ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318is coupe

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от amadeusbg » 03 Яну 2012, 11:51

Здравейте, издирвам едни джанти, със солидно голям борд бяха, на е39-ка. Имате ли някаква идея какви може да са, бяха подобни на тези май, но с много по - голям борд:) - или съответно да ми предложите някакви модели с голям борд:)

Поздрави
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 04 Яну 2012, 12:51

amadeusbg написа:Здравейте, издирвам едни джанти, със солидно голям борд бяха, на е39-ка. Имате ли някаква идея какви може да са, бяха подобни на тези май, но с много по - голям борд:) - или съответно да ми предложите някакви модели с голям борд:)

Поздрави

Джантите колега са били с 10 J борд :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е36,е36,е39
Мечтае да кара: колело турбо

Мнение от В.Стефанов » 04 Яну 2012, 19:09

Моля някой да ми каже каква друга по здрава гарнитура може да сложа на 1,8иС турбо освен тая кингиритовата?Мерси предварително.

Потребител
Аватар
Кара: Чипната 16-ка
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от SpiritLegion » 06 Яну 2012, 2:54

Момчета и момичета, да ви попитам, има ли смисъл да се тряска турбо в М43Б16 и какво още трябва да се смени за да стане работата? Най-вероятно е по-добре да сменя колата, но както и да е. :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Яну 2012, 10:42

SpiritLegion написа:Момчета и момичета, да ви попитам, има ли смисъл да се тряска турбо в М43Б16 и какво още трябва да се смени за да стане работата? Най-вероятно е по-добре да сменя колата, но както и да е. :mhihi:

Чети в тунинг радела колега.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 06 Яну 2012, 14:00

Здравейте,
Трябва да долея хидравлична течност, намира ми се Mannol ATF DEXRON II върши ли ми работа ?
Също така на студена кола ли трябва да долея ? Като отворя до къде да сипвам или си има нивомер ?
Благодаря

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 06 Яну 2012, 14:48

Slu4ainiK написа:
Здравейте,
Трябва да долея хидравлична течност, намира ми се Mannol ATF DEXRON II върши ли ми работа ?
Също така на студена кола ли трябва да долея ? Като отворя до къде да сипвам или си има нивомер ?
Благодаря

АТФа ти върши работа,поне на загасена кола го сипи/долей/,нивомера ти е самата капачка отдолу на нея има една пръчица за нивомер-мисля,че до втората чертичка е добре/демек сипваш затвараш,отвараш гледаш до къдее и ако се наложи доливаш,пак затвараш и отново отвараш да видиш пак до къдее/.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 06 Яну 2012, 19:53

vladi_a_i написа:
Slu4ainiK написа:
Здравейте,
Благодаря

АТФа ти върши работа,поне на загасена кола го сипи/долей/,нивомера ти е самата капачка отдолу на нея има една пръчица за нивомер-мисля,че до втората чертичка е добре/демек сипваш затвараш,отвараш гледаш до къдее и ако се наложи доливаш,пак затвараш и отново отвараш да видиш пак до къдее/.

Нивото се проверява на запален мотор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 07 Яну 2012, 17:56

Колеги има ли разлика в инсталацията на мотора на е46 м52б25ту и е39 м52б25ту за тази инсталация става на въпрос това е от е46 :roll:

Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от elmaza91 » 08 Яну 2012, 1:49

едно бързо въпросче предния капак на компакт и седан един и същ ли е

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 08 Яну 2012, 2:39

elmaza91 написа:едно бързо въпросче предния капак на компакт и седан един и същ ли е

Да..и от Тоуринг :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 09 Яну 2012, 16:48

И аз едно бързо въпросче отнасящо се за всички автомобили, но не знам за друга тема :dunno:

* Стартирайте автомобила и веднага потеглете! Оптималната работна температура на двигателя се постига най-бързо в движение. Работата му на празни обороти с цел “да загрее” е абсолютно ненужно и вредно за околната среда.

Това правилно или неправилно е ? Става въпрос за зимния период. Не е ли по-добре да запалиш колата и да я оставиш да поработи, за да се разнесе маслото по двигателя ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 09 Яну 2012, 16:51

Правилно е това болднатото. Не забравяй, че имаш и масло на скоростната кутия, дифа и хидравликата, което също трябва да се разнесе, а това става в движение :!: докато маслото в двигателя се разнася много бързо. Само първите 2-3 оборота са на сухо и има триене метал в метал. Затова се казва, че мотора не се плаши от много километри, а много на брой студени стартове :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 09 Яну 2012, 19:07

въпросчета : има ли смисъл да слагам предни вентилирани дискове + апарати (от 20ка направимер ) като отзад съм с барабани (използвам колата нормално, не за състезания )
Има ли смисъл да слагам по-дебела предна стабилизираща щанга(ще усетя ли някаква разлика) и възможно ли е да се сложи и задна .. (гледам в реалоем-а излиза като номер дори и на 16ката, но аз нямам и където съм чел 16ките нямат .. за 18ката компакт знам че има )
Като цяло идеята е, че ще я обслужвам тия дни и дали да се занимавам да "подобря" някои неща.

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 09 Яну 2012, 20:00

Alexch написа:Правилно е това болднатото. Не забравяй, че имаш и масло на скоростната кутия, дифа и хидравликата, което също трябва да се разнесе, а това става в движение :!: докато маслото в двигателя се разнася много бързо. Само първите 2-3 оборота са на сухо и има триене метал в метал. Затова се казва, че мотора не се плаши от много километри, а много на брой студени стартове :winky:

това не е така, проблемът се състои в околната среда, не в кое е полезно за двг и кое не...

@Войводата, същите са, само може на генератора да дойде една малка разлика, но не е проблем. Само преди това виж буксите, към които моторът се връзва с купето.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

ПредишнаСледваща

Назад към E36