Вакум/хидравлика на багажника
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Re: Вакум/хидравлика на багажника
колеги съжалявам че чак сега пиша но наистина нямах време.значи според програмата която имам "ЕТК" номера на маслото е " 54 34 0 394395 " 250мл. е а иначе са показани и още 2 вида пише на тях "PENTOSIN" това ще е марката сигурно а моделите са "CHF 7.1" и "CHF 11S" и са в еднолитрови кутии и са коренно различни от нашето. направил съм и малко снимки и се надявам днес да ги вмъкна
- Дифашир
- младши ентусиаст
-

преди всичко искам да кажа че това е моят начин за доливане,може би може и през пропката но не съм виждал как, а това съм го пробвал два пъти и работи перфектно за сега.другото нещо е,по-добре да НЕ се дава ток от другаде защото при ваденето на помпата може да се докосне до купето и дава на късо,затова да не стане някоя беля....
първо акумулатора.....

после копчето..

двете пластмасови гайки,буксата,металната гайка и помпата се натиска към калника за да излезне винта на металната гайка....

съжалявам че не свалих резервоарчето но скоро го правих и нямам много масло и ако се излее при свяленето няма какво да долея......

това ни е маслото и съдаржанието в пакета,между другото не съм проверявал но на Е39 трябва да е същата помпа си мисля .........

Последна промяна Дифашир на 27 Юли 2010, 22:48, променена общо 4 пъти
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
34-та 4цил ли е 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
сори за
ама не можах да се сдържа... Акумулатора кърти 

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
ехее още не съм я оформил както трябва и вие като някви чакали чакате също
.е34-ката.... да 1.8 е ,космос металик с кремава кожа с BBS ,feis lift Full екстри е заводско
,само двигателя и идва малко слаб ноо...... какво да се прави, но да ти кажа не е толкова зле много по пъргава е от м20б20 но при по-големи скорости умалява по бързо а иначе си пълни обортомера на 5-та,за акумулатора няма да се базикате щото не знам
..... ми ко да направя 100А за 90лв. и работи перфектно за сега,апък за нов нямах възможност в крайна сметка всичко опира до пари,а от друга страна не е лоша марка това че колите са по скъпи и не могат да бягат толкова не означава че не са качествени.....

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
..........от това повече здраве му кажи ...... http://vbox7.com/play:fd205f02
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
браво ,браво.евала колега
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Дифашир написа:..........от това повече здраве му кажи ...... http://vbox7.com/play:fd205f02
Колега, благодаря ти за труда и за времето дето си отделил, и за желанието, и за това 4е си го направил, за да споделиш и помогнеш ,
и за снимките ... ето така трябва да действаме в Е38 сектата .... айде поздрави !!!!
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
вадя една тема от прахта... На моята нещо и стана и не иска да се затваря капака сам.Отваря се помпата си работи но не иска да се затваря,въобще не тръгва помпата.Някой знае ли къде му е управлението на тая деволия,копчето ли е .....?аааа забравих да пиша,че не иска с копчето на капака и с ключа!
- КИРО
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36,Е 38,Е 65
Здравей Дифашире,както знаеш аз мн патих с мойта Е 38 и имах включително и такъв проблем,оказа се че нещо помпата не даваше хубав контакт
и при свалянето за профилактика я почистихме и доляхме масло и се оправи,иначе търсех проблема по кабели и бушони и нищо,просто от веднъж
спря да се затваря с бутона. Пробвай първо евтиния вариан тда свалиш помпата и после я провери дали работи в случай че вече си проверил бушоните отзад зад акумулатора.
Пожелавам ти успех и да пишеш какво е станало.
и при свалянето за профилактика я почистихме и доляхме масло и се оправи,иначе търсех проблема по кабели и бушони и нищо,просто от веднъж
спря да се затваря с бутона. Пробвай първо евтиния вариан тда свалиш помпата и после я провери дали работи в случай че вече си проверил бушоните отзад зад акумулатора.
Пожелавам ти успех и да пишеш какво е станало.
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега, не слагай ATF, маслото е специално, макар на цвят да е същото. В края на 2010г. го купих
от Дару кар (с поръчка) и струваше към 70-80 лв. В комплекта влизат освен около 150-200 мл. масло и
дифтунгите и други необходими джунджурии, които също е добре да се сменят.
Аз го смених пак в Дару кар за около 80 лева, сваляха помпата, но не съм доволен, защото не
ми смениха дифтунгите, гадовете нечестиви!
от Дару кар (с поръчка) и струваше към 70-80 лв. В комплекта влизат освен около 150-200 мл. масло и
Аз го смених пак в Дару кар за около 80 лева, сваляха помпата, но не съм доволен, защото не

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
asennikolov написа:Колега, не слагай ATF, маслото е специално, макар на цвят да е същото. В края на 2010г. го купих
... м дааа по специално е. 5 снимки съм му направил но явно си ги пропуснал... нищо ...после ще ги видиш

Еееееее Кире ти ще "кацнеш на стария Чинар"

Аз съм доволен и уважавам колегите които ми помагат и се вижда мно ясно кои са,гледам и аз да помагам с каквото мога.Да сте живи и здрави момчета

По темата: и моята изведнъж отказа,бушоните здрави,буксите ги махах нямаха окислено и неще и неще.Кое по-точно и чисти на помпата,буксите ли ..?
- КИРО
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36,Е 38,Е 65
Ами да буксите, и маслото сменихме даже с обикновен ATF че беше събота и нямаше от къде да взема оригинално,почистихме я сложихме
я и тръгна и до последно докато беше при мен си бачкаше.Поне 1 г. я карах след тази интервенция.
А за лъскавия форум,почти не влизам, там има няколко човека дето пишат не е толкова сплотен като на Е 38,тук ми е доста по-интересно.
Може би и защото по-новата дава по-малко ядове.
я и тръгна и до последно докато беше при мен си бачкаше.Поне 1 г. я карах след тази интервенция.
А за лъскавия форум,почти не влизам, там има няколко човека дето пишат не е толкова сплотен като на Е 38,тук ми е доста по-интересно.
Може би и защото по-новата дава по-малко ядове.

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2