м52б25 запитване за масло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
м52б25 запитване за масло
Здравейте колеги преди време бях купил масло 10в60 фул синтетик за м52б28 но поради причината че все още седи с 12 криви клапана и няма да му е нужно масълцето за момента,а отскоро се сдобих с м52б25 компакт и незнам в какво състояние му е маслото а на таблото показва че е в жълтото и също така показва щеката че е на минимум и нямам възможност да купя точното масло което ми показва в аутодата а попринцип карам по каквото ми показва програмата за модела а за м52б25 показва 5/30 проблем ли ще е да му сипя 10в60?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: м52б25 запитване за масло
10w60 си е масло за високи натоварвания на мотора. Неслучайно от Кастрол го разработват с идеята да се ползва за М-ките. Ако ккараш колата съвсем нормално, та дори нормално към средно темпо, то това масло не ти е нужно. То и никак не е полезно един мотор да се кара с грешното масло в зависимост от натоварването му - било то примерно с 5w40 и яко ръчка, или 10w60 и спокойно каране. В една тема наскоро един колега дори спомена, че е виждал съсипан мотор, заради каране с такова масло, когато напрактика не е имало нужда от него.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: м52б25 запитване за масло
Ако на кутията на 10W- 60 не пише да не се смесв с други масла няма проблем да го сложиш.
Не е хубаво да го караш с него ако не му раздаваш достатъчно газ за да седи в работна температура, иначе не пречи.
Не е хубаво да го караш с него ако не му раздаваш достатъчно газ за да седи в работна температура, иначе не пречи.
3 мнения
• Страница 1 от 1