Питане за е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Питане за е36

Мнение от u`F`o » 05 Яну 2012, 13:39

Пусни снимки да направя и аз една форумна диагностика :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 05 Яну 2012, 20:00

Колега,слушай ме от много личен и болен опит вече,Задължително заведи тази кола на пълна диагностика,ама пълна,всичко да и видят-Двигател,ходова част,окачване,течове,всякакви течности,ламарини,кривини,ръжди всичко....Защото и моята като я взех така на пръв поглед беше перфектна,а и за годините си със много екстри и в много добро състояние...сгреших и избързах като я купих,и после като се почна.....то не бяха стартери,то не бяха биалетки,халогени,тампони,маншони,гарнитури,абс-са светеше,оборотите играеха(маркучи,тръби) и много други,а сега като знам колко неща още предстоят ми става лошо направо....знам че аз съм си виновен точно за това казвам-ако не разбираш много,дай едни 50-60-70лв и я заведи да я вдигнат и видят,щото от палене,малко каране и снимки нищо няма да се разбере...дано иначе да случиш на добра,успех ти пожелавам :yes: :)

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Яну 2012, 20:07

patkana1 написа:Колега,слушай ме от много личен и болен опит вече,Задължително заведи тази кола на пълна диагностика,ама пълна,всичко да и видят-Двигател,ходова част,окачване,течове,всякакви течности,ламарини,кривини,ръжди всичко....Защото и моята като я взех така на пръв поглед беше перфектна,а и за годините си със много екстри и в много добро състояние...сгреших и избързах като я купих,и после като се почна.....то не бяха стартери,то не бяха биалетки,халогени,тампони,маншони,гарнитури,абс-са светеше,оборотите играеха(маркучи,тръби) и много други,а сега като знам колко неща още предстоят ми става лошо направо....знам че аз съм си виновен точно за това казвам-ако не разбираш много,дай едни 50-60-70лв и я заведи да я вдигнат и видят,щото от палене,малко каране и снимки нищо няма да се разбере...дано иначе да случиш на добра,успех ти пожелавам :yes: :)

Мерси колега. Тя не е за мен, а за един познат, но вече и той има регистрация и съм му пратил темата, та да си знае. Мерси все пак за информацията :bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Яну 2012, 21:22

patkana1 написа:Колега,слушай ме от много личен и болен опит вече,Задължително заведи тази кола на пълна диагностика,ама пълна,всичко да и видят-Двигател,ходова част,окачване,течове,всякакви течности,ламарини,кривини,ръжди всичко....Защото и моята като я взех така на пръв поглед беше перфектна,а и за годините си със много екстри и в много добро състояние...сгреших и избързах като я купих,и после като се почна.....то не бяха стартери,то не бяха биалетки,халогени,тампони,маншони,гарнитури,абс-са светеше,оборотите играеха(маркучи,тръби) и много други,а сега като знам колко неща още предстоят ми става лошо направо....знам че аз съм си виновен точно за това казвам-ако не разбираш много,дай едни 50-60-70лв и я заведи да я вдигнат и видят,щото от палене,малко каране и снимки нищо няма да се разбере...дано иначе да случиш на добра,успех ти пожелавам :yes: :)

нормално, не си си купил нова кола от магазина ми Е36 на възраста на братовчедка ми. гледате коли на по 15 години за смешни пари и пак ви е скъпо, после нещата като почнат да се разтропват и скапват, виновен е предишния собственик или колата така недогледана и неподържана. като не те устройва маркучи, абс, стартер и биалетки за по 100-200лв части сумарно, отиваш в дарукар и тръскаш на масата 60 000лв и си заминаваш с една е90 да ти е мирна главата :nono:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 05 Яну 2012, 21:35

zBoost написа:

нормално, не си си купил нова кола от магазина ми Е36 на възраста на братовчедка ми. гледате коли на по 15 години за смешни пари и пак ви е скъпо, после нещата като почнат да се разтропват и скапват, виновен е предишния собственик или колата така недогледана и неподържана. като не те устройва маркучи, абс, стартер и биалетки за по 100-200лв части сумарно, отиваш в дарукар и тръскаш на масата 60 000лв и си заминаваш с една е90 да ти е мирна главата :nono:

Колега не съм казал никъде че ми е виновен предишния собственик или колата,казах даже 2 пъти че съм си виновен аз,а колкото до това на колко години е колата много зависи как е гледана,защото аз лично имам приятели със е36-ци които карат по 2-3-4 години и не сменят нищо по ходова част и двигател....А също не съм се оплакал от цената която съм взел колата,нито съм казал че са скъпи за годините си,...ясно е че нямам 60К за е90 от дарукар,просто дадох съвет на човека да отиде и да му я вдигнат да видят в какво състояние е колата да види дали си струва или не..... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Яну 2012, 0:41

Абе хора, честно... напълно нормално е да се сменя по нещо на тези коли. Това е едно метално шаси с много системи, връзки, сглобки и т.н., което се експлоатира постоянно. Напълно нормално е да се заменят износени части.
Аз се плаша като чуя, че някой не е сменял нищо по колата си в продължение на години!

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 29 Яну 2012, 13:58

Maлко да ъп-на темата:
Нещо да кажете за това, като двигател, разход, и т.н.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Сега отиваме да я гледаме и ще направя още някоя снимка.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 29 Яну 2012, 15:33

Тц 1:1 с моята по външен и вътрешен вид, само двигателя е различен.
Иначе колата е симпатична, като цяло.
За разхода и двигателя колегите да кажат.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 29 Яну 2012, 15:43

Сега ходихме да я гледаме. Имаше някакви точки ръжда по предния капак, долу при прага също. От вътре, под жабката имаше нещо изтърбушено, смисъл както е жабката под нея. Топката на скоростния лост и волана бяха олюпени, волана беше с калъф ама аз нагъл, та го отметнах. От зад тропа нещо, но не се знае какво е. Колата ще се кара в събота в сервиз и ще се разбере.
Разхода каза, че е, лятото 7/100, зимата - 9/100 ? Тук колегите с такава кола ще кажат дали е така. '99-ти набор. Запалих я, светеше лампичката на ер бега, което ме навежда на мисълта, или не работи или като е мита колата и нещо се е бъгнал. Пича каза, че от както са я взели преди 3 години си светия тая лампа.
Лявата лайсна беше захваната с винт, щото ги били изкъртили. Според мен след време там ще се образува ръжда ? Колата е на 151 000км.
Но като цяло беше хубава.
И пак ще ви призова като от горното ми мнение да казвате плюсове и минуси на 316i контакт.
Мерси !

:bchug:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 29 Яну 2012, 16:21

Добър вариант е, понеже мотора и ако е тая година трябва да е от по-новите 1.9, който е с по-голям въртящ момент от доста по-ниски обороти, съответно трябва да е по-приятна за каране и по-нисък разход от 1.6 примерно(достоверен с тва което ти е казал, извън градско при леко каране и 5.5-6 ще даде). Хубав цвят, готин салон рекарце с алкантара, м-огледалца, лайстни. Според мен така по снимки си струва парите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 29 Яну 2012, 16:26

Dpy написа:Добър вариант е, понеже мотора и ако е тая година трябва да е от по-новите 1.9, който е с по-голям въртящ момент от доста по-ниски обороти, съответно трябва да е по-приятна за каране и по-нисък разход от 1.6 примерно(достоверен с тва което ти е казал, извън градско при леко каране и 5.5-6 ще даде). Хубав цвят, готин салон рекарце с алкантара, м-огледалца, лайстни. Според мен така по снимки си струва парите.

:yes: :yes:
Симпатична е да,цвета е от любимите ми,а и салона изглежда доста добре...само ако има ръждичка не е много добре но....другото се прави,парите си струват според мене предвид годината :) :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 29 Яну 2012, 18:05

ок и аз съм с компакт(2ри вече)първия 3 години яко каране(смисъл не цедки а по 150 км на ден горе долу),само масло и бензин нищо друго без никви екстри беше голтак отсякъде ама мн здрав :lalala: ,2рия дет ся е в мен го зех малко по принуда м43б16 96' всички екстри за модела ,без ръжди перфектен салон,а бе без м///елементи ама и без външни и вътрешни забележки,та хвърлих едни 500-600 бг левчета и съм я стегнал отсякъде :mhihi: ,ся като се върна ще сменям масла на скорости,на дифа и хидравликата и се надявам да не се мяркам по сервизите освен за обслужване :mhihi: и да не занимавам колегите от форума с дертове а ей така да си обсъждаме нови попълнения :lalala:
пс а ве всичко ок ама тоя пич като я е взел преди 3 години го питай що си е сложил снимките от преди 3 години :cop:
а и колега направете и 1 диагностика и ще си покаже що свети бека ,успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 53

Мнение от dackooo » 29 Яну 2012, 19:54

да казвате плюсове и минуси на 316i контакт.

По този въпрос са се изказали много професори от форума,а аз ти казвам от опит.имам такава кола от близо 8 години жена ми не слиза от нея и до сега само масла и филтри сменям + два шарнира и горна помпа на съединителя.За мен това е много здрав и дуракоустоичив автомобил.
Прегледай те колата пак и ако за малко пари е вкарате в пътя ,ок, М-43 е здрав и не капризен мотор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 29 Яну 2012, 20:13

dackooo написа:

По този въпрос са се изказали много професори от форума,а аз ти казвам от опит.имам такава кола от близо 8 години жена ми не слиза от нея и до сега само масла и филтри сменям + два шарнира и горна помпа на съединителя.За мен това е много здрав и дуракоустоичив автомобил.
Прегледай те колата пак и ако за малко пари е вкарате в пътя ,ок, М-43 е здрав и не капризен мотор.

:yes: :yes: :yes:
Аз лично ти вярвам,тъй като и един мой приятел има компакт 95-та година и има колата от 4 години и не е сменял абсолютно нищо по ходова част и двигател,само консумативи,някой колеги смятат че това е невъзможно,е според мен не е,просто си е взел запазена кола,която редовно е поддържана и при продажбата също е била в добро здраве,е за съжаление аз точно не случих на такава,но това беше една от причините да си взема бмв е че са много корави,и издръжливи,така че дано колегата да случи и той на такава :) ,пожелавам му го :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 29 Яну 2012, 20:19

dackooo написа:

Прегледай те колата пак и ако за малко пари е вкарате в пътя ,ок, М-43 е здрав и не капризен мотор[/bquote]

така е колега напълно съм съгласен за м43 за това и втория компакт ми е с този мотор,ама точно този ми се струва че е с м44б19 99'' :dunno: който също е здрав според мен но капризен особенно към некачествени бензини,за газ не съм запознат кво става с м44ката ,но за м43 има много колеги които даже с обикновенни газови си ги карат и нямат грижи,а с инжекцион при свестен монтаж този мотор пее на газ ... :lalala:

ПредишнаСледваща

Назад към E36