28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: 28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня
Не почти няма случай, ами е дадена такава само на Петреко, сондажите в шелфа....
Дайрек петролиум все още доказва търговско откритие ( мисля вече 7год ).
Първо трябва да се докаже търговско откритие и след това се дава концесия за добив.
Държавата може да ги мотае колкото си иска.
Дайрек петролиум все още доказва търговско откритие ( мисля вече 7год ).
Първо трябва да се докаже търговско откритие и след това се дава концесия за добив.
Държавата може да ги мотае колкото си иска.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То спора мина в друга посока,но все пак аз да питам-Каква ще е далаверата на страната ни,народа (изключвам малкият кръг от хора които ще се обогатят) ако започнат сондажи и добив,историята в българия е ясна,копаят,изнасят,печели фирмата,определен кръг и това е,за държавата остава мижав% и замърсяване,и ония дето откриха много газ в шелфа на черно море-какво стана-щели да ни го продават на пазарни цени-гоООлема далавера за българите,просто и ясно е,имаме енергиини дружества,каквито са ейвиен,чез и еон,купуват ток на 0.04 лева от нек и го продават на 0.18 лева,парата се изнася към техните си държави,а дори и данъците дето се дължат се изнасят под формата на "консултации" по осем-десет иляди лева на час,Дънди (това е факт за колегата дето черпи) ,миналата година е изнесла над 10 тона злато (колега,провери го,дори и в регистрите на БНБ е записано) и е платила под формата на % и заплати,някакъв мижави пари,на фона на изнесеното както и имагинерно обещания че ще се "облагороди" земята,добиването на злато обаче включва такива токсични химикали че реките се замърсяват...Ма какво ли значение има...И на последно място,що не дадат на хората собствеността над земята си а само някакви лобистки закони се гласуват...
Към колегата автор на темата.
Колега,предполагам дълбоко вярваш в каузата си,обаче живота ми в българия ме е научил,че именно на най-големите подръжници на чистотата в страната ни,там,високо в пирамидата стоят някакви лични интереси за обогатяване и тн.Недей така фанатично да се палиш с някакви апокалиптични прогнози,защото не всичко е вярно,просто някой не е получил своят дял и за това се пишат подобни статии.
Колега,предполагам дълбоко вярваш в каузата си,обаче живота ми в българия ме е научил,че именно на най-големите подръжници на чистотата в страната ни,там,високо в пирамидата стоят някакви лични интереси за обогатяване и тн.Недей така фанатично да се палиш с някакви апокалиптични прогнози,защото не всичко е вярно,просто някой не е получил своят дял и за това се пишат подобни статии.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колега, извинявай, ама това тонове злато, и хиляди сонди, за вас нищо не са
...
Дай ги тези регистри на БНБ, за които говориш. Обаче моля, не изрезки от статии
... Доста от журналята пишат на коляно, и изобщо нямат общо с действителността
...
Колега, кажи ми форма, под която "далаверата" от цялата работа да отиде у държавата единствено... Дай ми пример с една фирма само, дето работи по този начин... Но да не е посредник, щото посредниците знаем как работят
/ справка булгаргаз и подобни/...
Между другото, и преди съм го казвал, "държавата" затвори Челопеч, когато беше неин... Не съм чул да си го иска неистово... А и да го вземе, ти гарантирам, че пак ще го затвори... Ако питаш защо, направи справка за последните 60-на години кво стана
... Ако не можеш да си извадиш изводите, не знам как да ти помогна...
Ех, можех да почна добре годината с някой бас, ма на... Така ще си остана, на гола заплата
ПП: А пък това как далаверата на държавата да се окаже в твоя джоб, пък изобщо го не виждам как ще стане... Най-много ергенския данък пак да дойде... за който го помни

Дай ги тези регистри на БНБ, за които говориш. Обаче моля, не изрезки от статии

Колега, кажи ми форма, под която "далаверата" от цялата работа да отиде у държавата единствено... Дай ми пример с една фирма само, дето работи по този начин... Но да не е посредник, щото посредниците знаем как работят

Между другото, и преди съм го казвал, "държавата" затвори Челопеч, когато беше неин... Не съм чул да си го иска неистово... А и да го вземе, ти гарантирам, че пак ще го затвори... Ако питаш защо, направи справка за последните 60-на години кво стана

Ех, можех да почна добре годината с някой бас, ма на... Така ще си остана, на гола заплата

ПП: А пък това как далаверата на държавата да се окаже в твоя джоб, пък изобщо го не виждам как ще стане... Най-много ергенския данък пак да дойде... за който го помни

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Просто няма да ровя и да ти доказвам,убеден съм че си доста умно момче и само при някакво малко желание ще намериш нужната информация за казаното от мен и в частност десетте тона злато.Дори в парламента имаше питане и се разгоря спор по тая тема,оказа се че абсолютно и законно е добито златото,платени са необходимите такси и чао.
Както и да е,просто ще те насоча за държави дето прибира по-голямата част от добивите си на природни ресурси,това са Дубай,Иран,Кувейт,Либия (поне до сега),не само обаче имаме държави дето са от този регион,другите са Аржентина,Венецуела (където доста интересно стояха нещата,третата по добив държава на петрол в света и понеже чуждите фирми дето добиваха,постоянно се оплакваха като у нас както се олпаква "Лукойл" че нямат никаква далавера,е Уго Чавес ги изгони и започнаха сами да си добиват петрола,това са само производители на петрол,в които се произвежда петрол но са държавни фирми или частни,които работят на %,а не да дават % от заработеното,Държави дето произвеждат сребро и злато и където са наели фирми,а не са дали на фирми,и им плащат % от добитото са Мексико,ЮАР,САЩ,Русия,Австралия,Китай и тн.Просто не ми се пише повече,още повече да споря с хора на подобни теми,които дори не само че са изучавани по училища и университети,ами би трябвало да се знаят и от обща култура
Както и да е,просто ще те насоча за държави дето прибира по-голямата част от добивите си на природни ресурси,това са Дубай,Иран,Кувейт,Либия (поне до сега),не само обаче имаме държави дето са от този регион,другите са Аржентина,Венецуела (където доста интересно стояха нещата,третата по добив държава на петрол в света и понеже чуждите фирми дето добиваха,постоянно се оплакваха като у нас както се олпаква "Лукойл" че нямат никаква далавера,е Уго Чавес ги изгони и започнаха сами да си добиват петрола,това са само производители на петрол,в които се произвежда петрол но са държавни фирми или частни,които работят на %,а не да дават % от заработеното,Държави дето произвеждат сребро и злато и където са наели фирми,а не са дали на фирми,и им плащат % от добитото са Мексико,ЮАР,САЩ,Русия,Австралия,Китай и тн.Просто не ми се пише повече,още повече да споря с хора на подобни теми,които дори не само че са изучавани по училища и университети,ами би трябвало да се знаят и от обща култура
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Димитров, въпроса е риторичен, знам че не можеш да отговориш
... Просто защото Челопеч не произвежда злато
... Това от обща култура трябва да го знаеш, все пак за България говорим, не за Аржентина, Боливия, или някъде другаде по земята... Всъщност ако си при Уго Чавес, ти завиждам
Я дай пак за другата група страни, че по случайност работя в една, и съм работил в други 2 от тях, и няма нищо от това, дето си цитирал, като истина... В смисъл, и при тях се работи на концесия... нали знаеш от обща култура какво е концесия
Ех... и момче бех... ма отдавна мина

Я дай пак за другата група страни, че по случайност работя в една, и съм работил в други 2 от тях, и няма нищо от това, дето си цитирал, като истина... В смисъл, и при тях се работи на концесия... нали знаеш от обща култура какво е концесия

Ех... и момче бех... ма отдавна мина

Сондьора написа:От къде да знам г-жата геолог, за коя сонда по черноморието говори (ако изобщо тва са нейни думи)...като експерт не би ползвала тези изрази.
И кво значи информацията ми е от 3-ти страни....секи може да каже, че Б.Б е гей, понеже е разбрал от кака гина на опашката за некоя промоция в хоримака...
И защо постваш само статии, които са в опозиция, постни примерно на Кольо Тонев.....макар, че и те скоро няма да видят добив.
Същата госпожа:
http://biofuels.bg/bg/balgariya-e-perla ... istov-gaz/![]()
![]()
![]()
За сега държавата ни защитава, като изключим Петреко, но то и нямаме ресурс (говоря като частна фирма) ние да сондираме в шелфа.....държавата не си мърда пръста за проучване.
п.п. И аз като колегата по горе, срещу черпенемога да ти разкажа за Рогозина, и снимки а ти дам.
И за последно, проучването за шистов газ е важно, никой не говори за добив, дадена им е концесия за проучване, евентуално след 2015та ще почнат сондиране, да потретя за проучване....сега ще правят сеизмика профили, интерпретации и т.н.
По стила ти на отговаряне става ясно що за персонаж си. Което всъщност не е учудващо имайки предвид цялостния нашенски манталитет. Няма да задълбавам в разни отдавна доказани теории от човешката психология, но за тебе явно е характерно да проектираш собствените си наклонности върху опонентите си - ''И аз като колегата по горе, срещу черпене

Ето пресен линк към въпроса за село Рогозина - http://www.news359.bg/2012/01/06/parviyat-neofitsialen-probiv-za-shistov-gaz-vetche-e-napraven/
Казано с други думи ''във всеки слух има доза истина'', а иначе честито на всички българи за първият ''легален'' пробив за шистова газ в Добруджа.......................................
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- Код: Избери целия код
Честно казано незнам кой какво не е получил, а и не ме интересува. Факт е, че в момента в българското интернет пространство, а и не само там има групи от хора, обинковенни хора, които са твърдо против проучването и добива на шистов газ в България. За приемр само една от тези въпросни групи наброява - 36 757 участници. Това е само едната от тях, а те са много. До монета дадох доста линкове към теми и материали подробно описващи последствията от тази изродска и варварска технология - хидравличен удар. В такива моменти ме е срам, че съм българин и, че за 500 години робство + 50 комунизъм +20 год.''демокрация'' = ние не сме се научили на нищо и повтаряме същите грешки, които са ни докарали до това окаяно състояние.
Сега всички ние отново със своето овчедушие и роболепие уверено вървим към поредната катастрофа и се примеряваме с това, като естествено си намираме удобни оправдания. Линка който съм дал в предишното ми мнение за Рогозина, поне според мен напълно доказва твърдението ми - нашият живот и здраве са продадени за няколко ръждиви гроша..........................
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
радиоактивните отпадъци точно къде се вписват в добив на природен газ, само ако може да разясниш ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Сондьора
- ентусиаст
-
Няма ли малко да го спрете тоя Че, че ми писна да пише глупости,
Въпросните "отпадъци" са за сондажна геофизика на въпросния сондаж Рогозина....инструменти , който се спускат в сондажа ( не са опасни за никой), прави се каротажа изважда се инструмента и си заминава обратно в Румъния...
Сондажът изобщо не е за шистов газ, а се търси газово находище на 5400м в пясъчник, в момента имат прихват на 2350м .....
Изобщо незнам как му давате толкова свобода на слово, като са пълни глупости и измислици болшинството от нещата.
В една нормалан държава болшинството от тия "журналисти", "експерти" биха били осъдени и глобени и то солидно...
Ся ще ти намеря и репортажа по нова или бнт не помня ( за тия "отпадъци")....и журналистката пусна само 30 секунди от разговора по телефона който е 5 мин...и и се обясняваше, как говори пълни глупости и не е запозната изобщо и всява излишна паника....
репортаж
Въпросните "отпадъци" са за сондажна геофизика на въпросния сондаж Рогозина....инструменти , който се спускат в сондажа ( не са опасни за никой), прави се каротажа изважда се инструмента и си заминава обратно в Румъния...
Сондажът изобщо не е за шистов газ, а се търси газово находище на 5400м в пясъчник, в момента имат прихват на 2350м .....
Изобщо незнам как му давате толкова свобода на слово, като са пълни глупости и измислици болшинството от нещата.
В една нормалан държава болшинството от тия "журналисти", "експерти" биха били осъдени и глобени и то солидно...
Ся ще ти намеря и репортажа по нова или бнт не помня ( за тия "отпадъци")....и журналистката пусна само 30 секунди от разговора по телефона който е 5 мин...и и се обясняваше, как говори пълни глупости и не е запозната изобщо и всява излишна паника....
репортаж
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Май наистина е време да го спрете този - нито един официален източник не цитира - само изрезки от вестници и жълти статии от сензационни сайтове.
По стар български обичай всички се втурват нанякъде (стават членове на група във Фейсбук) без да познават фактите, които удобно са им предоставени само от едната страна. В резултат настъпва масова психоза, виждат се някакви 28 хиляди сонди, пустини и други глупости. Пускат се клипчета със замърсяване и всеки цъка с език, без да си направи труда да прочете нещо по темата.
Отново дава примери с държави, някои дори износители на енергоизточници, които "забранили добива":
Норвегия - пети по големина износител на петрол и трети износител на газ в света.
Швеция - 44% от енергията е от хидроцентрали и 47% от ядрени. Сегашната цел на правителството е преминаване към възобновяеми източници - чудесно, но все пак са насочили сериозни инвестиции в тази посока.
Великобритания - 1,5 милиона барела нефт собствено производство (2009г.) и 15-ти в света производител на природен газ.
16-те американски щати няма да ги коментирам - САЩ все пак имат много повече възможности от нас да си доставят енергоизточници. Данните са от Уикипедия.
От цитираните три държави и 16 щати никоя не зависи само от Русия за доставка на каквито и да са енергоизточници (нефт, газ, ядрено гориво).
Този факт отново никой не го интересува, както и другият факт, че Русия има чист финансов интерес (долара на месец) да бави каквито и да са възможности за нови източници на енергия в България (Набуко, газови конектори с Гърция и Турция, собствено производство на газ, ядрена централа с канадски или френски реактор и европейско гориво).
Замърсяването наистина е потенциална опасност и трябва да има контрол над него, за което едни законови промени са явно наложителни. Но да забраним добива ей така на общо основание е малоумно.
По стар български обичай всички се втурват нанякъде (стават членове на група във Фейсбук) без да познават фактите, които удобно са им предоставени само от едната страна. В резултат настъпва масова психоза, виждат се някакви 28 хиляди сонди, пустини и други глупости. Пускат се клипчета със замърсяване и всеки цъка с език, без да си направи труда да прочете нещо по темата.
Отново дава примери с държави, някои дори износители на енергоизточници, които "забранили добива":
Норвегия - пети по големина износител на петрол и трети износител на газ в света.
Швеция - 44% от енергията е от хидроцентрали и 47% от ядрени. Сегашната цел на правителството е преминаване към възобновяеми източници - чудесно, но все пак са насочили сериозни инвестиции в тази посока.
Великобритания - 1,5 милиона барела нефт собствено производство (2009г.) и 15-ти в света производител на природен газ.
16-те американски щати няма да ги коментирам - САЩ все пак имат много повече възможности от нас да си доставят енергоизточници. Данните са от Уикипедия.
От цитираните три държави и 16 щати никоя не зависи само от Русия за доставка на каквито и да са енергоизточници (нефт, газ, ядрено гориво).
Този факт отново никой не го интересува, както и другият факт, че Русия има чист финансов интерес (долара на месец) да бави каквито и да са възможности за нови източници на енергия в България (Набуко, газови конектори с Гърция и Турция, собствено производство на газ, ядрена централа с канадски или френски реактор и европейско гориво).
Замърсяването наистина е потенциална опасност и трябва да има контрол над него, за което едни законови промени са явно наложителни. Но да забраним добива ей така на общо основание е малоумно.
Touring & windsurf club
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
И на мен ми стана супер интересно,това "радиоактивен" камион за подсилване на страшността на новината ли е,ако е така,да напишат че е забранено и за "майко с колички" ,че вече всеки репортаж за некакви баталии се споменават веднага и "майки с колички" 

на мен ми е чудно що за слабоумник трябва да си, за да позволиш на някой да отрови за стотици години земята ти, децата ти, теб самия, за да може върхушката олигарси да намажат комисионните
а това с енергийната "независимост" чрез диверсификация на енергийните доставки е пълен абсурд, кой ви ги разправя тея абсурдни истории
вие наясно ли сте колко са страните в света, които могат утре да си затворят границите и да си произвеждат абсолютно всичко сами? електроенергия, горива, храни, лекарства?
а това с енергийната "независимост" чрез диверсификация на енергийните доставки е пълен абсурд, кой ви ги разправя тея абсурдни истории
вие наясно ли сте колко са страните в света, които могат утре да си затворят границите и да си произвеждат абсолютно всичко сами? електроенергия, горива, храни, лекарства?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Сондьора
- ентусиаст
-
И как ше я отрови ве колега....на Шабла ходил ли си, има ли жито.....хората около фара се къпят директно от водата от сондажите.....та в региона има сондажи над 400 от към 70г насам...там има и резерват, птици животни всичко е живо и здраво.
Чирен, има ли жито....замърсена ли е почвата, Д.Дъбник, Д.Луковит, Селановци, Бардарски геран......къдe замърсяването за стотици години напред????
Колко лайна се изсипват от пестициди и торове в почвата и подпочвените води....
Намерете един случай в България, като тези по долу, да са в резултат от сондиране за нефти и газ.
http://www.dnes.bg/stranata/2011/09/21/ ... use.129307
TUK
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=749562
http://forthenature.org/news/1617
Добрич и региона:
http://conf.ru.acad.bg/bg/docs/cp09/1.2/1.2-14.pdf
Чирен, има ли жито....замърсена ли е почвата, Д.Дъбник, Д.Луковит, Селановци, Бардарски геран......къдe замърсяването за стотици години напред????
Колко лайна се изсипват от пестициди и торове в почвата и подпочвените води....
Намерете един случай в България, като тези по долу, да са в резултат от сондиране за нефти и газ.
http://www.dnes.bg/stranata/2011/09/21/ ... use.129307
TUK
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=749562
http://forthenature.org/news/1617
Добрич и региона:
http://conf.ru.acad.bg/bg/docs/cp09/1.2/1.2-14.pdf
Сондьора написа:Няма ли малко да го спрете тоя Че, че ми писна да пише глупости,
репортаж
Доста агресия

''Няма ли малко да го спрете тоя Че, че ми писна да пише глупости'', '' как му давате толкова свобода на слово'', на тия ''въпроси'', както и на възмущенията на другия колега има елементарен отговор - има хора желаещи да прочетат, видят, чуят, научат за другата страна на монетата и за онази част от неудобната истина, която предизвиква такива изблици на яд в някои индивиди. Относно това, че съм ползвал ''изрезки'' от жълти вестници и др., аз вече писах - дайте линк към научни статии оборващи моите твърдения и тогава давайте епитети и се възмущавайте и ядосвайте. ''Хората се къпели около сондажите'' - когато умишлено се крие информация от обществото не трябва да се учудваме на такива действия. Ти къпеш ли се около сондажите?
Относно днешната новина за Рогозина - след личен разговор с хора които са ходили лично до тази сонда - засега няма категорично подтвърждение за нищо, общо взето всичко се пази в ''мъгла''. Дори и в момента там да не се правят проучвания за шистов газ, това не означава, че там няма да бъдат правени такива в бъдеще от друга компания, която просто да използва вече изградената инфраструктура.
Ето няколко линка към твърденията относно забраните за добив на шистов газ в някои американски щати и Великобритания:
'' Добивът на шистов газ в щата Ню Йорк е забранен.
Наскоро Комисията по борси и ценни книжа разследва няколко петролни и газови корпорации доколко те са коректни в разкриването пред инвеститорите на щетите от добива с фрактуриране и какво е дългосрочното въздействие от пробитите сонди. Сходни въпроси все по-често задават и други американски институции.'' - http://n.darikfinance.bg/novini/60567/%C1%E8%E2%F8+%F8%E5%F4+%ED%E0+%D6%D0%D3+%EA%EE%ED%F2%F0%EE%EB%E8%F0%E0+%E4%EE%E1%E8%E2%E0+%ED%E0+%F8%E8%F1%F2%EE%E2+%E3%E0%E7
http://darikfinance.bg/novini/69005/%CF%E0%EA+%E7%E5%EC%E5%F2%F0%E5%F1%E5%ED%E8%FF+%96+%CE%F5%E0%E9%EE+%E7%E0%E1%F0%E0%ED%FF%E2%E0+%E4%EE%E1%E8%E2%E0+%ED%E0+%F8%E8%F1%F2%EE%E2+%E3%E0%E7
http://bgmladi.info/index.php?option=com_content&view=article&id=2153:obshtinskiat-syvet-na-ulises-v-sasht-glasuvaha&catid=75:shistovgaz&Itemid=70
http://www.desant.net/show-news/23613/
Има и още много други източници на информация, които умишлено не съм дал, за да не бъда обвинен отново ''използване на изрезки''.
P.S. '' В една нормалан държава болшинството от тия "журналисти", "експерти" биха били осъдени и глобени и то солидно...'' - къде прочете твърдение, че съм журналист или експерт?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Хаос написа:а това с енергийната "независимост" чрез диверсификация на енергийните доставки е пълен абсурд, кой ви ги разправя тея абсурдни истории

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes