Ролка на обтегач
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
Ролка на обтегач
Направих беля на ролката на обтегача на алтернатора на м43б16... как и защо няма значение... Обтегача ми е нов от Дару... обаче без да искам подхлъзнах инструмент и отчупих парче от ролката, което е малко, но мен това доста ме дразни и притеснява. Радвам се че не се случи нещо на ремъка ми. Въпроса ми е тъй като в Дару ми казаха, че тази ролка я продават с обтегача комплект - мога ли да закупя друга ролка афтърмаркет? Т.е. само ролка, защото не ми се дават луди пари на ново за целият механизъм? Има ли такъв вариант изобщо? Паразитната ролка на алтернатора се различава от тази на обтегача (само добавям) ... а и като казвам Дару и като задавам по този начин въпроса си, добавям че и в други магазини проверих, но ми дават само тази опция с целият механизъм... Не съм търсил навсякъде естествено, но затова и питам вас , ако някой е запознат дали въобще ще открия решението на проблема ми, ако продължа да търся... Няколкото откази ме навеждат на мисълта , че отделно не се продава ролката (парадокса е че се разглобява и очевидно може да се подмени с друга)
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Re: Ролка на обтегач
сменят се, а и не са и кой знае колко скъпи. Няма да се притесняваш и следващия път по-внимателно с инструмента

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
сменя се.. ако успееш да развиеш болта. Аз причина да не се сменя само ролката не виждам, но факт е, че в нито един магазин не ми казаха, че може.. било само комплект.
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
- bobbyblabby
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, благодаря
На моита котурка и двете ролки са еднакви така че ... На тази от механизма съм сложил такава като стационарната и няма проблем.Малко трудно се развива болта ама става
на други модели са различни но може да сложиш еднакви и евентуално да смениш и ремъка съответно по къс по дълъг .По евтино ще ти дойде от колкото да сменяш целия обтегач.

- EnimEn
- ентусиаст
-
Joro.7 написа:На моита котурка и двете ролки са еднакви така че ... На тази от механизма съм сложил такава като стационарната и няма проблем.Малко трудно се развива болта ама ставана други модели са различни но може да сложиш еднакви и евентуално да смениш и ремъка съответно по къс по дълъг .По евтино ще ти дойде от колкото да сменяш целия обтегач.
ти първо сравни номерата на лагерите, пък тогава викай, че са еднакви.... тва, че са същите по форма и размер не е основният фактор. Не, че ще има проблем де...
EnimEn написа:Joro.7 написа:На моита котурка и двете ролки са еднакви така че ... На тази от механизма съм сложил такава като стационарната и няма проблем.Малко трудно се развива болта ама ставана други модели са различни но може да сложиш еднакви и евентуално да смениш и ремъка съответно по къс по дълъг .По евтино ще ти дойде от колкото да сменяш целия обтегач.
ти първо сравни номерата на лагерите, пък тогава викай, че са еднакви.... тва, че са същите по форма и размер не е основният фактор. Не, че ще има проблем де...
Каква връзка имат номерата на лагерите като двете ролки са с еди и същи обороти .Пък и са едни и същи на диаметър външен и вътрешен(лагера)и широчина.
- EnimEn
- ентусиаст
-
в зависимост от натоварването се изчислява необходимият лагер. При двете ролки съответно натоварването е различно, ето затова са и различни лагерите.
Да, баце сменяй смело и на мен така ми казаха, че са комплект но смених само ролката преди година и никакви грижи
п.с. сложих на ИНА

п.с. сложих на ИНА

10 мнения
• Страница 1 от 1