Е36 М44 Проблем при Студен старт и сега още нещо!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Valdio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 Coupe 318is
- Мечтае да кара: BMW e36 Coupe
- Детайли за колата: за момента всичко си е Заводско :) без playera :)
Е36 М44 Проблем при Студен старт и сега още нещо!
Проблемчето е следното : http://www.youtube.com/watch?v=NcNPoev_ ... e=youtu.be
и все пак като запали и се тръгне при рязко подаване на газ , заглъхва и изведнъж поема пак ...
и все пак като запали и се тръгне при рязко подаване на газ , заглъхва и изведнъж поема пак ...
Последна промяна Valdio на 09 Фев 2012, 18:00, променена общо 1 път
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: Е36 М44 Проблем при Студен старт
Като за начало пробвай да сипеш 100 октанов бензин, обаче на празен резервоар. Като е топла как върви? Акумулаторът замервал ли си го, защото ми се струва, че върти мудно.
- Valdio
- кандидат ентусиаст
-
При загрял двигател проблем няма
, колата е на газ инжекцион. Акумулатора е нов . Много ме самнява тоя датчик на разпределителен вал ... все пак колата си е на ХИЛЯДИ
А забравих да кажа ,че и доста тресе - работи неравномерно .Тук се чува неравномерната работа на двигателя и също така някакво почукване , което не можах да разбера от къде точно идва . -- http://www.youtube.com/watch?v=q_P4Xdp- ... e=youtu.be в случея колата работи на бензин тъй като не е достигнала температура за да премине на Газ.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
искам да ползвам темата на колегата да не пълня форума само с още теми..
сложих газ на ИС а.. М42 .
пали прекрасно ..бързо после минавам на газ и колата след 4 - 5 мин забива и гасне.. сякаш спира газта..
после пали много трудно и на бензин и на газ..
ако я оставя да позагрее по плавно това не се получава?
дайте някаква идея?
иначе работи без никакви забележки.. има идеални ниски и тн..
кара я повече жена ми и е голяма паника като стане това..
пали прекрасно ..бързо после минавам на газ и колата след 4 - 5 мин забива и гасне.. сякаш спира газта..
дайте някаква идея?

Моята когато е студена като завъртя и първият път гасне, и като завъртя втория път си пали без проблем ама, ми направи впечатление че и моя инспекшън свети. мотора е М44

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Ако на диагностика нищо не записва от сензорите, то провери дали смуче въздух някъде след дебитомера. Виж и как са клемите на акумулатора и масовите кабели, че много мудно върти като за нов акумулатор. Иначе на края мисля вече съвсем се задави колата. Като изгасне така изчакай 15-30сек и пробвай пак, а не веднага.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- tenchooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: BMW ///M3
Valdio написа:При загрял двигател проблем няма, колата е на газ инжекцион. Акумулатора е нов . Много ме самнява тоя датчик на разпределителен вал ... все пак колата си е на ХИЛЯДИ
А забравих да кажа ,че и доста тресе - работи неравномерно .Тук се чува неравномерната работа на двигателя и също така някакво почукване , което не можах да разбера от къде точно идва . -- http://www.youtube.com/watch?v=q_P4Xdp- ... e=youtu.be в случея колата работи на бензин тъй като не е достигнала температура за да премине на Газ.
колега тва чукане ти е от моторчето на екото дето смуче излишните газове от резовоара,и моето зе да чука почесто тея дни да попитам и аз по компетентните дали е нормално?
- Valdio
- кандидат ентусиаст
-
Един проблем е разкрит
сега само да се надяваме да не е кой знае какъв проблем да чука тая машинария !

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
я го покажи това животно в realoem-a, че това описание нищо не ми говори!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
kolov написа:Моята когато е студена като завъртя и първият път гасне, и като завъртя втория път си пали без проблем ама, ми направи впечатление че и моя инспекшън свети. мотора е М44
Това вече със сигурност е от кофти бензин. Имах идентичен проблем.
Valdio написа:При загрял двигател проблем няма, колата е на газ инжекцион. Акумулатора е нов . Много ме самнява тоя датчик на разпределителен вал ... все пак колата си е на ХИЛЯДИ
Ми при мен замина отведнъж и нямаше много общо с твоя проблем. Колата палеше, но след това се даваше и от 5000 оборота веднага падаше на 1000 500 после пак се изфорсираше (това при постоянно натисната газ). Ако я държаш под 3000 направо си гаснеше имаше също и много детонации и гърмежи по време на ход. Той и този датчик излиза на диагностика. Другият вариант, за който се сещам е да ти меши газ и бензин и да се дави колата. Я пробвай аварийно да я запалиш на газ - мисля, че ставаше със задържане на някакъв бутон при повечето инжекционни.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Jim Beam написа:kolov написа:Моята когато е студена като завъртя и първият път гасне, и като завъртя втория път си пали без проблем ама, ми направи впечатление че и моя инспекшън свети. мотора е М44
Това вече със сигурност е от кофти бензин. Имах идентичен проблем.Valdio написа:При загрял двигател проблем няма, колата е на газ инжекцион. Акумулатора е нов . Много ме самнява тоя датчик на разпределителен вал ... все пак колата си е на ХИЛЯДИ
Ми при мен замина отведнъж и нямаше много общо с твоя проблем. Колата палеше, но след това се даваше и от 5000 оборота веднага падаше на 1000 500 после пак се изфорсираше (това при постоянно натисната газ). Ако я държаш под 3000 направо си гаснеше имаше също и много детонации и гърмежи по време на ход. Той и този датчик излиза на диагностика. Другият вариант, за който се сещам е да ти меши газ и бензин и да се дави колата. Я пробвай аварийно да я запалиш на газ - мисля, че ставаше със задържане на някакъв бутон при повечето инжекционни.
има много писано колеги за М44 че бая капризен към бензините и аз съм почити сигурен за този проблем че е от бензина,защото преди и аз имах подобен проблем сипи и 100 октана и сичко щте е ок с паленето

- Valdio
- кандидат ентусиаст
-
Ще го пробвам
това с бензина ... да видим дали ще има ефект
пък ако не стане ще пиша пак
се пак може ли някой да ми покаже къде се намира датчик на коляновия ,че днес гледах ма нищо не видях аххаха ..

ares2 написа:искам да ползвам темата на колегата да не пълня форума само с още теми..
дайте някаква идея?
Не спира газта,а идва прекалено много и дави.Когато минеш на газ на не добре загрял изпарител понякога става така,ама не е нормално.По това което си писал приемам че си с обикновена газова.Как става смяната между бензин и газ?Ако е по обороти иди да ти ги увеличат или ги увеличи ти.
- Valdio
- кандидат ентусиаст
-
Едно друго въпросче да питам . Възможно ли е да нямам никакво масло на пръчката на маслото ,а лампата за маслото да не свети ?? ?? и къде мога да намеря тоя датчик за маслото за който е свързана лампичката на таблото?
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
Датчикът се намира точно отпред на блока под регулатора за гориво. Един черен кабел, който влиза в главата. Там е самият датчик.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3