Питане за термостат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Питане за термостат
Колеги от известно време имам проблеми с парното и загряването на колата. Загрява много бавно тази вечер карах 30 мин. извън градско и не успя да загрее до 90 градуса и другият проблем, който ми прави от време на време, е като карам и по някое време започва да духа студено, като натисна копчето да върти въздуха в купето и се оправя. Четох няколко теми и до колкото разбрах май трябва да сменя малкия термостат ? колата е 320Д 98г. 

- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Питане за термостат
outworld написа:Първо смени големия, от него е според мен![]()
Личен опит
Ами ако е с един
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
А ако я закача на комп дали може да се види кой от двата е издал багажа. Имам Дис и инпа ако някой може да каже къде да се гледа и за какво 

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
това което ще се изпише в тази тема го има тук
viewtopic.php?f=34&t=219746
viewtopic.php?f=34&t=219746
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Gqbriel написа:outworld написа:Първо смени големия, от него е според мен![]()
Личен опит
Ами ако е с един..30 мин извън градско да не загравя - не е убаву....в анкетата за загряването макс 15 мин в града,което не е ендакво..по-добре смени или и 2-та или големия първо..зимата да загрява бавно е кофти
320d 98ма мисля няма само с 1 термостат
Сменяй големия и пиши резултата после

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
бе и аз мисля че е с един термостат но се оказа че дори след фейса едни от последните коли пак са с един термостат, така че е според зависи, но големия ако си с два е по-вероятен
- vladobosh
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2001г.
Ако си с два и големият е прецакан, трябва да ти е топъл радиатора преди стрелката ти да е застанала на 12 часа. Ако е студен значи стои затворен и колата не загрява от малкия на АГР-а. 
Казаха ми да направя един тест за големият термостат ... да оставя колата да загрее на място до 60-70 градуса и да проверя двата маркуча които излизат от казанчето за антифриза, дебелият горе и по-тънкият долу. Ако дебелият е горещ а тънкият е по-студен от него, значи големият термостат си работи и не е блокирал. И днеска го направих и имаше разлика в двата маркуча. Значи остава малкият да си е заминал, и днеска или утре мисля да го сваля и да направи този тест с духането да видя дали има съпротивление или не.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
MuTaJlaKo написа:Казаха ми да направя един тест за големият термостат ... да оставя колата да загрее на място до 60-70 градуса и да проверя двата маркуча които излизат от казанчето за антифриза, дебелият горе и по-тънкият долу. Ако дебелият е горещ а тънкият е по-студен от него, значи големият термостат си работи и не е блокирал. И днеска го направих и имаше разлика в двата маркуча. Значи остава малкият да си е заминал, и днеска или утре мисля да го сваля и да направи този тест с духането да видя дали има съпротивление или не.
По-лесно...покарай колата да загреее...пусни я по надолнище и изключи от скорост..ако стрелката се мръдне към студения сектор - термостат...отделно като запалиш колата,пускаш ли парното веднага..защото и от малко по-бавно загрява колата
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Вчера изкарах да я пробвам пак извънградско, спрях парното карах около 10 км и почти загря на 90 градуса, после пуснах парното да духа на половина на силата за духане и стрелката падна до началото на синиото и след време загря но не на 90 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
MuTaJlaKo написа:Вчера изкарах да я пробвам пак извънградско, спрях парното карах около 10 км и почти загря на 90 градуса, после пуснах парното да духа на половина на силата за духане и стрелката падна до началото на синиото и след време загря но не на 90
смени и двата.
От коя страна се надува малкият термостат ... от тази която влиза маркуча в нея или от тази която се завиват 2-та болта 
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
MuTaJlaKo написа:От коя страна се надува малкият термостат ... от тази която влиза маркуча в нея или от тази която се завиват 2-та болта
От към маркуча
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3