Чистачки проблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Re: Чистачки проблем

Мнение от D_U_D_E_ » 30 Дек 2011, 21:56

ами трябва иначе да следя прогнозата всеки ден преди да запаля колата :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Дек 2011, 22:52

D_U_D_E_ написа:ами трябва иначе да следя прогнозата всеки ден преди да запаля колата :banghead:

Колега иди в сервиз да ти сменят целия механизъм. Но преди това си направи втулките, малко тегава е работата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 02 Яну 2012, 16:53

колеги,
извадих решетката която е под стъклото, и извадих лоста, който е проблемния, този който се държи за моторчето мисля. Махнах зегерката, за да изкарам и останалата част, но опира отдолу и не мога да я изкарам. Има ли си пениз? И няма ли реставрация на тези ябълкови болтове. Ти дефакто болта си е ОК, а леглото му е разбито.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 02 Яну 2012, 17:34

D_U_D_E_ написа:колеги,
извадих решетката която е под стъклото, и извадих лоста, който е проблемния, този който се държи за моторчето мисля. Махнах зегерката, за да изкарам и останалата част, но опира отдолу и не мога да я изкарам. Има ли си пениз? И няма ли реставрация на тези ябълкови болтове. То дефакто болта си е ОК, а леглото му е разбито.

Мисля, че точно там трябват втулки :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 02 Яну 2012, 17:44

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... per_parts/

номер 7 е от схемата. Като гледам май се продава отделно 7$ :shock:
това дали е за цялата щанга.

Zubcho написа:
D_U_D_E_ написа:колеги,
извадих решетката която е под стъклото, и извадих лоста, който е проблемния, този който се държи за моторчето мисля. Махнах зегерката, за да изкарам и останалата част, но опира отдолу и не мога да я изкарам. Има ли си пениз? И няма ли реставрация на тези ябълкови болтове. То дефакто болта си е ОК, а леглото му е разбито.

Мисля, че точно там трябват втулки :)

Как се слагат там втулки

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Яну 2012, 17:47

Целия механизъм се демонтира като се премахне моторчето на парното защото пречи.
Самия механизъм се държи на гайките, които са под захвата за рамената (ключ 21-22 май вършеше работа там), и отдолу пред шофьора под кората има един болт, който допълнително държи.
Всъщност ето всичко обяснено със снимки :winky:
http://bmwe32.masscom.net/johan/wiper_mechanism/wiper_mechanism.html
Сменят се втулките на пасажерското рамо, избивайте ги със стабилна опора под самия отвор, защото вече съм чупил един такъв механизъм. Просто материала не търпи особено силни вибрации.
Втулките са същите като за стартер на Лада. Нарочно го подчертавам с червен цвят за да спрат въпросите на тема от къде да се купят втулки(да ме извиняват модовете).
Като допълнение - избиите рамената на механизма, изчистете ги и сложете нова грес в пластмасовите легла. Гресирането и на втулките, в които влизат рамената също е много полезно. По принцип във леглата м-у двете втулки има място за резервоар за грес - напълнете го щедро.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 02 Яну 2012, 18:03

гледам че на последната снимка, преди да започне обяснението за перата, човека е изкарал същия този лост който на мен ми е прецакан. И ако съм разбрал добре и при него е бил за смяна и го е сменил.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 03 Яну 2012, 20:59

днеска си купих само това рамо което ми трябва, утре ще го слагам и ще видим какво ще стане. А сега да питам, че пак не ми стана ясно. Тези втулки така и не ги видях :shock: Някой може ли да ми каже къде да ги търся :arrow: http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... per_parts/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 03 Яну 2012, 23:30

D_U_D_E_ написа:днеска си купих само това рамо което ми трябва, утре ще го слагам и ще видим какво ще стане. А сега да питам, че пак не ми стана ясно. Тези втулки така и не ги видях :shock: Някой може ли да ми каже къде да ги търся :arrow: http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... per_parts/

Тези втулки не се предлагат като отделен детайл с цел да си купиш цял механизъм.
Като разглобиш всичко смятам че ще ти стане достатъчно ясно - жокер- във оста на пасажерската чистачка :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 04 Яну 2012, 19:54

новия лост сложен, чистачките работят :yes:
Само че не ми изчатка, като влезе ябълката, а се върти добре вътре. Може да го стисна с още нещо, че тея гарги смачкаха шапката отгоре. Не знам на вас коя чистачка къде удря, но след като ги сложих пасажерската започна да бие в капака- извадих я, върнах я една идея назад и вече е ток.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 04 Яну 2012, 22:15

D_U_D_E_ написа:новия лост сложен, чистачките работят :yes:
Само че не ми изчатка, като влезе ябълката, а се върти добре вътре. Може да го стисна с още нещо, че тея гарги смачкаха шапката отгоре. Не знам на вас коя чистачка къде удря, но след като ги сложих пасажерската започна да бие в капака- извадих я, върнах я една идея назад и вече е ток.

Toчно това биене в капака е признак на износени втулки - смени ги да видиш разликата ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 04 Яну 2012, 22:35

ама то не бие колега. Там нали е на шлици и явно съм я пуснал чистачката надолу. Като и настроих положението и вече си спира на 2мм от капака.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 04 Яну 2012, 22:38

Ако стои така както на снимката в подписа не е както трябва. Къде опираше? В основата на рамото ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 04 Яну 2012, 22:50

да

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 04 Яну 2012, 22:53

Трябвало е да смениш втулките, като си свалил механизма. Ама ако не те дразни така карай. Ако те дразни вече знаеш как се сваля. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E34