Ролка на обтегач

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Ролка на обтегач

Мнение от bobbyblabby » 23 Дек 2011, 4:25

Направих беля на ролката на обтегача на алтернатора на м43б16... как и защо няма значение... Обтегача ми е нов от Дару... обаче без да искам подхлъзнах инструмент и отчупих парче от ролката, което е малко, но мен това доста ме дразни и притеснява. Радвам се че не се случи нещо на ремъка ми. Въпроса ми е тъй като в Дару ми казаха, че тази ролка я продават с обтегача комплект - мога ли да закупя друга ролка афтърмаркет? Т.е. само ролка, защото не ми се дават луди пари на ново за целият механизъм? Има ли такъв вариант изобщо? Паразитната ролка на алтернатора се различава от тази на обтегача (само добавям) ... а и като казвам Дару и като задавам по този начин въпроса си, добавям че и в други магазини проверих, но ми дават само тази опция с целият механизъм... Не съм търсил навсякъде естествено, но затова и питам вас , ако някой е запознат дали въобще ще открия решението на проблема ми, ако продължа да търся... Няколкото откази ме навеждат на мисълта , че отделно не се продава ролката (парадокса е че се разглобява и очевидно може да се подмени с друга)

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Re: Ролка на обтегач

Мнение от EnimEn » 23 Дек 2011, 5:36

сменят се, а и не са и кой знае колко скъпи. Няма да се притесняваш и следващия път по-внимателно с инструмента ;) :yes:
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 25 Дек 2011, 11:21

сменя се.. ако успееш да развиеш болта. Аз причина да не се сменя само ролката не виждам, но факт е, че в нито един магазин не ми казаха, че може.. било само комплект.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 25 Дек 2011, 13:45

http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... Car&id=896
преди една година я смених около 30лв беше. :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 26 Дек 2011, 4:50

Колеги, благодаря

Потребител
Аватар

Мнение от Joro.7 » 26 Дек 2011, 15:09

На моита котурка и двете ролки са еднакви така че ... На тази от механизма съм сложил такава като стационарната и няма проблем.Малко трудно се развива болта ама става :D на други модели са различни но може да сложиш еднакви и евентуално да смениш и ремъка съответно по къс по дълъг .По евтино ще ти дойде от колкото да сменяш целия обтегач.

ентусиаст
Аватар

Мнение от EnimEn » 26 Дек 2011, 19:59

Joro.7 написа:На моита котурка и двете ролки са еднакви така че ... На тази от механизма съм сложил такава като стационарната и няма проблем.Малко трудно се развива болта ама става :D на други модели са различни но може да сложиш еднакви и евентуално да смениш и ремъка съответно по къс по дълъг .По евтино ще ти дойде от колкото да сменяш целия обтегач.

ти първо сравни номерата на лагерите, пък тогава викай, че са еднакви.... тва, че са същите по форма и размер не е основният фактор. Не, че ще има проблем де...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Joro.7 » 28 Дек 2011, 13:39

EnimEn написа:
Joro.7 написа:На моита котурка и двете ролки са еднакви така че ... На тази от механизма съм сложил такава като стационарната и няма проблем.Малко трудно се развива болта ама става :D на други модели са различни но може да сложиш еднакви и евентуално да смениш и ремъка съответно по къс по дълъг .По евтино ще ти дойде от колкото да сменяш целия обтегач.

ти първо сравни номерата на лагерите, пък тогава викай, че са еднакви.... тва, че са същите по форма и размер не е основният фактор. Не, че ще има проблем де...

Каква връзка имат номерата на лагерите като двете ролки са с еди и същи обороти .Пък и са едни и същи на диаметър външен и вътрешен(лагера)и широчина.

ентусиаст
Аватар

Мнение от EnimEn » 30 Дек 2011, 8:08

в зависимост от натоварването се изчислява необходимият лагер. При двете ролки съответно натоварването е различно, ето затова са и различни лагерите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 30 Дек 2011, 9:20

Да, баце сменяй смело и на мен така ми казаха, че са комплект но смених само ролката преди година и никакви грижи :angel:
п.с. сложих на ИНА :ok:

Назад към E36