Странен проблем с чистачки

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Странен проблем с чистачки

Мнение от RaHzElChO » 31 Дек 2011, 16:25

Здравейте,

днес се сблъсках с една глупост, която на пръв поглед е смешна, но ме изкара от равновесие. Снощи, явно съм оставил чистачките на включени на 1-ва степен и днес, като подадох на контакт и те тръгнаха. Имаше прилично количество сняг на предното стъкло и в опита си да го почистят, явно се изтормозиха, защото беше мокър и доста тежък, застанаха по средата на стъклото. След като изчистих снега, пробвах да ги пусна ръчно, но след един цял оборот, те отново застанаха по средата. Пробвах няколко неща, но не успях да ги сваля долу, освен ако не загася колата, докато правят един оборот (реално половин) и застанат на нормалното си положение. След като запаля колата, те довържат пълния оборот, на който съм я загасил и отново застават по средата.

Идеи?
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Странен проблем с чистачки

Мнение от Zagy » 31 Дек 2011, 16:49

Може някоя от ябълковидните връзки да се е разместила и да изпуска - провери рамената и механизма.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Дек 2011, 16:52

RaHzElChO написа:Здравейте,

Идеи?

Следващия път,не оставяй на 1-ца степен :mhihi: ..сега серозно..това което казва Zagy има логика..но чак пък толкова :dunno: поиграй си със степените. :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 31 Дек 2011, 16:56

Gqbriel написа:
RaHzElChO написа:Здравейте,

Идеи?

Следващия път,не оставяй на 1-ца степен :mhihi: ..сега серозно..това което казва Zagy има логика..но чак пък толкова :dunno: поиграй си със степените. :dunno:

Дори не помня да съм карал на чистачки, по-скоро сутринта, преди да запаля, съм бутнал лоста. Играх си със степените, никакъв резултат. Понахалствах на Dimitroff, той каза, че е някаква защита и трябва след 30 минути да се оправи, но за сега няма резултат.

П.П. Не се смей, че на стъклото имам мерник!
36922

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2001г.

Мнение от vladobosh » 31 Дек 2011, 17:14

Zagy написа:Може някоя от ябълковидните връзки да се е разместила и да изпуска - провери рамената и механизма.

+1 :yes: 100% от тежеста на снега механизмът е превъртял без да се движат чистачките и сега това им е основното положение. Ще трябва да ги настоиш на ръка!
Успех и весело посрещане :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 31 Дек 2011, 18:03

Малко развитие по темата. Понеже и аз разсъждавам по същия начин и след малко писане със Zagy, допих си Резерва 2011 и слязох пред блока да видя какво ще свърша. Опитах да развия болтовете на ябълките, но за сам човек е трудно, самите чистачки се местена, но не успях да ги развия. След като видях, че се местят на ръка, свалих ги ръчно до нормалното им местоположение и с риск да изгоря моторчето, стиснах с ръката по-голямата чиста с една ръка, а с другата бутнат лостчето за чистачките. Опитаха се да тръгнат и защитата сработи и спряха. Ефектът - вече не седят по средата на стъклото е малко по-нагоре от обичайното им положение. Пробвах още 2-3 пъти, но не успях да ги сваля по-ниско. Реших да не си пробвам повече късмета, да не изгоря моторчето и е качих да си налея още една биричка. В момента в Благоевград духа ужасен вятър и беше много трудно да действам с вдигнатия капак :kuku:
Ако утре е по-меко, ще взема мацката с мен да помага, за да развия болтовете.

Весело посрещане на Новата Година!
36922

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 31 Дек 2011, 18:10

Така на ръка ще прецакаш шлиците на чистачките. Развий болтовете и ги намести

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 31 Дек 2011, 18:16

adovet написа:Така на ръка ще прецакаш шлиците на чистачките. Развий болтовете и ги намести

Да, колега, няма спор в това и за това се отказах и го оставих за новата година.
36922

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 31 Дек 2011, 18:25

RaHzElChO написа:
adovet написа:Така на ръка ще прецакаш шлиците на чистачките. Развий болтовете и ги намести

Да, колега, няма спор в това и за това се отказах и го оставих за новата година.

Дано да не си им видял сметката само, че аз на една моя кола преди години по същия начин ги прецаках. Не изгоря бушона а си превъртяха. После колко и да ги стягах не ставаше - нови рамене.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 31 Дек 2011, 18:52

това със сигурност ще се оправи с регулиране не рамената като се отвие болта и вътре има едно метално което от вътрешната страна е квадрат а от външната е назъбено като шлици ще трябва да се извади и завърти до необходимото положение като за целта можеш да пуснеш чистачките и да застанат долу при изключено положение и ги нагласяш и стягаш, макар че ако сега болта е стегнат докрай а те превъртат на ръка ще трябва да смениш въпросните шлици или целите рамене, но само тази част със шлиците се продава отделно в Дару кар или Камор.
Ето го какво представлява
Изображение
На схемата е с номер 5
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=45
Цена в Дару кар на една бройка 3.25лв
http://www.darucar.bg/index.php?show=result_part
П.П няма защо да даваш пари за нови рамена взимаш си две втулки такива за 6.50 и си готов стига да не са се изяли шлиците на механизма който излиза от мотора защото той не се разглобява и върви с целия мотор но аз мисля, че смениш ли втулките с нови дори и да има износване новите втулки ще компенсират.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 31 Дек 2011, 19:45

oci, благодаря за отговора. Те не превъртат на ръка, цялия механизъм се движи и то доста тромаво, аз с леко натискане ги връщам. Според мен само трябва да ги развия, наглася и после отново да ги стегна.
36922

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Дек 2011, 23:12

RaHzElChO написа:oci, благодаря за отговора. Те не превъртат на ръка, цялия механизъм се движи и то доста тромаво, аз с леко натискане ги връщам. Според мен само трябва да ги развия, наглася и после отново да ги стегна.

Вие нормални ли сте..форумни маняци - остайте пусти коли в гаража..виното/ракията в чашата и :bchug:
@RahZelChO - стегни са и почвай да празнуваш - **** им *** на тея 46-ци

п.с: не че и аз не пиша де....ама и аз съм на маса :bchug:
Нова година - нови чистачки :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 07 Яну 2012, 1:33

Имам малък ъпдейт....ходих до Кобра да ми свалят чистачките, за да ги наместя. Е, проблемът не е в наместването, защото след падането до нормалното им местоположение, чистачките правят малък паразитен ход и се качват нагоре и спират. Ако ги сваля още надолу, така че при паразитния ход да са ок, то прескачат от рамката и почват да се удрят в кората, което не е вариант. Момчетата казаха, че може да се наложи диагностика и утре ще пробвам и това.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
36922

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 07 Яну 2012, 1:53

Не знам как е при БМВ, но при Фиат производните самото моторче има едно зъбно колело на ротора, което зъбно колело върти една червячна предавка. Та ако превърти зъбното колело в червячната предавка се получава точно този ефект.
Демек ако е изпълнено по този начин (в което съм почти сигурен), то с отваряне на моторчето и презацепване на двете зъбни колела всичко ще си дойде на място.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 07 Яну 2012, 18:28

JTD написа:Не знам как е при БМВ, но при Фиат производните самото моторче има едно зъбно колело на ротора, което зъбно колело върти една червячна предавка. Та ако превърти зъбното колело в червячната предавка се получава точно този ефект.
Демек ако е изпълнено по този начин (в което съм почти сигурен), то с отваряне на моторчето и презацепване на двете зъбни колела всичко ще си дойде на място.

Да, нещо подобно беше станало, след разглобяване на 1/3 под капака, вече всичко работи перфектно!
36922

Следваща

Назад към E46