Питане за е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Питане за е36

Мнение от randity » 02 Яну 2012, 1:49

Здравейте колеги.
Не съм вярвал, че ще пиша тук, но един познат е харесал едно е36 1.8 ис.
Ето го и него: http://www.mobile.bg/11313947972094579
Можете ли да кажете нещо за колата, от снимките. На мен не ми харесва как по двигателя е омазано с масло, но може и да е нормално.
Мерси предварително на помогналите. А ако колата е на колега, моля и той да се включи.
Поздрави ! :bchug:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Re: Питане за е36

Мнение от popov_chris » 02 Яну 2012, 2:09

Радвай се че не са измили двигателя, така може да видиш течове. Така като гледам изцапаното не ми изглежда никак малко и не прави добро впечатление на пръв поглед, но все пак от снимка е доста трудно да се прецени. Малко светло изглежда за масло, но каквото и да се окаже не изглежда добре количеството, определено се откроява. Но пък може и да е разлято отгоре. Най-добре ще е да се гледа и отдолу ако е възможно. Другото което се се вижда са тук там външни забележки. Съжалявам че така критично изтъквам възможните негативи и искрено се надявам да не съм засегнал никого, но позитивните впечатления си зависят от най-много от купувача в конкретния случай. Все пак позитиви лесно се намират за разлика от възможните проблеми.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Яну 2012, 2:24

това омасляване там да не те притеснява, иначе на 1во четене от снимки следните неща: колата не е 97ма производство, защото няма asc и поради още няколко неща. отпред е удряна, сменени са броня (с такава преди фейс) и мигачите със сигурност, маската е с неоправен луфт, за фаровете немога да ти кажа от снимките. интериора изглежда ок.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 02 Яну 2012, 3:42

zBoost написа:това омасляване там да не те притеснява, иначе на 1во четене от снимки следните неща: колата не е 97ма производство, защото няма asc и поради още няколко неща. отпред е удряна, сменени са броня (с такава преди фейс) и мигачите със сигурност, маската е с неоправен луфт, за фаровете немога да ти кажа от снимките. интериора изглежда ок.

може да е била М и да е избягала :mhihi: иначе АСЦ-то не е задължително мойта и тя е 97-ма пък няма ;) иначе до автора - кола се купува като отидеш на място, поогледаш я пробваш я, ако неразбираш от коли фани некой приятел :bchug:

П.П. моето мнение е че тея пари са много за е36 - ма аз съм си мизерник-скрапер :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 02 Яну 2012, 8:53

Предната броня не е фейслифтовата (възможен удар), гарнитурата на капака на клапаните е заминала (около 100-150 лв за хубави части и работа), волана е с калъф и не се знае в какво състояние е, няма кора под мотора, предния капак ми се струва, че е с различен цвят, но може и да е от светлината.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 02 Яну 2012, 10:57

Нали знаеш,че с ВИНа ще разбереш повече неща,а и цената винаги подлежи на коментар..мотора и е м44б19 :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 02 Яну 2012, 11:57

И аз бих те посъветвал твоя човек да ходи и да гледа. Тук говорим за колата едно, релано може да е съвсем друго. За цената - не мисля, че е висока. Все пак това е от последните е36-ци (ако наистина е 97-ма де), така че колко по-ниска да е от това...

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 02 Яну 2012, 14:06

Много ви благодаря !
Ще помоля модераторите, да не заключват темата, а ако има още някоя кола, да я обсъдим. Мерси !
А иначе да, кола определено не се купува по снимки.. дефакто си купуваш снимка, но исках просто ей така да кажете едно мнение. Най-вероятно колата ще ходи да се гледа, но чак другия месец.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Яну 2012, 14:38

Не ти харесва като е омаслен двигателя, ама като видиш перфектна Е36ица и 6-7000лв. цена до нея се цупиш ;)
Колата си изглежда повече от добре за цената.
Най-вероятно годината си е правилна. Тесните мигачи и големите бъбреци.
Щора и трети стоп...
Отзад си изглежда ОК
Мотора си изглежда ОК на снимки.

Сега... отпред нещо се е случило: има луфт м/у маската и капака, бронята също не е нейната... Ще си я смени твоя човек, ще си намери корите под мотора и готово.
Изненадан съм, че акумулатора е в багажника. Моята е същата и е отпред.
Боднал е някакъв ксенон човека.
И ако наистина е сменен съединителя, нещата са си съвсем наред.

За мен е доста добър избор, в който да се налеят още макс. 1500лв. и да стане много приятна кола.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 02 Яну 2012, 14:40

А има ли начин да се разбере дали е нов съединителя без разглабяне, а на бързо един преглед ?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 02 Яну 2012, 14:56

Да, с каране :) Оригиналният съединител на тези години отдавна е престанал да се държи като нов.

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 02 Яну 2012, 15:12

liloff написа:Да, с каране :) Оригиналният съединител на тези години отдавна е престанал да се държи като нов.

Мерси колега за цялата информация :bchug:
Ще видя дали ще ходи авера да я кара и ако да, ще го питам какви са отзивите. Между другото се надявам да не е проблем както казах по-нагоре ако има още някоя избрана кола отново да я изкоментираме ?
Поздрави и Честита Нова Година :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вече мечтата си !
Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina

Мнение от ///M Rider » 02 Яну 2012, 16:39

Аз бих казал ,твоя приятел да стои надалеч от такива коли,защото тая от снимките ми е ясно ,че нее това което изглежда !
Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
Изображение Изображение "Drat! And Double Drat!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 03 Яну 2012, 0:24

Честно казано автомобила не изглежда изобщо в прилично състояние ,няма вид на поддържан автомобил,верно не е 5 000 лв. ,но пък и цените доста паднаха и все си мисля че за около 3500-4000 лв. може да се намери е36-ца в много по-добро състояние,а това не са много повече пари от колкото обявената цена на тази ис-ка ,моята ис-ка беше с М42 ,93 г. ,лично я в докарах от Германия /което не винаги означава 100 % читава/ ,но за 3 години само масло съм и сменял и един път шарнири,като нямаше една капка масло по двигателя,и зима - лято палеше от раз.Твоя приятел ако е решил наистина да кукува автомобил - да тръгва и да гледа ,защото дори и колата да изглежда перфектна на снимките и всички да кажем "Перфектна е" винаги могат да се крият изненади при оглед на място.Айде късмет с избора :yes:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 03 Яну 2012, 11:38

Най-вероятно има челен удар и зависи в какво състояние е предницата, иначе е след фейса и това е добре, а за асц и моята кола няма а е 97г. Огледайте хубаво предницата, то че броня и маска ще се сменят е ясно

Следваща

Назад към E36