Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: BMW e46 330 3.3d
dido0o``` написа:VladislavHristov написа:Първо извинявам се ,че поствам нова тема.
Насочил съм се към следния автомобил : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Това което ме притеснява е мотора с който пише ,че е.Някой може ли да ми каже повече за този 3.3д агрегат и дали въобще съществува такова чудо ?
Тази не е ли с обръщан волан?
surfboard
Аз лично не бих направил такава покупка. При положение, че кара основно извънградско то Голфа му дава със сигурност доста нисък разход, което е доста голям плюс. Пък и годината му на производство ще е сходна с тази на 323-ката ( с оглед на това, коя година се произвеждат 131 коня и 323ките) Аз лично бих покарал още голфа и да си взема нещо по-ново. Освен ако голфа е напълно гол от към екстри пък съответното купе има всичко кожа,памет,16:9 монитор и тн.
Ами да си вземе 328 - ако иска иконмия да му набива газ/метан . Една кола не е само ускорение до 70 км/ч и разход на гориво . Е46 купе освен че може да се намери с един вагон екстри които ти подслаждат живота е и много по-динамична , красива , комфортна , безопасна въобще каквото се сетиш е повече от Голф 4 .
Всъщност след като пита голфаджия за бензинов 6так , на 1000% мисли са газ ...
Всъщност поста ми ще бъде изтрит много скоро и не знам защо го пиша

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Здравейте колеги аз съм нов във форума и бих желал да получа повече информация за БМВ е46 компакт. На пръв поглед модела изглежда грозен, но ако се загледаш може и да ти хареса. Харесал съм едно 320TD 2002 регистрирано, с каско, гражданска и уж сменени консумативи- ето линк http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details[url][/url]
Всъщност това ще ми е първа кола, за това първо бих искал да попитам колко е разхода на този дизел и също така колко е разхода на 316ti/318ti(за този мотор няма никакви обяви). С оглед факта че нафтата поскъова и вероятно ще поскъпва още ще е най-добре бензин на газ. Също така искам да попитам скъпа ли е подръжката,каква е возията и дали са здрави, като цяло колите. За другите общи неща съм изчел много, но за тези не мога да намеря. Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите.
Всъщност това ще ми е първа кола, за това първо бих искал да попитам колко е разхода на този дизел и също така колко е разхода на 316ti/318ti(за този мотор няма никакви обяви). С оглед факта че нафтата поскъова и вероятно ще поскъпва още ще е най-добре бензин на газ. Също така искам да попитам скъпа ли е подръжката,каква е возията и дали са здрави, като цяло колите. За другите общи неща съм изчел много, но за тези не мога да намеря. Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Ами не, за твое сведение не мисли за газ
Калкулирайки месечния си пробег е преценил, че ако успява да постига извънградки разход от 8 на 100 бензин, няма да се налагат подобни "хирургични интервенции" - газ-бензин. Затова по-горе имаше и поставен въпрос, касаещ извънградския разход на гориво.

Малко помощ, моля !
Супер тема !
Значи положението е много просто.Имам 7000 лв. искам да карам BMW e46 combi !
Имам предложения за е46 320 170 hp и е46 320д 136 hp.Никога не съм притежавал BMW и мисълта ми е такава: "Кой вариант е по-добрия?".Имам бебе и ми трябва сигурна и здрава кола, а не да я взема и след 2 месеца да трябва да дам 2-3 000 лв за ремонти по простата причина, че нямам от къде да ги извадя.Единственото което не ме е убедило на 100%, че бензиновия двигател е за предпочитане, то това е градския му разход.Един приятел ми препоръча газов инжекцион, но ще съм ви благодарен ако изкажете някое и друго компетентно мнение относно "деликатното" положение
Имам предложения за е46 320 170 hp и е46 320д 136 hp.Никога не съм притежавал BMW и мисълта ми е такава: "Кой вариант е по-добрия?".Имам бебе и ми трябва сигурна и здрава кола, а не да я взема и след 2 месеца да трябва да дам 2-3 000 лв за ремонти по простата причина, че нямам от къде да ги извадя.Единственото което не ме е убедило на 100%, че бензиновия двигател е за предпочитане, то това е градския му разход.Един приятел ми препоръча газов инжекцион, но ще съм ви благодарен ако изкажете някое и друго компетентно мнение относно "деликатното" положение

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Малко помощ, моля !
muScleMAN написа:Супер тема !
2-3 хиляди - не, ама като вземеш е46 бензин/дизел, няма особено значение
1000лв. ти изчезват първия месец преди да се усетиш и то без ремонти! тоя момент с качваш се и караш го няма.
е46 не е евтин автомобил за поддръжка и си има свойте разходи

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
От дизела могат да изскочат повече неща за ремонт.
Така без конкретни автомобили взимай бензина според мен, ще ти е по-висок разхода, но пък по-малко се чупи, което пак казвам зависи от точните коли, може бензина да е сдал багажа
Така без конкретни автомобили взимай бензина според мен, ще ти е по-висок разхода, но пък по-малко се чупи, което пак казвам зависи от точните коли, може бензина да е сдал багажа

Помислил съм и за тези странични 1000 лв за консумативи ( ако толкова стигнат де ) и съм ги заделил, но въпроса ми е, че искам да взема здрава кола и да мога да я карам по-дълго време с колкото се може по-малко проблеми !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Дайте мнение за тази обява:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
М-пакета дали ви се струва фабричен?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
М-пакета дали ви се струва фабричен?

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
преди няколко страници се коментираше тази кола
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Някоя друга май е била колега. Прегледах всичко до 1 месец назад и я нямаше.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
BMWPOWERRR_ACM написа:Някоя друга май е била колега. Прегледах всичко до 1 месец назад и я нямаше.
offtopic: 15-та страница. Само че линка е от друг сайт.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
muScleMAN написа:Помислил съм и за тези странични 1000 лв за консумативи ( ако толкова стигнат де ) и съм ги заделил, но въпроса ми е, че искам да взема здрава кола и да мога да я карам по-дълго време с колкото се може по-малко проблеми !
При кола втора употреба винаги има рискове, че нещо може да се счупи. А това за бензин или дизел трябва ти да го избереш - зависи колко км караш на година.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
muScleMAN написа:Помислил съм и за тези странични 1000 лв за консумативи ( ако толкова стигнат де ) и съм ги заделил, но въпроса ми е, че искам да взема здрава кола и да мога да я карам по-дълго време с колкото се може по-малко проблеми !
Колега, нека да ти го кажа така .... по иначе

За парите които си приготвил (7000лв. + 1000лв. за първоначални разноски) и особенно с това твое изискване "искам да взема здрава кола и да мога да я карам по-дълго време с колкото се може по-малко проблеми !" да ти кажа чесно... не вярвам да има човек които да иска нещо по-различно... за съжаление в действителността нещата стоят по коренно различен начин...
И за да караш БМВ в случая ми се струва, че ще трябва да се простиш с едно от двете очаквания (7000 или по-здрава кола с по-малко проблеми!)
Поддържаната кола в добро състояние на 8+ години си струва парите пък била тя бензинова или дизелова! и на тези 7 000лв. можеш спокойно да сложиш отгоре още едни поне 3 000лв. за да се доближиш до реалноста и евентуално да се надяваш на варианта "здрава кола с по-малко проблеми" въпреки, че и той е мнооого относителен по простата причина, че както колегата горе ти го каза "При кола втора употреба винаги има рискове, че нещо може да се счупи."
Следователно и ако трябва да следваме логиката трябва да си готов във всеки един момент да извадиш едни 1000 + лв. за непредвидени разходи а ако е дизел сумата става 1500+лв. поне...
Та ако избързаме в разсъжденията и теглим чертата на този етап ще видиш, че простата аритметика води до сумата от поне 11-12000лв. първоначална инвестиция което е с около 5к отгоре на това което си приготвил като сума, но в този вариант можеш евентуално и с помоща на слънцето да се надяваш на варианта "здрава кола която да мога да я карам по-дълго време с колкото се може по-малко проблеми !"
Ако обаче се спрем на варианта кола за 7000лв. с 1000лв. първоначални разходи да... имаш шансове...1:1000 (въпреки, че то няма и толкова обяви)

И за да не ставам многословен накратко ще ти кажа, че 2те ти изисквания са взаймно изключващи се според мен имайки честа да карам и бензинов и дизелов мотор.
Силно ти препоръчвам да прочетеш важните теми в раздел Е46 както и да обърнеш особенно внимание на темата Общи факти и основни проблеми при Е46, и не на последно място да си свериш часовника с темата за частите на Е46 от където можеш да придобиеш представа за цените за поддръжка.
А за разхода при бензиновия мотор и дизеловия.... чесно казано това ти е най-малкия проблем

Успех колега!
- slawunder
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E36 318ш Evolution !!
- Мечтае да кара: ///M3
Е46 2004.12месец 320д автомат има ли с 6 скорости ?
320д 150кс ?
Рових се навсякъде , но всички са с 5 ? Автоматик типтроник ?
Благодаря
Благодаря

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Re: Е46 2004.12месец 320д автомат има ли с 6 скорости ?
slawunder написа:320д 150кс ?
Благодаря
Колега за какво говориш