Надува ми маркичите към радиатора

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: Надува ми маркичите към радиатора

Мнение от vaykisss » 27 Дек 2011, 21:25

:wave: извинявам се на колегата че му ползвам темата но го правя за да няма спам,та моят проблем е следния купих колата преди около 2 месеца и не искаше да загрява с обслужването смених термостата ,след няколко дни забелязах че ми губи антифриз,и видях че е от опръстените на казанчето ,смених ги и пак същата работа :bang: ,викам си мамка му сигурно ще се купува нов радиатор,и без мн мн да му мисля :kuku: отивам и купувам някъв китаец за 160 лева с надеждата че проблемите ще свършат да ама не :no: от същото място пак зе да таи,и тогава като пипнах мъркучите те на камък,отидох и купих гарнитура на глава и гумички на клапаните щото така и така ще се отваря мотора и както и да е смяна на гарнитура с проба и шлаиф,върнах новия радиатор надухме моя на бар и половина няма дерт и така всичко ок обаче на капачката на радиатора едни о пръстени бяха изядени търсих но не намерих и един ден пратих брат ми да ми купи капачка тои отишъл и купил няква уж оригинална да обаче нещо не паснала мн добре на моя радиатор ама тои я завил колкото можал като си мислел че толкова се завива :kuku: ,взимам си аз колкта сутринта от тях като погледнах водата и изтръпнах :banghead: ,като почнах да наливам 1,5 литра хвана(тои ми се кълне че колата не е загряла повече от средата) ,добре че не беше хвърли старата капачка,завих я и отивам да си купувам антифриз и да обезвъздушавам както си му е реда(излезе доста въздух),за всеки случаи минах и анализ за газове в антифриза уреда показва че всичко е наред,ама пак ми надува маркучите...та ето и въпросите ми към всички колеги които са се сблъсквали с нещо подобно:
-да я отварям ли пак или може проблема да е в прецакан термостат(макар че е на 2000км)
-може ли да надува от водна помпа или радиатора нещо да не е както тряаа(че макар колата да е нов внос тоя радиатор го е праил някои баи китаец
-за колегите от пловдив даите мнение за читав сервиз и след нова да я почвам
предварително 1 голямо благодаря за всички мнения по конкретноите въпроси моля хора които ще ми пишат от сорта ползваи търсачката и някви заядливи изрази да си ги спестят нека пишат хора които искат да помогнат
много се разписах и щях да забравя колата е м43б16 96година

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Дек 2011, 13:22

Колега другия път си пусни нова тема, не е правилно да изравяш стари теми.
Моя съвет е да си смениш капачката с нова от дару или камор 20лв.
Капачките на бензиновите са на 1.7 бара.
Виж дали нямаш теш от пластмасовия тройник отзад на главата и от страни на мотора.
По принцип си седят малко твърди мъркучите на М43 , но не на камък.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 10 Яну 2012, 0:59

:OT: съжалявам за старата тема просто не исках колегите да ме упрекват за това че има такава тема ,
по темата благодаря колега определено ще си купя нова капачка и ще се моля да е от нея просто сега не съм в България,иначе пробвах с една от е39 бензинова на моя човек не му създава дертове и пак надуваше,но неговата маи беше на 2 бара не съм сигурен но със сигурност ще отскоча до мкар като си доида края на месеца и дано да е от тая капачка.

Назад към E36