Изплащане на щета от БулИнс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 28 Яну 2006, 23:37

За касетофона изплащат сумата по фактурата при теб а сигурно и при други хора просто пробват дали ще мине номера.А за втори оглед мисля че може да ги викнеш ако в протокола не са написали нещо а ти си го видял,нокогато си взел парите незнам,но битрябвало да можеш да обжалваш,но според мен не трябва да ремонтираш нищо от писаните щети

Потребител
Аватар

ЗАКРИВАЙ ТЕМАТА

Мнение от 3po » 03 Мар 2006, 9:38

Та ето го и отговора на моя въпрос:

За оправянето на щетата която беше

1. Преден Калник
2. ПреднаПрестилка
3. Предна Броня

"Милите"Застрахователите ми изплатиха 142.80Лв. :evil: : :evil: :evil:

Изводите си ги правите вие

Мисля модератора да пусне една анкета относно коректността на застрахователите.
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 06 Мар 2006, 0:26

Лъчка, братле, не се коси, а Армеец избери ;)

Потребител
Аватар

Ще го имам предвид

Мнение от 3po » 06 Мар 2006, 8:26

Абе незнам за кой Лъчка става въпрос , ама аз за следващия път ще знам , само че не е много сигурно че до тогава и те няма да са се "УСРАЛИ" :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 07 Мар 2006, 10:55

Засега Армеец плащат добре.Сигурен съм че никой няма да съжалява ако се застрахова при тях. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от 3po » 07 Мар 2006, 20:08

А, изшлащат ли като ти откраднат касетофона?
Естествено като им покажеш фактура и им дадеш панела :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от Е38_Fan » 12 Май 2006, 0:41

Преди няколко месеца пък аз бях от другата страна така да се каже. Ударих се с мотор челно в една Лада Нива :mhihi: щетите по нива-та бяха:
1-Преден Раоубар
2-Фар
3-Одран калник
И понеже нямам книжка за мотор а и мотора беше нов внос и имаше само митническа и никакви документи (за гражданска пък не беше и чувал :mhihi: ) се наложи да си платя щетите по нивата. Като милите боклуци от Бул Инс ми поискаха скромната сума от 400 лева :twisted:
Представям си ако се бях ударил в 760 :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 12 Май 2006, 2:05

най-добре си е в армеец със сервиз включен като стане нещо те ти го оправят

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 12 Май 2006, 10:08

незнам кво се оплаквате ама аз съм супер доволен от бул инс колата ми е надзастрахована и ми я правят в сервиза на бмв аз за пари с тях не се разправям пишат ми опис на щетата карам я в бмв оставям я прават ми я и си я зимам като нова а смятам знаете кви пари зимат в сервизите на бмв за смяна на едната машинка на прозореца със моя и регулиране на двата прозореца ми зеха 250 лв правете си сметка имам вече 4 щети и за всичките сум много доволен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 12 Май 2006, 10:16

за колко пари си я застраховал, че ти я правят в бмв сервиз, ако не е тайна?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 12 Май 2006, 12:13

за 12 000 + музиката но музиката ми е 4 000 лв само плеиера

Потребител
Аватар

армеец

Мнение от aptucta » 16 Май 2006, 11:35

Мене зимата един приятел му се потхлъзна колата на леда и аз бях паркирал зад него и той ме натисна отпреде, счупи ми мигача и ми натисна фара, също така съвсем малко ми изкриви ръбчето на капака. От АРМЕЕЦ ми изплатиха 210лв. Аз си купих нов мигач за 15лева, а един майстор до нас ми оправи всички щети за 30 лева. Аз при него си бях боядисвал капака ТОЧНО НА СЪЩОТО МЯСТО кадето ми го одариха и той ми беше дал малко боя която беше останала, та поне не плящах за боя. Ама доста работа свърши докато ми залепи хватките на фара, щото бяха всичките счупени. Е сега не си личи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KiIIeR » 16 Май 2006, 21:06

За Булстрад какво ще кажете?
Аз за сега съм доволен.
за счупен халоген + малки щети по бронята 170лв май ми бяха платили и за пребоядисване на предна и задна врата плюс преден калник май 240лв.. миналото лято!

Потребител
Аватар
Кара: мързеливо Е90
Мечтае да кара: BMW 507

Ето и моите наблюдения над БулИнс...

Мнение от Ethereal » 16 Май 2006, 21:44

Да се каже, че съм крайно недоволен би било твърде меко казано...

До тук за 2 години съм имал 4пъти ходене по мъките :о)

Ситуация 1.
Купувам си колицата (Е36 320i M52 97г.) в петък следобед и решавам че ще отпрашвам към морето. Един колега ми додаде на заем част от сумата за да я взема и като благодарност се разбрахме че ще му дам той да я кара до там, а аз взех неговата... Заблеял се докато сменял диска в плейъра и за да не се натресе с 200 в някакъв ТИР извъртял рязко волана... Ударил се странично с около 160-180 км/ч в мантинелата на магистралата...

Щетите:
цялата лява страна е издрана и смачкана, не твърде много, но достатъчно за да е безмислено да се ремонтира...
счупена лята джанта (оригинални от новата 3та серия).
нарязана гума
изкривен носач
(задната гума е минала през едно от колчетата на мантинелата)
Сериозно подбит/изкривен праг

Ремонтът излезе около 800 лв
БулИнс ми изплатиха по експертна оценка около 400 лв (триста и нещо)

Ситуация 2.
Този път аз съм зад волана. Карам кротко, като никога, с около 50-60км/ч
При определени обстоятелства, които са твърде дълги за описание и току що започнал да вали дъжд, и рязко натискане на спирачка с цел избягване на удар в един малоумник, който сега като се замисля трябваше да нацепя...
... се завъртях и изкочих презз бордюра на пътя удряйки странично едно дърво...

Щетите:
Толкова са много, че не мога да гивъзстановя всичките.. но ако си представите едно дърво влязло около 30 сантиметра в една кола ще ви стане ясно... добре че удара беше в колонката, а и добре че този модел (wanus coupe) е с допълнително оребряване между ламарините... както и да е

Ремонтът излезе около 4500 лв
БулИнс ми изплатиха по експертна оценка около 2800 лв

Ситуация 3.
Открадват ми дясното странично огледало (стъклото). В напъните да го измъкнат са счупили движещия механизъм, няколко дни по късно ми крадат халогените, като изпочупват държачите на бронята. А още няколко дни по-къно някой ми е бил силно ядосан по-някаква причина, която аз недоумявам, и ми е сритал лявото огледало. Освен това имах и някаква деруга по калника и най-накрая се наканих да отида да ги заведа като щети...

Щетите:
липсващо дясно стъкло на огледалото
счупен механизъм на дясното огледало
счупен преден корпус на лявото огледало
счупено стъкло на лявото огледало
счупени държачи за халогените на бронята
издран и много леко натиснат калник

Ремонтът излиза (с нови части за огледалата) около 600 лв
БулИнс ми изплатиха по експертна оценка 320 лв

Ситуация 3.
На мокър път на завой по необясними за мен причини (караме 2 коли в пакет с не повече от 60 км/ч - аз и едно Е36 318is 94г.) колата ми поднася. Успях да я овладея толкова, колкото да не вляза е една река, но пък удари мантинелата. Мантинелата там е толкова вълнообразна, че всъщност единственото, което ударих е колчето й.

Щетите:
разполовен преден рег. номер
разполовена броня
леко изкривена подброня
леко чукната предна маска
липсващи бъбреци (вероятно тръглали по течението :о))
спукан радиатор на климатика
спукан воден радиатор
счупен вентилатор на климатика (заедно с маската)
изкривена джанта
раздрана гума
спукан носач
изкривена стаб. щанга
изкривена корм. рейка
Изкривен калник (натиснат от гумата)
Счупен подкалник

Колата е в сервиз в момента и още не знам колко ще ми излезе ремонта
Чакам да видя колко ще ми дадат този път... добре че поне всичко освен калника са писали ново.

Но....

Колата е застрахована върху 10 000 лв.
Принципно имам право да я правя при тях - в Тандер
(които както знаем са мърлячи като цяло)
Решавам, че понеже няма нищо за ремонт, а само за смяна с ново и понеже не ми се занимава с изплащане по касов път, а и да не чакам в моя сервиз тепътва да търсят части - решавам, че ще се прежаля и ще им я оставя да я правят те този път...

Късно презнощта им докарвам колата направо на паркинга в сервиза.
Заключвам я и предавам ключа на приемчика.

На другата сутрин цъфвам в 8:30 там за огледа.
Намирам си колата отключена.
Питам защо?
"Ами сигурно колегите са я местили"
Е да де, ама няма следи да е местена, а с тази изкривена джанта няма как да не оставят следи в чакъла.
Влизам вътре и какво намирам... - НИЩО!
Иначе казано - Обрана! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Почнаха се едни обяснения...
По-късно разбрах, че това си е направо толерирана ПРАКТИКА при тях!

Пристигат "експертите" и какво се оказва, някой забравил да ми спомене, че трябвало след предишното изплащане да я дозастраховам защото сега съм под границата, която ми позволява да я правя при тях. Добре де кой трябва да ми го каже това... Не го пише в общите условия, а аз за пръв път правя застраховка на мое име и нямам грам опит.
На всичкото отгоре тъпака, който я оглеждаше "недовижда" основните щети... Съвсем "случайно" не видя пробитите радиатори и разбитото окачване обаче ми бута с ръцете протокола и химикалката и вика подпиши тук! Аз почвам да чета какви ги е писал и той ми го дърпа от ръцете и вика "к'во четеш - подписвай се!" Мен вече ми кипна при положение, че 10 мин по-рано бях установил и кражбите на предмети от колата на обща стойност около 350 лв и реших че е безумно да правя глупости, още повече когато съм на ясно, че нищо няма да постигна... Подписах и директно отидох да си запиша втори оглед, нищо че оня не беше писал в протокола че такъв е необходим.
Качвам пак колата на репатратор и си я карам в мой сервиз...

Междувременно излизат на каса перите от щетите по огледалата.
Отивам да си ги взема и кифлата на касата отказва да ми ги даде, защото не съм носил счупените огледала...
И пак се почва... Добре де, а аз от къде да знам че трябва да ги нося?
"Ми пише го на протокола." Е да де, ама на мен никой не ми дава копие от протокола за да прочета внимателно какво пише в него, а само ми го бутат в ръцете за 2 секунди да сложа подпис и после бързо го прибират и бягат към друга кола само и само да не ми хрумне да питам що са "пропуснали" да впишат нещо вътре...
И пак пилна липса на информация...

Освен това фактът, че имат два телефона за справки, от които единия дава само свободно и никой не го вдига, а другия е постоянно зает от хилядите мизерници като мен, които се опитват да звъннат да проверят какво аджеба се случва, е достатъчен да ме накара да си сменя застрахователя...

Просто не знам дали има компания с по-антиклиентски ориентирана фирмена полика в България...
Уморен съм!

Потребител
Аватар
Кара: мързеливо Е90
Мечтае да кара: BMW 507

Мнение от Ethereal » 16 Май 2006, 21:59

Което пък ми напомня да ви помоля, ако имате идея от къде най-бързо и на прилични цени да си намеря чарколаците, които описах по-горе, да ми кажете... може и чрез ЛС

Благодаря предварително!
Уморен съм!

ПредишнаСледваща

Назад към E36