Смяна на огледала от без до със автоматично затумняваме
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на огледала от без до със автоматично затумняваме
Здравйте. Имам питане относно тази процедура - да сменя огледалата които са без функцията за затъмняване със такива които имат. Може ли някой да ми разясни по-точно как да стане и какви са тънкостите и възможните проблеми. Аз доколкото видях няма да стане само да сменя стъклата, но дали ще е възможно само да сваля пластмасите, но да използвам металната основа и да сложа новите пластмаси и стъкла на тях, без да свалям целите стари огледала. Колата е фейс лифт ако това има значение.
Извинявам се ако има подобна тема, но уж търсих.
Извинявам се ако има подобна тема, но уж търсих.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Re: Смяна на огледала от без до със автоматично затумняваме
Наскоро слагах вътрешното такова две кабелчета се пускат допълнително,мисля че и за страничните ще е така.Колкото да си играеш да сменяш само пласмасите по лесничко е цялото огледало да пръснеш ако се налага.Въпроса ти ме навежда на мисълта,че са от англичанка огледалата и все си мисля,че няма да е подходящо да го правиш под друг ъгъл стоят.
- nedodialkania
- Потребител
-
- Кара: E39 520i
- Детайли за колата: 2001' M54B22
Здравей колега,
аз наскоро сменях вътрешното огледало с електрохроматично, трябва да имаш вътрешно електрохроматично, защото то управлява страничните. Трябва да се направи окабеляване от вътрешното огледало за обратно виждане до двете странични. До колкото знам обикновените страничните огледала са тотално различни от електрохроматичните и трябва да се сменят комплект целите. От моята инсталация ми останаха няколко пина за конектора на ЛЦМ-а ако си от Сф пиши.
Това е схемата на свързване:
http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp ... vg?m=e3902
аз наскоро сменях вътрешното огледало с електрохроматично, трябва да имаш вътрешно електрохроматично, защото то управлява страничните. Трябва да се направи окабеляване от вътрешното огледало за обратно виждане до двете странични. До колкото знам обикновените страничните огледала са тотално различни от електрохроматичните и трябва да се сменят комплект целите. От моята инсталация ми останаха няколко пина за конектора на ЛЦМ-а ако си от Сф пиши.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
тая схема не е ли за интериорното огледало ,колегата питаше за външните
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Така де, нали вътрешното огледало командва затъмняването на страничните, от него се пускат 4 кабела, два до лявото огледало и два до дясното.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Тъй като гледам по схемата май не всяко вътрешно ел.хроматично огледало би свършило работа. Най добре е огледалото което ще се монтира да е от кола и с външни ел.хроматични огледала и направо с исталацията на твоята.
Преди време и аз слагах вътрешно ел.хром. огледало на тдс-а. Буксата на огледалото имаше 5 пина (1-син/жълта лента)+12V, (3-зелен/бяла лента)+ когато е вкл. задна скорост, (8-червен/зелена лента)светодиод Анод (+), (9-сив/черен/жълт)светодиод Катод (-), (10-кафяв)маса и толкова. Нямаше други 4 кабела за управление на външни огледала. А огледалото беше (и все още е) ето такова:
Преди време и аз слагах вътрешно ел.хром. огледало на тдс-а. Буксата на огледалото имаше 5 пина (1-син/жълта лента)+12V, (3-зелен/бяла лента)+ когато е вкл. задна скорост, (8-червен/зелена лента)светодиод Анод (+), (9-сив/черен/жълт)светодиод Катод (-), (10-кафяв)маса и толкова. Нямаше други 4 кабела за управление на външни огледала. А огледалото беше (и все още е) ето такова:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- E30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 318i touring
- Мечтае да кара: по пътища без дупки.
Добавят се допълнително още 4 пина на букса Х18246(буксата на огледалото).Пин 4 е бял/червена,пин 5 е бял/синя и отиват за огледалото в шофьорската врата.Пин 6 е бял/жълта пин 7 бял/зелена са за пасажерското огледало.Останалите кабели са си унифицирани за огледала с и без ел.хроматично стъкло.
Има хора, в които живее Бог.Има хора, в които живее дяволът.А има и хора, в които живеят само глисти.
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
nedodialkania написа:Здравей колега,
Здравейте

8 мнения
• Страница 1 от 1