Какъв размер и ДОТ са ви зимните гуми?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Какъв размер и ДОТ са ви зимните гуми?

Мнение от vladi_a_i » 29 Дек 2011, 22:50

bum_bum написа:А що по-хубавите ги слагате отзад, а старите отпред?

Поне за мен и както е по закон на задвижващите колела винаги се слага по добрата гума,а и когато независимо от метерлогичните условия си предвидиш кога да спреш и си спазиш ограничението и дистанцията си спираш без проблем/дори със старите галоши/.А я си представете да спреш/с новите гумета/ и след това да не можеш да тръгнеш заради по калпавите гумета/ако са сложени отзаде/ ако не всичките са нови..тогава какво става/всичките са професионалисти и се измъкват на косъм ли :dunno: /.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 29 Дек 2011, 23:06

vladi_a_i написа:

Поне за мен и както е по закон на задвижващите колела винаги се слага по добрата гума,а и когато независимо от метерлогичните условия си предвидиш кога да спреш и си спазиш ограничението и дистанцията си спираш без проблем/дори със старите галоши/.А я си представете да спреш/с новите гумета/ и след това да не можеш да тръгнеш заради по калпавите гумета/ако са сложени отзаде/ ако не всичките са нови..тогава какво става/всичките са професионалисти и се измъкват на косъм ли :dunno: /.

Не те разбрах това с "както е по закон" ,щото не се сещам в който и да е закон да пише нещо от сорта на- "хубавите гуми на двигателните колела" :) . Тва е нещо като неписан закон предимно за колите с предно. Там е по-разбираемо да направиш компромис с буквално кофти гуми отзад,въпреки ,че пак не е много акуратно. При наще коли със задно ,като говорим за кьорави гуми отзад ,не става въпрос за галоши на белези ,а за такива с по-стар дот или една идея по-износени ,но все пак да можеш да издрапаш с тях. Иначе яко опечена гума отпред или такава на мъгла ,к'вато и дистанция да предвидиш ,ако се наложи едно динамично спиране или по-рязка маневра ,предвид създала се сутация на пътя ,ще ти изиграе кофти шега лошата гумата.. Поне аз така ги разбирам нещата и когато става дума за моя кола ,гледам отпред да е по-новото. Комбинации всякакви съм карал като предно ,задно ,чисто нови и 10 годишни ,летни,зимни гуми и не ми е оферта постоянно да съм на щрек :) Иначе за каране всичко се кара,няма спор в това :bchug:
Изображение

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 29 Дек 2011, 23:16

185/15/65/ DОТ - 2008 Нови ги купувах .
И за мен е Ъбсурд зимата да се кара с 17/18-ки на е36
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Дек 2011, 23:19

vladi_a_i написа:

Няма такива закони колега, по-добрите гуми винаги се слагат отпред. Независимо с какво предаване е колата- предно или задно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Дек 2011, 23:24

Най-важно за безопастността зимата е спирането и завиването . И в двата случая ако си с износени гуми отпред, става много сложно . Особено гадно е когато започнеш да недозавиваш на спускане по планински път, защото си с 4 годишни предни гуми на 4мм грайфер :no:

Потребител
Аватар

Мнение от <<Nasko>> » 29 Дек 2011, 23:36

Dayton dw510 195/65/15 DOT 44/11 нови от магазина! Много съм доволен въпреки че е нисък клас гума. Миналата седмица се качвах до Витоша и нямах никакъв проблем, въпреки че не беше минал снегорин!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 30 Дек 2011, 0:26

Ето ,щом и човека от ADAC се обади,начи всичко е така :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 30 Дек 2011, 1:05

plradev написа:Ето ,щом и човека от ADAC се обади,начи всичко е така :mhihi:

:mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 30 Дек 2011, 1:09

~Мишо~ написа:
plradev написа:Ето ,щом и човека от ADAC се обади,начи всичко е така :mhihi:

:mhihi:

:driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 30 Дек 2011, 1:26

acho.rs написа:... Особено гадно е когато започнеш да недозавиваш на спускане по планински път, защото си с 4 годишни предни гуми на 4мм грайфер :no:

А какво става на същия път, когато си отнел газта за да намалиш и задницата ти тръгне, защото си сложил 4 год гуми с 4мм грайфер отзад?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 30 Дек 2011, 1:39

uCnaHeTcA написа:На е36ците 185ци ли им пише в книжките :roll:

:winky:
Изображение
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 30 Дек 2011, 2:26

~Мишо~ написа:
acho.rs написа:... Особено гадно е когато започнеш да недозавиваш на спускане по планински път, защото си с 4 годишни предни гуми на 4мм грайфер :no:

А какво става на същия път, когато си отнел газта за да намалиш и задницата ти тръгне, защото си сложил 4 год гуми с 4мм грайфер отзад?!

аcho.rs предните ми гуми с тоя 99г дот,как не ми се случи да не дозавиват,при полужение,че са най-голямото дърво,говорите е така май.

Добър въпрос,имам още един ,какво става като катериш заснежен баир и колата ти избуксува 1 път колкото е нужно да изгуби сцепление,какво правят хората зад теб?!(Самото буксуване беше от някаква заледена локва под снега,не беше умишлено изгубване на сцепление ,коли за моя радост нямаше)Все пак искам да кажа,че човек сам преценява за себе си къде ще са тия и тия гуми.
Макар човека с най-старите предни гуми(поне така като гледам,не се хваля,както казах имам нови ,но съм преценил,че ще лазя)мисля,че и шофьора е доста важен кадър и гумите даже и да са му летни,без почти никакво сцепление,със правилно каране,защо да не се оправи.Разбира се говоря за пътя,не за тежко заснежени участъци и тн и тн.Все едно никой от вас не познава хора, които карат с летни гуми зимата :nono: ....Всичко казахте,всеки напсувахте(един вид) от партията със старите гуми, но не казахте нищо за човека, зад волана, гумите не карат колата.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 30 Дек 2011, 9:40

Аз също си слагам по-хубавите отзад, пробван е и другия вариант и според моят начин на каране колата се държи по-добре с по-добрите отзад. Като лятото го правя по обратният начин(по-добрите отпред). Като и в първият случай не говорим естетсвено за някви галоши.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 30 Дек 2011, 11:05

Войводата написа:За мен това е голяма глупост да караш с зимни 17ски или 18ски една зима опитах с 17ски и при това на дълъг път и не е много арно. А с 15ските няма ядове размерите са ми 195/60 с ДОТ 2009г.

и аз съм със същия размер и дот, гумите ми са 195/60/15 и споделям мнението на колегата, а за това да влезеш на 90 градусов завой зимата с 40-50 ако е заснежено, да не говорим заледено в града си е лудост

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 30 Дек 2011, 11:15

Съгласен съм с колегата Dpy и аз процедирам така .
Значи като си взех първото бмв 318-ката , беше с нови гуми летни , аз я купих ноември месец .
И понеже бях дал доста пари за каско прехвърляния и други работи пи нея реших да взема само 2 чисто нови гуми .
Сложих ги от зад , а от пред си беше с новите летни и още на първия сняг колата си вървеше добре нямаше проблеми с тръгването и карането на право , но в момента при който трябваше да се завива ставаше проблем и вече ми стана ясно , че ще трябва още 2 . Като цяло знам ,че зимните гуми трябва да са нови и 4 еднакви , но какво да се прави , моите в последствие станаха 2х2 и тук искам да кажа колко много разлика има от гума до гума . Вторите който купих пак нови с разликата от 10 лв на парче беше огромна ,марките няма нужда да ги споменавам . Но първата зима колата трудно си я вкарвах в паркинга през вечер се бутахме с един колега , аз бмв-то той с едно волво . На следващата зима реших да ги завъртя тези който бяха с 10 лв по-скъпи сложих от зад и от там идва и историята на това мнение . Никакви проблеми дори и на планина ходих :yes:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36