Проблем с оборотите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Проблем с оборотите
Привет Колеги ! Първо искам да ви пожелая много безаварийни километри с любимите коли през новата 2012 год и нека ви донесат прекрасни и незабравими мигове !
Сега минавам към въпроса си.
Става дума за 316и м43.
От съвсем скоро се появи проблем, на който аз не мога да си дам обяснение. Нямам и време да отида до някой по-голям град и да я закача, за да и направят свястна диагностика.
Та проблема е следния. Паля колата и оборотите след няколко секунди започват да падат от 900 на 500, колата не иска да се форсира, подавам и газ, а тя започва все повече да ''забива муцуната'', след малко изведнъж се оправя, дръпва и отново започват да падат оборотите. Странно, че това го прави на загрял двигател, тоест когато е загряла и я загася и когато я запаля отново се появява проблема, но не винаги. Когато е студена, до сега не съм забелязал да прави така.
Другото което забелязах е, че когато започнат да падат оборотите и двигателя започне да работи неравномерно (все едно на 3 цил), всичко се оправя с завъртана на ключа, тоест гася колата, паля я отново и всичко е наред.
Също така има и гърмене в ауспуха.
Свещите съм ги сменял преди по-малко от година, кабелите ги огледах добре и са наред, за това изключвам свещи и кабели като вариант за проблема.
Помагайте колеги, ако сте се сблъсквали с подобно нещо.
Сега минавам към въпроса си.
Става дума за 316и м43.
От съвсем скоро се появи проблем, на който аз не мога да си дам обяснение. Нямам и време да отида до някой по-голям град и да я закача, за да и направят свястна диагностика.
Та проблема е следния. Паля колата и оборотите след няколко секунди започват да падат от 900 на 500, колата не иска да се форсира, подавам и газ, а тя започва все повече да ''забива муцуната'', след малко изведнъж се оправя, дръпва и отново започват да падат оборотите. Странно, че това го прави на загрял двигател, тоест когато е загряла и я загася и когато я запаля отново се появява проблема, но не винаги. Когато е студена, до сега не съм забелязал да прави така.
Другото което забелязах е, че когато започнат да падат оборотите и двигателя започне да работи неравномерно (все едно на 3 цил), всичко се оправя с завъртана на ключа, тоест гася колата, паля я отново и всичко е наред.
Също така има и гърмене в ауспуха.
Свещите съм ги сменял преди по-малко от година, кабелите ги огледах добре и са наред, за това изключвам свещи и кабели като вариант за проблема.
Помагайте колеги, ако сте се сблъсквали с подобно нещо.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Re: Проблем с оборотите
vld написа:Тая тема чете ли я?
viewtopic.php?t=126046
Тази тема я бях чел преди време, просто информативно, защото ми стана интересно... но от всичко това, най-силно се съмнявам в ламбда сондата.
Мисля си обаче, че проблема при мен не е точно с оборотите, за това казах, че имам чувството, че колата работи на 3 цил, а свещите са нови, кабелите са хубави...
Благодаря ти, пак ще я разгледам по-подробно.
3 мнения
• Страница 1 от 1