Как се отваря механизма за колана
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- tashev_kiril
-
-
Как се отваря механизма за колана
Здравейте колеги,
не знам дали е пускана тема по въпроса и предварително моля ако някой знае такава да ми прати линк, аз лично не открих в търсачката.
Въпросът ми е, как се отваря механизъма в който се закопчава колана. Питам защото нещо в него страшно жужи и звука е страшно неприятен, като натисна леко червеното копченце и спира, не знам какъв може да е проблема, може би разхлабена пружина или нещо подобно. Ако някой е отстранявал подобен неприятен проблем моля да сподели.
Прикачвам и снимка с цитирания механизъм за яснота за какво питам, но си мисля, че всички се сещат какво имам в предвид.
не знам дали е пускана тема по въпроса и предварително моля ако някой знае такава да ми прати линк, аз лично не открих в търсачката.
Въпросът ми е, как се отваря механизъма в който се закопчава колана. Питам защото нещо в него страшно жужи и звука е страшно неприятен, като натисна леко червеното копченце и спира, не знам какъв може да е проблема, може би разхлабена пружина или нещо подобно. Ако някой е отстранявал подобен неприятен проблем моля да сподели.
Прикачвам и снимка с цитирания механизъм за яснота за какво питам, но си мисля, че всички се сещат какво имам в предвид.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Как се отваря механизма за колана
Колега,по добре го свали целия механизъм като свалиш седалката,отдолу при релсата се захваща основата на колана и ще го откачиш...сложи си здрава закопчалка,тази някой ден да не те върже и да не може да се откачиш,тва пружинки вътре кой знае какво е финно некво 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- tashev_kiril
-
-
За сега добре си работи, а и студа е сериозен да разглабям и свалям седалки /нямам гараж/, мислех си ако мога да върша нещо докато съм в колата. Иначе идеята за свалянето на целия механизъм не е лоша но има ли вероятност да се свали и разглоби без да се сваля седалката. Ако крайния вариянт е със сваляне на седалка, болтовете 4-тири ли само, по 2 на релса или има някаква специфика ???
Днес забелязах, че като пипна с ръка механизъма и спира да жужи, което ме навежда на мисълта, че може да опира някъде в основата си, а проблема да не е вътре в механизъма и да няма нужда да се отваря, а може би да се погледне при основата на захващането, може от там да е звука...
Днес забелязах, че като пипна с ръка механизъма и спира да жужи, което ме навежда на мисълта, че може да опира някъде в основата си, а проблема да не е вътре в механизъма и да няма нужда да се отваря, а може би да се погледне при основата на захващането, може от там да е звука...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
на твое място не бих тръгнал да разглабям там без да сваля седалката и да деактивирам пиропатрона освен ако не са ти мили пръстите 

- tashev_kiril
-
-
Колега дай моля подробно разяснение за този пиропатрон, да забелязъл съм, че има нещо под седалката но незнам какво е и как се деактивира ....
Моля те дай разяснения като за човек който не е свалям седалка до сега
Моля те дай разяснения като за човек който не е свалям седалка до сега
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
http://www.bimmerdiy.com/diy/e36powerseats/
върти се винтчето от зелена да стане червена индикацията
върти се винтчето от зелена да стане червена индикацията
- tashev_kiril
-
-
Мерси за линка и инфото колега, като се позатопли на пролет ще свалям явно седалката... 

7 мнения
• Страница 1 от 1