инжекционни.

има много писано колеги за М44 че бая капризен към бензините и аз съм почити сигурен за този проблем че е от бензина,защото преди и аз имах подобен проблем сипи и 100 октана и сичко щте е ок с паленето :yes: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Valdio » 09 Яну 2012, 23:21

Ще го пробвам :) това с бензина ... да видим дали ще има ефект :) пък ако не стане ще пиша пак :) се пак може ли някой да ми покаже къде се намира датчик на коляновия ,че днес гледах ма нищо не видях аххаха ..

Потребител
Аватар

Мнение от gro » 10 Яну 2012, 0:06

ares2 написа:искам да ползвам темата на колегата да не пълня форума само с още теми..
сложих газ на ИС а.. М42 .
пали прекрасно ..бързо после минавам на газ и колата след 4 - 5 мин забива и гасне.. сякаш спира газта..
после пали много трудно и на бензин и на газ..
ако я оставя да позагрее по плавно това не се получава?
дайте някаква идея?
иначе работи без никакви забележки.. има идеални ниски и тн..
кара я повече жена ми и е голяма паника като стане това.. :dunno:

Не спира газта,а идва прекалено много и дави.Когато минеш на газ на не добре загрял изпарител понякога става така,ама не е нормално.По това което си писал приемам че си с обикновена газова.Как става смяната между бензин и газ?Ако е по обороти иди да ти ги увеличат или ги увеличи ти.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Valdio » 10 Яну 2012, 2:15

Едно друго въпросче да питам . Възможно ли е да нямам никакво масло на пръчката на маслото ,а лампата за маслото да не свети ?? ?? и къде мога да намеря тоя датчик за маслото за който е свързана лампичката на таблото?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 10 Яну 2012, 3:54

Датчикът се намира точно отпред на блока под регулатора за гориво. Един черен кабел, който влиза в главата. Там е самият датчик.
Изображение

Следваща

Назад към E36