Спортна генерация

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Спортна генерация

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2012, 10:26

1:0 за 16-ката дотук пък не знам :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 09 Яну 2012, 14:44

Всеки си има вкус, 6так на прави тръби си звучи така... Гледам си тръгнал на 4 цил. да налиташ, така че не се учудвам че не ти харесва, то без да караш се забравя и звука и усещането и харча на 6така :conf:
Последна промяна Boyadjiev на 09 Яну 2012, 17:14, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 09 Яну 2012, 17:00

Dpy написа:Днес напрайх едно видео със звука на могъщата 16-ка :mhihi:
http://www.youtube.com/watch?v=tYLlErdLe84&feature=youtu.be

Доста приличен звук за 1.6 браво :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 09 Яну 2012, 17:21

Boyadjiev написа:Едит:
Тук е с откачена ламбда сонда:

http://vbox7.com/play:fd1d6b3f33
http://vbox7.com/play:432ca355ea

:yes:

На мен ми харесва като цяло. Резнато звучи. Може би бих сложил резонаторно гърне за да поуплътни звука, но да си остане рязкостта. Така или иначе при експериментите се получава както стане. Аз примерно на моя М50B20 не му харесвах оригиналното звучене : http://vbox7.com/play:ef2500c9. И си намерих липсващите компоненти от генерацията за да стане двойна изцяло : http://vbox7.com/play:d12e237e Разликата е значителна, но засега си има здрав работещ катализатор :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 09 Яну 2012, 17:29

Абе и аз все се каня да си нарпавя генерация ,ама все ме е страх да не бучи много вътре ,че малко дете возя в колата и нестава.
Иска ми се съвсем малко да е по уплътнен звука.Един приятел с 18-ка компакт си направи генерация само с резонатор и ново гърне за 18-ка ама не оригинално , и накрая заварен хромникелов накрайник.е за пореден път се убеждавам че хромникела придава един много плътен ,красив звук на края на генерацията.ще видим ко ще стане на пролет.
Мен лично 16-ка 18-ка с два кюнеца накрая , ми е смешно.ама всеки си има вкус
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Яну 2012, 17:45

Е въпрос на вкус е, както каза, на мен пък фабричната чурчица стърчаща 10 санта назад с очукано от години покритие, ми е бая по-смешна от цяло гърне неръждавейска с изчистени два накрайника, пасващи идеално на добавката ;)
А иначе за звукът вътре, на предните седалки е добре и не ръмжи много, една идея по-силно от фабричното(при затоврени прозорци), но на задните седалки е доста шумно...не става за малко дете, абсурд е...Сега искам да го коригирам звукът и ходих на няколко места. Единия вариант да махна тва гърне(нема стане :mhihi: ), другият е да сложа много хубаво средно, т.е. фабрично гърне за без катализатор. Предложиха ми едно от няккъв опел 2.0.Ново с монтажа 120лв., като с оня се разбрахме, ако не се опрай, не му давам пари и да си го смъкват :mhihi:
В момента средното ми е фабричното на катализатора, преработено на гърне. Докато бях с фабричното отзад разлика нямаше в звукът, но сега с тва крайно не е както трябва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 09 Яну 2012, 18:10

аз на моята съм с цяла генерация нито катализаторите са и рязани нито средните гърнета само крайното гърне е сменено с такова от хром никел с два изхода звука е много плътен и хубав но дори и при затворени прозорци се чува доста,а извън градско когато мотора работи на 5-та звука става даже още по плътен и се набива в мозака още повече едвали ще е добре за малко дете
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 09 Яну 2012, 21:50

Хехе, при мене вътре си ми е тихо като в гроб :D
Целта е пърформанс, а без прави тръби е много пари, а всеки 6так с прави тръби звучи така. Вече с катализатори/гърнета е друго, но само с тръби е така... само на високи изчиства този звук, който отвътре грам па не се усеща... Бих пуснал клипчето от Витоша отвътре, но твърде много глупости изговорихме и не е за пред хора ;) Живот и здраве днес ако случайно става за нещо ще го пусна. Навремето бях със някакви "спортни" гърнета, а-у... абе не става, много е шумно, има резонанси, има главобол... Сега ми е супер без музика ако не си на WOT пак едва едва се чува ;)
Иначе 16ската си е екстра отвън, само ме учудва че казваш че на задната седалка се чувало :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 09 Яну 2012, 22:13

Boyadjiev написа:Хехе, при мене вътре си ми е тихо като в гроб :D
Целта е пърформанс, а без прави тръби е много пари, а всеки 6так с прави тръби звучи така. Вече с катализатори/гърнета е друго, но само с тръби е така... само на високи изчиства този звук, който отвътре грам па не се усеща... Бих пуснал клипчето от Витоша отвътре, но твърде много глупости изговорихме и не е за пред хора ;) Живот и здраве днес ако случайно става за нещо ще го пусна. Навремето бях със някакви "спортни" гърнета, а-у... абе не става, много е шумно, има резонанси, има главобол... Сега ми е супер без музика ако не си на WOT пак едва едва се чува ;)
Иначе 16ската си е екстра отвън, само ме учудва че казваш че на задната седалка се чувало :shock:

Направи един запис в купето как е звука, чак пък тихо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Яну 2012, 22:18

Иначе 16ската си е екстра отвън, само ме учудва че казваш че на задната седалка се чувало

Ами аз много рядко возя хора отзад, за пръв път ми го каза една аверка на моя приятелка, вика "тая кола много ръмжи", казах си на ум "ти па кво разбираш, путко заспала :mhihi: " и така, после обаче возих и няколко мои приятели и всеки така ми казва, че отзад се чува доста :dunno:. Помислих, че нещо се е пробило отдолу, ама нямаше нищо. Даже ходих да ми увият средното гърне с вата и отгоре се защипва с оригиналната облицовка на гърнето, дето е. Не че имаше ефект, само олекнах с пари :mhihi: Скоро пак едно приятелче се возеше отзад, после се освободи отпред и седна, питах го "Как е ве, тука по-тихо ли е", той "Да е, луд ли си, отзад не се трае :shock: "
Тря кажа някой да ме повози да проверя на 100%, въпреки че няма как 4-5 човека едно и също да ми казват :dunno:

ЕДИТ:
Между другото, доста четох за генерации и такива неща, навсякъде се говореше, че атмосферка върви повече като има средно гърне. Правите тръби били по-добре за турбалани. Не знам, след модовете, които си правил дали си пробвал двата варианта да кежеш.А и аз също не вярвам, че без средно гърне ти е тихо вътре ;)
Последна промяна Делян на 09 Яну 2012, 22:25, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2012, 22:24

От клипчето не се вижда къде са ти цевите ама ако са много навътре към купето може да е от това. Няколко см в положението на гърнето правят чудеса с шума в купето.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 09 Яну 2012, 22:29

Не мисля, че е от това, понеже до преди седмица-две беше по-навън и като ходих да ми увиват с вата средното, ги накарах да ми го приберат по-навътре, че не ме кефеше как стои.
На тая снимка е преди прибирането(3-4см), сега накрайниците са точно по добавката и стана перфектно. Но нямам снимка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 10 Яну 2012, 11:59

Ефекта от правите тръби обикновено е мощност само във високите и осъкатяване на ниски и средни обороти, но тъй като вече имам предоволно въртящ момент от ниските гледам да изчистя нагоре колкото е възможно ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 10 Яну 2012, 12:51

Ахам, а в крайна сметка ти какъв строук направи, на 2.8 или?

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 10 Яну 2012, 13:12

Dpy написа:Ахам, а в крайна сметка ти какъв строук направи, на 2.8 или?

Чакай да я завърша, пък тогава всичко ще си кажа, сега да не се излагаме тука с недовършени половинчати работи ;)
Не е 2.8, по-екзотично е :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към E36