Зашиване на скъсана седалка е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- tashev_kiril
-
-
Зашиване на скъсана седалка е36
Понеже имах повече свободно време и реших да сваля задната седалка и да я разглобя с цел зашиване на скъсана част по един от шевовете. Както знаете това е често срещано при е36.
Седалката се сваля лесно, държи се на две щипки и просто се издърпва от двата предни края последователно и си я носите във вас на топло да си я правите.
Цялата калъфка е захваната с куки за арматурата на дунапрена и калъвката има около 10-ина тела, които минават през нея, с цел захващане на калъфа посредством скоби за арматурата на дунапрена.
Голяма игра падна при свалянето им, близо 60-70 скоби са, а и при слагането работата не беше по лека, едни хубави клещи с човка ще са от полза. Разбира се като свалих калъфа и изкарах теловете от него го изпрах, което ако решите да го правите го сторете с хладка вода, че се свива и после при слагането е голяма забава
.
За целта като цяло използвах: игла и конец разбира се, клещи с човка и обикновено лепило /момент/ с което слепвах парчетата от най-горната повърхност за ватата /защото при мен се бяха разлепили/ и пистолет за топъл въздух или сешоар.
Имайте предвид, че след прането, понеже моята тапицерия е на 18 г. все пак, някой от платнените пътеки на теловете които са в калъфката просто изчезнаха, разградиха се. За това се наложи да ги прихвана на 4 места в средата с кламер в моя случай, който иска може да ги пришие, тел или парче дебел плат.
Ето и снимки:
Седалката се сваля лесно, държи се на две щипки и просто се издърпва от двата предни края последователно и си я носите във вас на топло да си я правите.
Цялата калъфка е захваната с куки за арматурата на дунапрена и калъвката има около 10-ина тела, които минават през нея, с цел захващане на калъфа посредством скоби за арматурата на дунапрена.
Голяма игра падна при свалянето им, близо 60-70 скоби са, а и при слагането работата не беше по лека, едни хубави клещи с човка ще са от полза. Разбира се като свалих калъфа и изкарах теловете от него го изпрах, което ако решите да го правите го сторете с хладка вода, че се свива и после при слагането е голяма забава

За целта като цяло използвах: игла и конец разбира се, клещи с човка и обикновено лепило /момент/ с което слепвах парчетата от най-горната повърхност за ватата /защото при мен се бяха разлепили/ и пистолет за топъл въздух или сешоар.
Имайте предвид, че след прането, понеже моята тапицерия е на 18 г. все пак, някой от платнените пътеки на теловете които са в калъфката просто изчезнаха, разградиха се. За това се наложи да ги прихвана на 4 места в средата с кламер в моя случай, който иска може да ги пришие, тел или парче дебел плат.
Ето и снимки:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна tashev_kiril на 09 Яну 2012, 11:18, променена общо 1 път
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Зашиване на скъсана седалка е36
работата е много трудоемка а резултата е за кратко колега. правил съм го с кожени седалки...
по добре е да се сменят цели участъци ако са тръгнали шевовете.. но с платнените седалки това е проблем.
намирането на качествена дамаска е скъпо и трудно
по лесното решение беше една седалка от е36 донор.. не са скъпи и има стотици коли за части
по добре е да се сменят цели участъци ако са тръгнали шевовете.. но с платнените седалки това е проблем.
по лесното решение беше една седалка от е36 донор.. не са скъпи и има стотици коли за части
- tashev_kiril
-
-
ares2 написа:работата е много трудоемка а резултата е за кратко колега. правил съм го с кожени седалки...
Да прав си, но в моя случай исках да заздравя седалката с максимална здравина и минимум средства /изключая труда който съм положил, но ми беше забавно/

- ares2
- старши ентусиаст
-
да. така е.. аз направих подобна процедура но на кожена седалка и тъй като е много рядък цвят кожа нямах много избор..
заздравих под седлата с по едно друго парче кожа за да няма голямо натоварване по шевовете над теловете..
като цяло си се убедил каква е разправия с тези скоби
когато правих салона на е30 обаче замених тези скоби смотани със свински опашки и е много по добре и лесно да се монтира
заздравих под седлата с по едно друго парче кожа за да няма голямо натоварване по шевовете над теловете..
когато правих салона на е30 обаче замених тези скоби смотани със свински опашки и е много по добре и лесно да се монтира
- tashev_kiril
-
-
ares2 написа:да. така е.. аз направих подобна процедура но на кожена седалка и тъй като е много рядък цвят кожа нямах много избор..
Страхотна идея е за свинските опашки, поздравления, не се бях сетил..., не знам при опъването опашките дали ще са подходящи при най външните телове на калъфката, но за тези в средата мисля, че ще са много удобни

- ares2
- старши ентусиаст
-
за външните по качествени и дебели опашки са ок.
е30 ми е така вече втора година и не са мръднали
- tashev_kiril
-
-
ares2 написа:за външните по качествени и дебели опашки са ок.

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Браво за положения труд, при мен имам проблем с пасажерската седалка и се чудя дали да се захващам с тази манипулация
- tashev_kiril
-
-
baitun написа:Браво за положения труд, при мен имам проблем с пасажерската седалка и се чудя дали да се захващам с тази манипулация
Моята и шофьорската и пасажерската са тръгнали по конците... планирам за на пролет да се захвана и с тях, но тъй като съм им сложил калъфи български по 15 лв. бр. не са ми приоритет за сега, а й калъфите са спортновати

Но ако намериш свободно време си е забавление, както хората са казали: залодо работи залодо не стой

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tashev_kiril
-
-
Предлагам ключ на темата ...

10 мнения
• Страница 1 от 1