DSC, ABS - Системите за сигурност не работят - Е53 ?
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- wheezyy
- Потребител
-
- Кара: Е53 и AUDI А3
- Мечтае да кара: AUDI S3 or BMW M3, M6, X6
DSC, ABS - Системите за сигурност не работят - Е53 ?
От известно време светват доста от индикаторите по таблото едновременно, при което не работи нито една от системите за сигурност, след като се покара и позагрее колата - угасват ( но не всеки път) и така докато не я запаля на другият ден :S
A без системите за сигурност, колата се усеща доста по уязвима особено в този период на годината
!
Става дума за Е53 3.0Dd 2003г. Сменяха накладки скоро, но няма ефект, предполагам че проблема се дължи на някой датчик, но моля по запознатите да кажат от какво е и какво трябва да се смени, че да имам информация преди да почна да ходя по сервизи ?
Благодаря !
A без системите за сигурност, колата се усеща доста по уязвима особено в този период на годината

Става дума за Е53 3.0Dd 2003г. Сменяха накладки скоро, но няма ефект, предполагам че проблема се дължи на някой датчик, но моля по запознатите да кажат от какво е и какво трябва да се смени, че да имам информация преди да почна да ходя по сервизи ?
Благодаря !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Be Most Wanted !!!
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Re: DSC, ABS - Системите за сигурност не работят - Е53 ?
...
Последна промяна Cobra на 06 Яну 2012, 18:15, променена общо 1 път
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Cobra написа:Обикновено проблема така описан е от датчик за ъгъла на завиване на волана но
За точна диагноза е добре в моя сервиз или другаде дс се закачи колата и да сме сигурни!
Ти вземи и спри във всяка втора тема да си натрапваш услугите,освен ако не искаш да минеш в режим "само четене"

- Cobra
- Turbo Pilot
-
Ilko Ivanov написа:Cobra написа:Обикновено проблема така описан е от датчик за ъгъла на завиване на волана но
За точна диагноза е добре в моя сервиз или другаде дс се закачи колата и да сме сигурни!
Ти вземи и спри във всяка втора тема да си натрапваш услугите,освен ако не искаш да минеш в режим "само четене"
Ти вземи си мери тона...на никой не натрапвам услуги а помагам на колегите тук и на живо с диагноза...безплатно

Cobra написа:Ilko Ivanov написа:Cobra написа:Обикновено проблема така описан е от датчик за ъгъла на завиване на волана но
Ти вземи си мери тона...на никой не натрапвам услуги а помагам на колегите тук и на живо с диагноза...безплатноако имаш нещо против това сподели???Или просто ти е гот да си Мастер виртуално???
Е ти безплатната част от диагностиката вече му я направи още в първия си пост

- lyubo g.
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 3.0D E53
wheezyy написа:От известно време светват доста от индикаторите по таблото едновременно, при което не работи нито една от системите за сигурност, след като се покара и позагрее колата - угасват ( но не всеки път) и така докато не я запаля на другият ден :S
A без системите за сигурност, колата се усеща доста по уязвима особено в този период на годината!
Благодаря !
И при мен ми се случи наскоро. Диагностиката наистина даваше проблем с датчика за завиване на волана, но всъщтност се наложи да сменят само лентов кабел - цена 165лв, труд 120лв. Датчика за завиване има 2 четки, които с времето се износват или замърсяват контактите, при което се почистват или сменят според зависи. Успех!
- aleks.ivanov
- Потребител
-
- Кара: X5 E53 3.0D
- Мечтае да кара: 5GT ; 760Li
Колеги, за да не отварям друга тема, имам Е53 2005та година. Направи ми впечатление, че при мойта лампа за ДСЦ отдоло има и надписче 4х4, каква е разликата между моята лампа и тази на колегата без 4х4?
- wheezyy
- Потребител
-
- Кара: Е53 и AUDI А3
- Мечтае да кара: AUDI S3 or BMW M3, M6, X6
lyubo g. написа:wheezyy написа:От известно време светват доста от индикаторите по таблото едновременно, при което не работи нито една от системите за сигурност, след като се покара и позагрее колата - угасват ( но не всеки път) и така докато не я запаля на другият ден :S
A без системите за сигурност, колата се усеща доста по уязвима особено в този период на годината!
Благодаря !
И при мен ми се случи наскоро. Диагностиката наистина даваше проблем с датчика за завиване на волана, но всъщтност се наложи да сменят само лентов кабел - цена 165лв, труд 120лв. Датчика за завиване има 2 четки, които с времето се износват или замърсяват контактите, при което се почистват или сменят според зависи. Успех!
Благодаря колега и на мен ми казаха, че най-вероятно е този датчик на волана

aleks.ivanov написа:Колеги, за да не отварям друга тема, имам Е53 2005та година. Направи ми впечатление, че при мойта лампа за ДСЦ отдоло има и надписче 4х4, каква е разликата между моята лампа и тази на колегата без 4х4?
Ам пич то няма Х5 което да не е 4х4

Be Most Wanted !!!
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Cobra написа:Ilko Ivanov написа:Cobra написа:Обикновено проблема така описан е от датчик за ъгъла на завиване на волана но
Ти вземи си мери тона...на никой не натрапвам услуги а помагам на колегите тук и на живо с диагноза...безплатноако имаш нещо против това сподели???Или просто ти е гот да си Мастер виртуално???
Кобра, в случая Илко е прав. Тук сме се нагледали на хора които всячески се опитват да си рекламират продуктите, в твоя случай не е така, но това го знам аз защото се познаваме от години с теб. Поради това всяко подобно мнение се корегира и се прави забележка на този, които го е пуснал и няма как да има изключения от това правило.
Поздрави

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Cobra
- Turbo Pilot
-
I.Voykov написа:Cobra написа:Ilko Ivanov написа:Cobra написа:Обикновено проблема така описан е от датчик за ъгъла на завиване на волана но
Кобра, в случая Илко е прав. Тук сме се нагледали на хора които всячески се опитват да си рекламират продуктите, в твоя случай не е така, но това го знам аз защото се познаваме от години с теб. Поради това всяко подобно мнение се корегира и се прави забележка на този, които го е пуснал и няма как да има изключения от това правило.
Ивчо разбрахме се с Илко

Поздрави
lyubo g. написа:...Датчика за завиване има 2 четки, които с времето се износват или замърсяват контактите, при което се почистват или сменят според зависи...
А какви четки слагаш?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
stilko написа:lyubo g. написа:...Датчика за завиване има 2 четки, които с времето се износват или замърсяват контактите, при което се почистват или сменят според зависи...
А какви четки слагаш?
И на мен ми стана много интересно

Като знам какво представляват оригиналните не се сещам от какво може да се приспособят. Но след толкова време мълчание от колегата след компетентното му изказване ми стана ясно, че може и да не е виждал сензора даже.
- scaramush2010
- Потребител
-
без диагностика е само гадаене как да провери колегата дали е датчик на колелото или датчик на волана исклучено е това е първото нешто което трябва да се направи
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2